Podaci za kontakt s proizvođačem računala

Najčešća pitanja za proizvode od originalnih proizvođača opreme

OEM engleska je skraćenica za proizvođača originalne opreme (Original Equipment Manufacturer). OEM-ovi su proizvođači računala koji instaliraju softver na svoje računalne sustave. Najpoznatiji su OEM-ovi Hewlett-Packard (HP), Dell, Lenovo, Acer i Toshiba.

Microsoftovi OEM proizvodi Microsoftovi su proizvodi koji se isporučuju uz računalo ili softver koji je na računalo instalirao proizvođač računala. Obuhvaćaju operacijski sustav (npr. Windows 7) i Office (npr. Office 2010).

Kako ste nabavili proizvod? Je li vaš Microsoftov proizvod predinstaliran (u slučaju softvera), isporučen s računalom ili ste ga dobili u sklopu nadogradnje sustava izravno od proizvođača računala? Ako je odgovor "da", vjerojatno imate OEM proizvod. Korisnicima s OEM proizvodom primarni je izvor podrške proizvođač računala od kojeg su dobili taj Microsoftov proizvod.

Niste sigurni?
Ako niste sigurni je li vaš proizvod OEM, saznajte to pomoću ovih koraka. Ako ID proizvoda sadrži slova OEM, znači da se proizvod isporučuje s računalom. Ako tih slova nema u kodu, znači da je proizvod kupljen zasebno.

Budući da je proizvođač računala konfigurirao hardver i softver računala, on će biti primarni resurs za tehničku podršku ako vam je potrebna. Možda imate pravo na besplatnu jamstvenu podršku svojeg OEM-a. Kliknite ovdje da biste vidjeli popis proizvođača računala i podatke za kontakt s njima.

Što učiniti ako se ne želim obratiti proizvođaču računala ili ako je jamstvo isteklo?
Ovisno o proizvodu za koji vam je potrebna podrške, možda su vam dostupne Microsoftove mogućnosti podrške. One obuhvaćaju sljedeće:

Kazalo OEM-ova

Obratite se izravno proizvođaču računala ili dobavljaču da biste utvrdili koja je razine podrške dostupna za vaš proizvod.

Slijedi popis podataka za kontakt s proizvođačima i dobavljačima računala. Navedeni podaci za kontakt s drugim tvrtkama pomoći će vam prilikom traženja potrebne tehničke podrške. Podaci za kontakt podložni su promjeni bez obavijesti. Microsoft ni na koji način ne jamči točnost podataka za kontakt s drugim proizvođačima.

Popis podataka za kontakt s proizvođačima i dobavljačima računala:

Proizvođač originalne opreme Telefonski brojWeb-mjesto za podršku
AutronicWeb-mjestoWeb-mjesto za podršku
HGspot ddWeb-mjestoWeb-mjesto za podršku
M SAN GRUPA D.O.O.Web-mjestoWeb-mjesto za podršku
SonyWeb-mjestoWeb-mjesto za podršku

Posljednja izmjena : 16. ožujka 2015.