A Microsoft által nyújtott támogatás életciklusa

Súgó és támogatás a Microsoft termékéletciklus-irányelveihez. Szervizcsomag és biztonsági frissítés, források az általános és bővített támogatásról.

Információk a Támogatási életciklus webhelyről

A Microsoft támogató szolgáltatásának életciklusra vonatkozó szabályzata címen összegyűjtött irányelvek kiszámítható és egységes forrást kínálnak az egyes termékekhez nyújtott támogatási megoldások megállapításához. A rendelkezésre álló támogatási megoldások áttekintésével az ügyfelek hatékonyabbá tehetik informatikai befektetéseik megterülését, és előre tervezhetnek informatikai rendszereik jövőbeli sikerességének érdekében.

Terméktámogatási ciklus keresése

Ha nem találja a terméket, a listában, ellenőrizze a életciklusra vonatkozó információkat a További termékek és/vagy a Forgalomból kivont termékek oldalon.

A Microsoft támogató szolgáltatásának életciklusra vonatkozó szabályzata

A Microsoft támogatási életciklusokra vonatkozó szabályzata

Ez az irányelv a kiskereskedelmi forgalomban vagy mennyiségi licenceléssel megvásárolható termékek többségére, valamint a legtöbb jövőbeni termékre érvényes. Alább olvashatók a Microsoft jelenlegi irányelveinek részletei, amelyek a következő minimumszolgáltatásokat kínálják:

 • 10 év támogatás (5 év általános támogatás és 5 év meghosszabbított támogatás) a támogatott szervizcsomag használatakor az üzleti és fejlesztői termékek, illetve az asztali operációs rendszerek esetében
 • 5 év általános támogatás támogatott szervizcsomag használatakor a fogyasztói és multimédiás termékek esetében
 • 4 év általános támogatás a hardvertermékek esetében

A támogatási életciklus fázisai üzleti, fejlesztői, fogyasztói és multimédiás szoftverek esetében

 
Támogatás típusa Általános támogatási időszak Meghosszabbított támogatási időszak Önkiszolgáló online támogatás
A termék működésének és szolgáltatásainak módosítási lehetősége Rendelkezésre áll Nem áll rendelkezésre Ingyenes hozzáférés az online tartalmakhoz, például a Tudásbázis cikkeihez, az online termékinformációkhoz és a terméktámogatási témájú élő adásokhoz
Biztonsági frissítések Rendelkezésre áll Rendelkezésre áll
Egyéb, nem biztonsági jellegű gyorsjavítások Rendelkezésre áll Csak a gyorsjavításokra vonatkozó meghosszabbított támogatási szerződés megvásárlása esetén áll rendelkezésre
A licencbe, licencprogramba és más díjmentes támogatási programba2 foglalt kiegészítő támogatás1 Rendelkezésre áll Nem áll rendelkezésre
Fizetős támogatás (ideértve az esetenkénti fizetős Premier és Essential támogatást) Rendelkezésre áll Rendelkezésre áll
Rendelkezésre áll Rendelkezésre áll Nem áll rendelkezésre Nem áll rendelkezésre Kizárólag meghosszabbított támogatási szerződéssel érhető el Kizárólag meghosszabbított támogatási szerződéssel érhető el
Nem érhető el asztali operációs rendszerekhez
*Megjegyzés: A Microsoft támogatási életciklusra vonatkozó irányelvei nem minden termékre érvényesek. Az egyes termékekre érvényes támogatás kezdete és vége a terméktámogatási életciklusok adatbázisából kereshető ki.

1 A telefonos és online támogatási lehetőségre vonatkozik.
2 Például a kiszolgálótermékek frissítésigarancia-programján keresztül érvényesített támogatási események

A támogatási életciklus fázisai fogyasztói hardvertermékek esetében


Támogatás típusaÁltalános támogatási időszakÖnkiszolgáló online támogatás
HardverjavításA hardverjavítás, a csere, illetve a pótalkatrészek elérhetők a támogatási életciklus teljes időtartama alatt. A szolgáltatások ingyenesek a jótállási idő alatt, utána pedig díj ellenében vehetők igénybe.Hozzáférés az ingyenes online tartalomhoz, például a Tudásbázis cikkeihez, az online termékinformációkhoz és az online támogatáshoz
Fizetett és online támogatásElérhető, díjköteles lehet, a lehetőségeket lásd: telefonos és az online támogatási lehetőségek
Biztonsági és egyéb szoftverfrissítésekA hardverbe beépített szoftverhez, belső vezérlőprogramhoz és operációs rendszerhez frissítések érhetők el (kivéve a Surface eszközöket, amelyekre az adott eszközön található operációs rendszer támogatási életciklusára vonatkozó irányelvek érvényesek).  

Általános támogatás

Az általános támogatás a terméktámogatási életciklus első időszaka.
Az általános támogatás támogatott szervizcsomag használatakor az alábbiakat tartalmazza:

 • Alkalomszerű támogatás (díjtalan alkalomszerű támogatás, fizetett alkalomszerű támogatás, óradíjban fizetett támogatás, támogatás garanciális igényekhez)
 • Biztonsági frissítéseket nyújtó támogatás
 • Nem biztonsági gyorsjavítások igénylési lehetősége
Megjegyzés:
 • Bizonyos termékek esetében az említett szolgáltatásokat csak karbantartási programhoz való csatlakozás után lehet igénybe venni
Az általános támogatás fogyasztói hardvertermékek esetében az alábbiakat tartalmazza:
 • Hardverjavítás vagy -csere és pótalkatrészek
 • A szolgáltatások ingyenesek a jótállási idő alatt
 • A jótállási idő után díj ellenében vehetők igénybe
 • Biztonsági és egyéb szoftverfrissítések

Meghosszabbított támogatás

A meghosszabbított támogatási időszak az üzleti és fejlesztői termékek, illetve az asztali operációs rendszerek általános támogatási időszakát követi.
A meghosszabbított támogatás a támogatott szervizcsomag használata esetén az alábbiakat tartalmazza:

 • Fizetett támogatás
 • Biztonsági frissítések különdíj nélkül
 • A nem biztonsággal kapcsolatos gyorsjavítási támogatás a gyorsjavításokra vonatkozó meghosszabbított támogatási szerződés megvásárlását igényli (javításonkénti díjat is számít fel vállalatunk). Ez a szerződés nem érhető el asztali operációs rendszerekhez. További részletekért kattintson ide.
Megjegyzés:
 • A meghosszabbított támogatási időszak alatt a Microsoft nem fogadja a jótállásra, a működésbeli módosításokra, valamint az új szerződésekre vonatkozó kérelmeket.
 • A fogyasztói és multimédiás termékekhez, illetve a fogyasztói hardvertermékekhez nem jár meghosszabbított támogatás.
 • Bizonyos termékek esetében az említett szolgáltatásokat csak karbantartási programhoz való csatlakozás után lehet igénybe venni

Önkiszolgáló online támogatás

Az önkiszolgáló online támogatás a termékek teljes életciklusa alatt elérhető, továbbá a terméktámogatás megszűntétől számított legkevesebb 12 hónapig is igénybe vehető. A Microsoft online Tudásbázisában található cikkek, útmutatók, hibaelhárítási eszközök és egyéb források segítségével a felhasználók saját maguk is megoldhatják a gyakori problémákat.

Megjegyzés:
 • Bizonyos termékek esetében az említett szolgáltatásokat csak karbantartási programhoz való csatlakozás után lehet igénybe venni

Szervizcsomag-támogatás

Szervizcsomag-támogatás

Szoftvereink folyamatos fejlesztésének részeként frissítéseket és javításokat készítünk a felderített problémák megoldására. Bizonyos időközönként e javítások jelentős részét egyetlen csomagként (úgynevezett szervizcsomagként) egyesíti vállalatunk. Az általános és a meghosszabbított támogatás (ideértve a nyári időszámítással kapcsolatos és a biztonsági frissítéseket is) csak abban az esetben vehető igénybe, ha telepíti a termék épp támogatott szervizcsomagját.

Szervizcsomag-támogatási irányelvek

 • Új szervizcsomag kiadásakor az előző szervizcsomagra a Microsoft a termékcsaládtól (például Windows, Office, Server, Fejlesztői eszközök) függően 12 vagy 24 hónap támogatást biztosít.
 • Ha egy szervizcsomag támogatása megszűnik, a Microsoft a továbbiakban nem ad ki hozzá a nyári időszámítással kapcsolatos, valamint biztonsági frissítéseket, gyorsjavításokat és egyéb frissítéseket. Ezután csak az alábbiakban ismertetett korlátozott támogatás érhető el.
 • Ha egy termék támogatása megszűnik, a termékhez kiadott szervizcsomagokhoz sem vehető igénybe többé támogatás. Az egyes termékek támogatási életciklusa és a szervizcsomagok támogatási irányelvei közötti ellentmondás esetén a termék támogatási életciklusa az irányadó.
 • A szervizcsomagok támogatási időszaka az egyes termékcsaládokon belül egységes marad
 • A Microsoft az új szervizcsomagok megjelenésekor közzéteszi a korábbi szervizcsomag támogatási információit

Az ügyfelek számára erősen ajánlott valamely támogatott szervizcsomagra frissíteni annak érdekében, hogy a termék legfrissebb és legbiztonságosabb verzióját használják. A nem támogatott szervizcsomag-verziókat használó ügyfelek számára a Microsoft a következőkben részletezett korlátozott hibaelhárítást nyújt:

 1. A Microsoft ügyfélszolgálata és támogató szolgálata, illetve felügyelt támogatási ajánlatai (pl. a Premier Support) korlátozott hibaelhárító támogatást nyújtanak.
 2. A támogatás kereten belül nem vehetők igénybe a Microsoft termékfejlesztési erőforrásai, a kerülő technikai megoldások pedig korlátozottak vagy megvalósíthatatlanok lehetnek.
 3. Ha a támogatási eseményt a fejlesztőkhöz kell továbbítani, illetve gyorsjavítást vagy biztonsági frissítést igényel, akkor az ügyfélnek egy támogatott szervizcsomagra kell frissítenie.

A Microsoft termékcsaládjainak listáját, illetve az egyes termékcsaládok szervizcsomag-támogatásának részleteit az alábbi táblázatban tekintheti át.

Termékcsalád

12 hónap

24 hónap

Windows

Igen

Dynamics

Igen

Office

Igen

Kiszolgálók

Igen

Fejlesztői eszközök

Igen

Fogyasztói szoftvertermékek

Igen

A támogatási irányelvek lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy az általános támogatás időszakában beszerezzék a meglévő gyorsjavításokat, illetve új gyorsjavításokat igényeljenek a támogatott szervizcsomagokhoz.

A szervizcsomagok automatikusan nem tartalmazzák a kiadásuk után elkészített gyorsjavításokat. Egy korábbi szervizcsomag tartalmazhatja a kiadása után megjelent gyorsjavításokat is. Ehhez vegye fel a kapcsolatot a Microsofttal, és kérje a szükséges módosítást.

A Microsoft Security Response Center webhely közleményei nyomán kizárólag a támogatott szervizcsomagokhoz készít biztonsági frissítéseket vállalatunk. A nyári időszámítással és időzónákkal kapcsolatos frissítések csak teljesen támogatott szervizcsomagokhoz készülnek el.

Nyomatékosan javasoljuk, hogy rendszeresen és időben ellenőrizze és telepítse a szervizcsomagokat, hogy rendszereit a legújabb biztonsági szoftverek védjék.

Biztonsági frissítések

Biztonsági frissítések

A Microsoft elkötelezett a termékek biztonságának fejlesztése iránt. Hosszú távon azt kívánjuk elérni, hogy még megjelenés előtt megszüntessünk minden biztonsági rést termékeinkben. A megbízható számítógép-használat [angol] megvalósítása elképzelésünk szerves részét alkotja. Bár megteszünk mindent, hogy már a fejlesztéskor megszüntessük a biztonsági réseket, ma még azok a mindennapok részei, ezért készen kell állnunk a felderített problémák mielőbbi megoldására.

A biztonsági frissítésekkel kapcsolatos irányelvek

A Microsoft az üzleti és fejlesztői termékekre, illetve az asztali operációs rendszerekre (a meghosszabbított támogatási időszakkal együtt) legalább 10 éves biztonsági frissítési támogatást vállal. Biztonsági frissítések e termékek esetében kizárólag a támogatott szervizcsomaghoz jelennek meg.

A Microsoft a fogyasztói és multimédiás termékekhez az általános támogatási időszak alatt nyújt biztonsági frissítési támogatást. Biztonsági frissítések e termékek esetében kizárólag a támogatott szervizcsomaghoz jelennek meg.

 • A biztonsági frissítések általános és bővített támogatási időszakban történő beszerzéséhez és telepítéséhez telepítenie kell a termék támogatott szervizcsomagját.
 • A biztonsági frissítéseket a Windows Update webhelyről lehet letölteni az általános támogatási időszakban és a meghosszabbított támogatás ideje alatt (ha van ilyen). Műszaki korlátaiból kifolyólag a Microsoft Office 2000 programcsomag kivételt jelent e folyamat alól. Ehhez a szoftverhez támogatási időszaka alatt a Microsoft letöltőközpontjából töltheti le a frissítéseket.
 • Javasoljuk, hogy telepítse a legújabb termékverziókat, biztonsági frissítéseket és szervizcsomagokat a biztonság megőrzése érdekében. Előfordulhat, hogy a régebbi termékek, például a Microsoft Windows NT 4.0, nem felelnek meg napjaink szigorú biztonsági követelményeinek. Az ilyen termékekhez nem minden esetben tud a Microsoft biztonsági frissítéseket nyújtani.

A fogyasztói hardvertermékek esetében a hardverbe beépített szoftverhez, belső vezérlőprogramhoz és operációs rendszerhez frissítések érhetők el, kivéve a Surface eszközöket. Ez utóbbiakra az adott eszközön található operációs rendszer támogatási életciklusára vonatkozó irányelvek szabályozzák a biztonsági frissítéseket.

A Microsoft biztonsággal kapcsolatos webhelyén további információkat olvashat a Microsoft adatvédelmi irányelveiről, a legújabb biztonsági közleményekről, vírusriadókról és biztonsági letöltésekről.

Online szolgáltatások – támogatási életciklusra vonatkozó szabályzat

A Microsoft Online Services támogatási életciklusához kapcsolódó irányelvek

Üzleti és fejlesztői használatra szánt Online Services szolgáltatások

Az Online Services használatával az ügyfelek új módokon hajthatják végre a módosításokat az informatikai környezetükben. Ezek a módosítások gyakran gyorsabbak, és megkövetelik, hogy az ügyfelek figyeljenek a felhőalapú szolgáltatásuk várható módosításaira.

A Microsoft tudatában van, hogy az Online Services szolgáltatások eredendően dinamikusabbak, és bár nagyobb rugalmasságot biztosítanak a vállalkozásoknak, támogatási életciklusra vonatkozó irányelvet igényelnek a szolgáltatás kiszámíthatóságának biztosításához. A helyszíni szoftverekre vonatkozó Microsoft támogatási életciklus-irányelveket jól ismerő informatikai szervezetek láthatják, hogy az online irányelvek a Microsoft vállalattól megszokott, megbízható és kiszámítható támogatási életciklusokat biztosítják.

A Microsoft Azure felhőalapú szolgáltatásaira vonatkozó irányelvekről a Microsoft Azure Cloud Services GYIK [angol] dokumentumában talál további információt.

Az Online Services támogatási életciklusához kapcsolódó irányelvek üzleti és fejlesztői használatra

Az Online Services üzleti és fejlesztői irányelvei három fő szolgáltatást biztosítanak:

Támogatási elérhetőség

 • A Microsoft támogatási szolgáltatások a Microsoft és az ügyfél között az Online Service szolgáltatásról kötött megállapodás érvényességének időtartama alatt érhetők el.

Értesítés

 • Amennyiben nincs másképpen feltüntetve, a Microsoft legalább 12 hónappal azelőtt értesítést küld a Microsoft Online Services szolgáltatásminőséget érintő módosításaikról, hogy az ügyfeleknek el kellene fogadniuk a módosításokat.
  • A CRM Online-ügyfelek számára a Microsoft 6 hónapos értesítési időtartamot biztosít, kivéve a rendszerkövetelmények támogatásának megszüntetését, amely esetben a Microsoft a szabványos, 12 hónapos értesítési irányelvet követi.  A CRM Online termékkel kapcsolatos kivételekről az Online irányelvek GYIK szakaszában talál további információt (http://support.microsoft.com/gp/OsslFaq/hu).
 • A szolgáltatásminőséget érintő módosítás olyan módosításokat jelent, amelyek az Online Service szolgáltatás súlyos minőségromlásának elkerülése érdekében felhasználói vagy rendszergazdai beavatkozást igényelnek.
 • Az értesítési időtartam a biztonsági módosításokra és frissítésekre nem vonatkozik.

A szolgáltatás folyamatossága és áttelepítés

 • A Microsoft legalább 12 hónappal az Online Service szolgáltatások megszüntetése előtt értesíti az üzleti és fejlesztői ügyfeleket.
 • Az ügyfél áttelepítési vagy megújítási tevékenységeinek megkönnyítése érdekében a Microsoft legalább 30 napig megőrzi az ügyfél adatait az Online Service megszüntetése előtt.

A jelen lapon található információk a Microsoft irányelvekkel kapcsolatos közleményének hatálya alá esnek. Az esetleges változások nyomon követéséhez rendszeresen látogasson vissza erre a lapra.