Ondersteuning op OEM software

Het OEM support center helpt u bij het vinden van support en ondersteuningsmogelijkheden voor voorgeïnstalleerde software zoals Windows en Office

OEM veelgestelde vragen

OEM is een acroniem voor Original Equipment Manufacturer. OEMs zijn computerfabrikanten die software voorgeïnstalleerd meeleveren op computer of pc-systemen. Bekende computer OEMs zijn bijvoorbeeld Hewlett-Packard (HP), Dell, Lenovo, Acer en Toshiba.

Microsoft OEM producten zijn Microsoft producten die worden meegeleverd met een computer of pc of wanneer het om software gaat, voorgeïnstalleerd wordt op een computer door een computerfabrikant. Dit kan het besturingssysteem zijn (bijvoorbeeld Windows 8) en/of Office producten (bijvoorbeeld Office 2013).

Hoe bent u in het bezit gekomen van uw product? Werd uw Microsoft product voorgeïnstalleerd (software) meegeleverd met uw computer, of verkregen als losse upgrade direct bij uw computerfabrikant vandaan? Wanneer deze vraag met 'ja' kan worden beantwoord, dan bent u hoogstwaarschijnlijk in het bezit van een OEM product. Voor klanten met een OEM product is de computerfabrikant die het Microsoft product heeft geleverd het primaire aanspreekpunt voor hulp en ondersteuning.

Not Sure?
Als u niet weet of uw product een OEM product is of niet, volg dan de volgende stappen om daar achter te komen. Wanneer de letters OEM worden vermeld in de product identificatie code (pid), dan werd het product meegeleverd met uw computer. Komen de letters OEM hier niet in voor, dan betreft het een los aangeschaft product of een product in een volume licentie.

Omdat uw computerfabrikant uw computer voor wat betreft hardware en software heeft geconfigureerd, zijn zij het primaire aanspreekpunt wanneer u technische ondersteuning nodig heeft.U kunt in aanmerking komen voor kosteloze ondersteuning van uw OEM. Klik hier voor een lijst met computerfabrikanten met links naar hun support pagina's.

Wat als ik geen contact wil opnemen met mijn computerfabrikant of als mijn garantie is verlopen?
Afhankelijk van het product waar u ondersteuning voor nodig heeft, kunnen er Microsoft ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar zijn, zoals:

  • 'Doe-het-zelf' support. Bekijk voor kosteloze 'doe-het-zelf' support hulpmiddelen de volgende lijst met product support pagina's en kies het gewenste product.
  • Kosteloze ondersteuning. Gebruikers van voorgeïnstalleerde Microsoft (OEM) software kunnen gebruik maken van kosteloze Microsoft support, wanneer het probleem direct gerelateerd is aan één (of meer) van de volgende onderwerpen:
    • PC problemen na het installeren van een update vanaf Microsoft Windows Update
    • Problemen bij het installeren van een Windows Service Pack
    Wanneer uw probleem is gerelateerd aan één (of meer) van de bovenstaande onderwerpen, selecteert u dan uw product uit de lijst met ondersteunde producten en dien uw ondersteuningsverzoek in.
  • Betaalde ondersteuning. U kunt ook betaalde support afnemen bij Microsoft. Om te bekijken welke ondersteuningsmogelijkheden er voor uw product beschikbaar zijn, kunt uw product selecteren uit de lijst met ondersteunde producten.

Een computerleverancier verkoopt of levert hardware, software of andere diensten. Voor hardware kan dit om de volgende producten gaan: grafische kaarten, moederborden, of externe hard disks. Voor software kan dit om de volgende producten gaan: compressie software, fotobewerkingssoftware of ontwerp software. Voor diensten kan dit om de volgende producten gaan: e-mail of gehoste toepassingen.

OEM fabrikanten en leveranciers

ACERASUSCompaq
   
DELLFujitsuHewlett Packard - HP
   
LenovoMedionPackard Bell
   
SamsungSONYTOSHIBA
Alternate Central Point Chicon
     
Computerland Dynabyte Informatique
     
MegaSellers Misco MyCom
     
Norrod Paradigit Qmotion
     
Vicomputer Vobis  
Hi! KPN MTV Mobile
     
Rabo Mobiel SIZZ Telfort
     
T-Mobile Vodafone  
HTC LG Nokia
     
Samsung    
Laatst bijgewerkt : maandag 16 maart 2015