Kundestøtte for Microsoft-virusbeskyttelse og Windows-sikkerhet

Få informasjon om gratis programvare for antivirusbeskyttelse - Microsoft Security Essentials, sikkerhetsløsninger og hjelp mot svindel og phishing.

Begynn her

Begynn her

Er du bekymret for at PCen kan være utsatt for virus og andre sikkerhetstrusler? Microsoft har flere gratisverktøy som kan hjelpe til med å oppdage og fjerne virus, og med å bygge opp forsvar slik at PCen sikres mot virus og andre sikkerhetstrusler. Følg trinnene nedenfor for å komme i gang.

Trinn énKontroller om PCen har virus
Microsoft Safety Scanner er et gratis nedlastbart sikkerhetsverktøy som leverer behovsbasert skanning og bidrar til å fjerne virus, spionprogrammer og annen skadelig programvare.
Trinn toKonfigurer PCen for å bidra til å forhindre sikkerhetsproblemer
Ved å bygge opp datamaskinens forsvar bidrar du til å sikre den mot virus. Malware Prevention Diagnostic Tool tar deg gjennom konfigurasjonen av disse systeminnstillingene for å bidra til å forhindre sikkerhetsproblemer på PCen: Konfigurasjon av automatisk oppdatering for Windows, aktivering av Windows-brannmur, aktivering av personverninnstillinger i Internet Explorer, aktivering av brukertilgangskontroll (UAC), tømming av Internett-hurtigbufferen og søkeloggen, og så videre.
Trinn treBeskytte kontoen din
Windows Defender er innebygd i nye Windows og bidrar til å beskytte PCen mot virus og annen skadelig programvare.
For en PC som kjører en endre versjon av Windows, kan du laste ned Microsoft Security Essentials.

Virusinformasjon

Virusinformasjon

Beskytte kontoen din
Windows Defender er innebygd i nye Windows og bidrar til å beskytte PCen mot virus og annen skadelig programvare.
For en PC som kjører en endre versjon av Windows, kan du laste ned Microsoft Security Essentials.

4 punkter som beskytter PCen (Engelsk innhold)
Følg disse fire punktene for å beskytte datamaskinen og holde den oppdatert.

Har du mistanke om at du har fått virus? Gjør som følger
I denne artikkelen får du vite hvordan du ser om datamaskinen har blitt infisert av virus, ormer eller trojanere, og du får også vite hvordan du fjerner disse og kan forhindre lignende problemer i fremtiden.

Sikkerhet på Internett for Microsoft-brukere (Engelsk innhold)
Beskytt familien, deg selv og PCen ved å lære mer om datasikkerhet. Dette webområdet inneholder nyttige verktøy og ressurser for å holde deg oppdatert om PC-sikkerhet.

Sikkerhetsinformasjon

Sikkerhetsinformasjon

Diagnostiser og løs sikkerhetsproblemer i Windows automatisk
Diagnostiser og løs sikkerhetsproblemer i Windows automatisk, som UAC (User Account Control), Windows Brannmur eller DEP (Data Execution Protection) for å forhindre sikkerhetstrusler.

Sjekkliste for sikkerhet i Windows
Bruk denne sjekklisten til å forsikre deg om at du benytter alle mulighetene Windows gir deg til å beskytte datamaskinen så godt som mulig.

Installer Microsoft-oppdateringer
Beskytt PCen din mot sikkerhetstrusler, og sørg for at Windows-versjonen din er oppdatert.

4 punkter som beskytter PCen (Engelsk innhold)
Følg disse fire punktene for å beskytte datamaskinen og holde den oppdatert.

Sikkerhet på Internett for Microsoft-brukere (Engelsk innhold)
Beskytt familien, deg selv og PCen ved å lære mer om datasikkerhet. Dette webområdet inneholder nyttige verktøy og ressurser for å holde deg oppdatert om PC-sikkerhet.

Andre leverandører av sikkerhetsprogramvare

Installer og oppdater sikkerhetsprogramvare som bidrar til å beskytte datamaskinen din mot virus og andre trusler.

Hvordan kan jeg bidra til å beskytte Windows 8.1-datamaskinen min mot viruser?

Leverandører av sikkerhetsprogramvare for Windows 7-forbrukere (Engelsk innhold)

Leverandører av sikkerhetsprogramvare for Windows Vista-forbrukere (Engelsk innhold)

Leverandører av sikkerhetsprogramvare for Windows XP-forbrukere (Engelsk innhold)

Svindel og lureri

Svindel og lureri

Lureri der Microsofts navn eller produktnavn brukes (Engelsk innhold)
Phishing er en type lureri der meldinger ofte inneholder navn på velkjente virksomheter, slik at du skal lures til å gå til falske webområder eller klikke farlige koblinger. Microsoft sender aldri ut uoppfordrede e-postmeldinger med spørsmål om personlig eller økonomisk informasjon.

Håndtere mistenkelige e-postmeldinger (Engelsk innhold)
Følg disse retningslinjene for å beskytte deg mot mistenkelige e-postmeldinger i innboksen.

Svindelforsøk der det lokkes med penger, gaver og premier (Engelsk innhold)
Flere typer phishing lover deg gull og grønne skoger mot en liten gjenytelse, for eksempel å gi fra deg litt personlig informasjon, noe som kan resultere i identitetstyveri.

Avsløre phishingforsøk i e-postmeldinger og koblinger (Engelsk innhold)
Her er noen tips for hvordan du kan avsløre e-postmeldinger og koblinger som phishingforsøk.

Spør fellesskapet

Spør fellesskapet

Forum for sikkerhet og personvern på Microsoft Community
Legg inn spørsmål i Microsoft Community-forumet for sikkerhet og personvern. Ekspertene kan hjelpe.

Forum for å komme i gang med Microsoft Security Essentials på Microsoft Community
Legg inn spørsmål i Microsoft Community-forumet for å komme i gang med og oppgradere Microsoft Security Essentials. Ekspertene kan hjelpe.

Forum for oppdatering av definisjoner for virus- og spionprogramvare på Microsoft Community
Legg inn spørsmål i Community-forumet for oppdatering av definisjoner for virus- og spionprogrammer for Microsoft Security Essentials. Ekspertene kan hjelpe.

Forum for søk, oppdaging og fjerning av trusler på Microsoft Community
Legg inn spørsmål i Community-forumet for søk, oppdaging og fjerning av trusler med Microsoft Security Essentials. Ekspertene kan hjelpe.

IT-teknikere

Sikkerhetsressurser for IT-teknikere

Nye Solution Accelerator: Microsoft Security Compliance Manager (Engelsk innhold)
Bruk Microsoft Security Compliance Manager for å levere sentraliserte behandingsfunksjoner for sikkerhetsmessige minstekrav, en portefølje for minstekrav, tilpassbare funksjoner og mulighet til å eksportere sikkerhetsmessige minstekrav for å utvide organisasjonens evne til å administrere sikkerhets- og samsvarsprosesser for de mest utbredte Microsoft-produktene.

Installer de nyeste sikkerhetsoppdateringene fra Microsoft (Engelsk innhold)
Den andre tirsdagen i måneden utgir Microsoft de nyeste sikkerhetsoppdateringene for programmene. Sørg for at PCen din er beskyttet ved alltid å installere den nyeste sikkerhetsbulletinen fra Microsoft.

Nytt om sikkerhet i Windows Server 2008 R2 (Engelsk innhold)
Disse emnene for produktvurdering gir IT-teknikere en oversikt over nye og endrede sikkerhetsfunksjoner i Windows Server 2008 R2.

Installer Microsoft-oppdateringer
Beskytt PCen din mot sikkerhetstrusler, og sørg for at Windows-versjonen din er oppdatert.

Microsofts senter for beskyttelse mot skadelig programvare (Engelsk innhold)
I bloggen for Microsofts senter for beskyttelse mot skadelig programvare kan Microsofts senter kommunisere med kunder i sanntid. Emnene omfatter daglige oppdateringer om nye, kommende og interessante sikkerhetstrusler så vel som annen forskning på datasikkerhet.

Beskytt Exchange-meldingsmiljøet ditt med Forefront Security for Exchange Server (Engelsk innhold)
Forefront Security for Exchange Server inneholder en rekke søkemotorer fra bransjeledende sikkerhetsfirmaer integrert i én enkelt løsning som hjelper virksomheter med å beskytte Exchange-meldingsmiljøet mot virus, ormer og søppelpost.

Beskytt deg: Gå til Security TechCenter på TechNet (Engelsk innhold)
Security TechCenter inneholder koblinger til tekniske bulletiner, råd, verktøy, forebyggende tiltak og grupperessurser som er utformet for å hjelpe IT-teknikere med å holde Microsoft-servere, stasjonære PCer og programmer oppdaterte og sikre.

Assistert kundestøtte

Assistert kundestøtte

Kontakt kundestøtte for forbrukersikkerhet
Når du oppretter en sak, må du passe på at du angir all forespurt informasjon som er knyttet til problemet ditt. Du vil motta et saksnummer som du kan bruke for å spore og referere til henvendelsen. Dette saksnummeret må du oppgi hver gang du er i kontakt med en kundestøtteansvarlig.
Åpningstid: 24 timer i døgnet, 7 dager i uken
Telefon: (47) 23 500 500
Alternativer for kundestøtte

Hjelp med andre Microsofts sikkerhetsprodukter
Kontakt kundestøtte for Microsoft Security Essentials
Kontakt kundestøtte for Windows Live OneCare (Engelsk innhold)

Javascript er deaktivert Vi ser at Javascript er deaktivert på denne PCen. Hvis du vil ha best mulig kundestøtte, bør du aktivere Aktiv skripting

Siste gjennomgang : 27. august 2015