Podatki za stik z izdelovalcem računalnika

Pogosta vprašanja o izvirnih izdelovalcih računalniške opreme (OEM-ji)

OEM kratica, ki v panogi pomeni »izvirni izdelovalec računalniške opreme«. OEM-ji so proizvajalci računalnikov, ki v svoje računalniške sisteme nameščajo programsko opremo. Med znanimi OEM-ji so Hewlett-Packard (HP), Dell, Lenovo, Acer in Toshiba.

Microsoftovi izdelki izvirnih izdelovalcev računalniške opreme so Microsoftovi izdelki, ki ste jih dobili pri nakupu računalnika, v primeru programske opreme pa izdelki, ki jih je izdelovalec računalnikov namestil v računalnik. Med temi so lahko vaš operacijski sistem (kot je na Windows 7) in Officeovi izdelki (kot je Office 2010).

Kako ste dobili izdelek? Ali je bil vaš Microsoftov izdelek vnaprej nameščen oziroma (v primeru programske opreme) ste ga dobili skupaj z računalnikom ali kot nadgradnjo neposredno pri izdelovalcu računalnika? Če ste ga dobili skupaj z računalnikom ali kot nadgradnjo, verjetno uporabljate izdelek izvirnega izdelovalca računalniške opreme. Za uporabnike z izdelkom izvirnega izdelovalca računalniške opreme je primarni vir podpore izdelovalec računalnikov, pri katerem ste kupili Microsoftov izdelek.

Niste prepričani?
Če niste prepričani, ali je vaš izdelek izdelek OEM-ja ali ne, lahko to ugotovite tako. Če identifikacijska številka izdelka vsebuje črke OEM, ste izdelek kupili skupaj z računalnikom. Če jih ne vsebuje, ste izdelek kupili posebej.

Ker je računalniško strojno in programsko opremo konfiguriral izdelovalec računalnikov, je ta prvi vir, na katerega se morate obrniti, če bi potrebovali kakršno koli tehnično podporo. Morda ste pri OEM-ju upravičeni do brezplačne podpore v okviru jamstva. Kliknite tukaj, če si želite ogledati seznam izdelovalcev računalnikov s podatki za stik.

Kaj lahko naredim, če se ne želim obrniti na izdelovalca računalnika ali pa je moja garancija potekla?
Na voljo je lahko več možnosti za podporo, odvisno od izdelka, za katerega potrebujete podporo. Med te sodijo:

 • Možnosti samostojne pomoči
  Če želite vire za brezplačno samostojno pomoč, glejte seznam središč z rešitvami za izdelke in izberite ustrezen izdelek.

 • Brezplačna podpora
  Uporabniki vnaprej nameščene Microsoftove programske opreme (OEM) lahko izkoristijo Microsoftovo brezplačno podporo, če je težava neposredno povezana z eno (ali več) od teh zadev:

  - Težave z računalnikom po namestitvi storitve Microsoft Windows Update
  - Težave z namestitvijo servisnega paketa za Windows

  Če je vaša težava povezana z eno (ali več) zgoraj navedenih zadev, izberite svoj izdelek na seznamu izdelkov za podporo in pošljite svoj primer.

 • Plačljiva podpora
  Podporo boste morda lahko še vedno kupili pri Microsoftu. Če si želite ogledati možnosti podpore, ki so na voljo za vaš izdelek, izberite svoj izdelek na seznamu izdelkov za podporo.

Kazalo OEM-jev

Obrnite se neposredno na izdelovalca ali dobavitelja računalnikov, da ugotovite, kakšna raven podpore je na voljo za vaš izdelek.

Spodaj je seznam stikov izdelovalcev in dobaviteljev računalnikov. Z vključenimi podatki za stik s tretjimi osebami boste lahko poiskali potrebno tehnično pomoč. Podatki za stik se lahko spremenijo brez vnaprejšnjega obvestila. Družba Microsoft na nikakršen način ne zagotavlja točnosti podatkov za stik s tretjimi osebami.

Seznam podatkov za stik izdelovalcev in dobaviteljev računalnikov:

Izvirni izdelovalec računalniške opreme (OEM) Spletna stran za podporo
Acord-92 d.o.o. Spletno mesto Spletna stran za podporo
Comshop d.o.o. Spletno mesto Spletna stran za podporo
Avtera d.o.o. Spletno mesto Spletna stran za podporo
ANNI d.o.o. Spletno mesto Spletna stran za podporo
E-Misija d.o.o. Spletno mesto Spletna stran za podporo
PC H.and d.o.o. Spletno mesto Spletna stran za podporo
Sony Spletno mesto Spletna stran za podporo
Zadnja posodobitev : 16. marec 2015