Manuális frissítés

Bevezetés

Ha számítógépén engedélyezi az automatikus frissítést, tanácsos rendszeresen ellenőrizni, hogy a legújabb frissítések vannak-e telepítve, mivel időnként a frissítések telepítése sikertelenül végződhet. A sikertelen frissítésnek számos oka lehet; ezek közül sokat önállóan is elháríthat az alábbi útmutatás segítségével.

A frissítések sikertelenségének leggyakoribb okai:

 1. A felhasználó nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel a Windows Update szolgáltatással való letöltéshez és telepítéshez.
  Jelentkezzen be rendszergazdaként.

  A frissítések telepítéséhez rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználói fiók szükséges. A rendszergazdai jogosultság biztosításához jelentkezzen be „Rendszergazda” néven, vagy egy másik olyan fiókkal, amelyről tudja, hogy azonos jogosultságokkal rendelkezik.

  Ellenőrizze a felhasználói fiók jogosultságait:

  • Kattintson a Start gombra, majd válassza a „Vezérlőpult” parancsot.
  • Kattintson duplán a „Felhasználói fiókok” parancsra. A megjelenő párbeszédpanelen áttekintheti a jelenlegi fiók jogosultságait.

 2. Látogasson el a Microsoft Update webhelyre, és próbálja meg újból letölteni és telepíteni a szóban forgó frissítést vagy frissítéseket. Ha ez nem oldja meg a problémát, folytassa a 2. résszel.

 3. Egy szoftver gátolja a Windows Update megfelelő működését.
  Egyes külső gyártóktól származó szoftverek módosíthatják a használt felhasználói fiók jogosultságait. Ideiglenesen kapcsolja ki az összes vírus- és kémprogramkeresőt, letöltésgyorsítót és más hasonló szoftvert.

  Látogasson vissza a Microsoft Update webhelyre, és próbálkozzon újból a frissítés vagy frissítések letöltésével és telepítésével. Ha ez nem oldja meg a problémát, folytassa a 3. résszel.

 4. A Windows Update mappája sérült.

  Állítsa le az Automatikus frissítések szolgáltatást: Kattintson a Start gombra, válassza a Futtatás parancsot, írja be a services.msc szöveget a mezőbe, és kattintson az OK gombra. Ekkor megnyílik a Szolgáltatások beállításablak. Keresse meg a listában az Automatikus frissítések vagy Windows Update szolgáltatást – kattintson a szolgáltatásra a jobb gombbal, és válassza a Leállítás parancsot.

  Nevezze át a SoftwareDistribution mappát:
  Miután az alkalmazás leállt, kattintson a jobb gombbal a Windows-tálca Start gombjára, és keresse meg a Windows mappát. Nyissa meg a mappát, és keresse meg abban a SoftwareDistribution nevű almappát. Nevezze át ezt az almappát SoftwareDistributionold névre.

  Kapcsolja ki ideiglenesen a Windows Update szolgáltatást befolyásoló programokat:
  Egyes külső gyártótól származó programok módosíthatják a használt felhasználói fiók jogosultságait. Ideiglenesen kapcsolja ki az összes vírus- és kémprogramkeresőt, letöltésgyorsítót és más hasonló szoftvert.

  Indítsa újra az automatikus frissítést:
  Miután átnevezte a mappát, váltson vissza a Szolgáltatások beállításablakra. Keresse meg ismét az Automatikus frissítések vagy Windows Update szolgáltatást, majd a névre a jobb gombbal kattintva válassza az Indítás parancsot.

  Látogasson vissza a Microsoft Update webhelyre, és próbálkozzon újból a frissítés vagy frissítések letöltésével és telepítésével.

1. lépés

1. lépés:

 • Válassza a Start / Vezérlőpult / Biztonság / Windows Update parancsot. (Ekkor megnyílik egy, az 1. képen láthatóhoz hasonló párbeszédpanel.)
 • A párbeszédpanelen kattintson a „Frissítési előzmények megjelenítése” hivatkozásra.
  A megjelenő ablakban (2. kép) áttekintheti az összes telepített frissítést. A lista a sikeres és sikertelen frissítéseket egyaránt tartalmazza.

1. kép

2. kép

2. lépés

2. lépés:

 • Kattintson duplán a sikertelen frissítésre. Ekkor megnyílik egy ablak az adott frissítés további információival (3. kép).
 • Jegyezze fel a KB…… cikkszámot, majd látogasson el a következő webhelyre: http://support.microsoft.com/ 

3. kép

3. lépés

3. lépés:

 • A Speciális keresés lapon írja be a korábbi lépésben feljegyzett, KB kezdetű cikkszámot, és indítsa el a keresést. Ha egyetlen találat sem jelenik meg, az azt jelenti, hogy még nincs lefordítva a kapcsolódó cikk. Ilyen esetben ismételje meg a keresést az angol nyelvű webhelyen (4. kép).
 • A keresési találatok lapján látható lesz a keresett cikk (5. kép).
 • Ellenőrizze, hogy a talált cikk száma megegyezik-e a korábbi lépésben feljegyzett cikkszámmal.
 • Kattintson a hivatkozásra a Tudásbázis-cikk megnyitásához.

A frissítés által megoldott problémáról a Tudásbázis-cikk „Hibajelenségek” vagy „A jelenség” szakaszában olvashat bővebben.

4. kép

5. kép

4. lépés

4. lépés:

 • Ha lefelé görget a cikkben, látni fog egy „Frissítési információk” című szakaszt. Ebben a szakaszban megtalálhatja az érintett termékekre vonatkozó letöltési hivatkozásokat (6. kép), melyek a letöltőközpontra mutatnak.
 • Kattintson a rendszernek megfelelő hivatkozásra.
 • Ekkor megnyílik a Microsoft letöltőközpont.

6. kép

5. lépés

5. lépés:

 • A Microsoft letöltőközpontban (vagy annak angol változatában) megjelenik az adott cikkszámhoz kapcsolódó letöltési lap. Ellenőrizze ismét, hogy a képernyőn látható, KB kezdetű cikkszám megegyezik-e a korábban feljegyzett cikkszámmal.
 • Ha a megjelenítettől eltérő nyelven kívánja letölteni a frissítést, válassza ki a nyelvet a „Nyelv módosítása” szakaszban. A frissítés nyelvváltozatának meg kell egyeznie a kérdéses operációs rendszer vagy más termék nyelvváltozatával.
 • Kattintson a „Tovább” gombra – a letöltés végrehajtásához előfordulhat, hogy érvényesítenie kell a szoftvert (7. kép).
 • A szoftver sikeres érvényesítése után a letöltési képernyő színe megváltozik. Ekkor a „Letöltés” gombra (8. kép) kattintva egyszerűen letöltheti a fájlt. A letöltés előtt tanácsos még egyszer ellenőrizni, hogy a megfelelő nyelvváltozat van-e kiválasztva.
 • Kattintson a „Mentés” gombra (9. kép), és mentse a fájlt egy könnyedén megtalálható helyre, például az asztalra.

7. kép

8. kép

9. kép

6. lépés

6. lépés:

 • Ha a letöltés befejeződött, keresse meg a fájlt a megadott helyen. Kattintson duplán a fájlra a telepítés megkezdéséhez.
 • Miután a telepítés befejeződött, újra kell indítania a számítógépet.

Ha a telepített frissítés nem oldja meg a problémát, lépjen kapcsolatba egy támogatási szakemberrel (a Windows/Microsoft Update szolgáltatással kapcsolatos problémák esetén ingyenes).

Utoljára ellenörizve : 2009. július 30.