Cikk azonosítója: 978980 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Előfordulhat, hogy a Windows 7 rendszerű számítógépén az asztalon létrehozott parancsikonok hiányoznak.

Ez akkor történhet meg, ha a Rendszerkarbantartás hibaelhárítója a parancsfájlt sérültként azonosítja.
A Rendszerkarbantartás hibaelhárítója hetente karbantartást végez az operációs rendszeren. A Rendszerkarbantartás hibaelhárítója automatikusan javítja a problémát, vagy a Műveletközponton keresztül jelentést készít a problémáról. Ha több mint négy sérült parancsikon található az asztalon, a Rendszerkarbantartás hibaelhárítója automatikusan eltávolítja az összes sérült parancsikont az asztalról.
Mi a sérült hivatkozás?
Egy „sérült” parancsikon egy olyan fájlra, mappára vagy meghajtóra hivatkozó parancsikon, amely nem mindig érhető el. Például egy USB-eszköz asztali parancsikonját sérültnek tekintheti a rendszer, ha az USB-eszköz nincs csatlakoztatva, amikor a Rendszerkarbantartás hibaelhárítója karbantartást végez, illetve egy olyan hálózati mappa esetében, amely aktuálisan nem áll rendelkezésre, mivel a hálózat nem érhető el.

Kerülő megoldás

A problémát az alábbi módszerekkel oldhatja meg.

1. módszer: Négy kivételével az összes sérült parancsikon eltávolítása az asztalról

Az asztalon található sérült parancsikonok száma legfeljebb négy legyen. Ezt úgy is elérheti, ha a 4 leggyakrabban használt parancsikonon kívül minden parancsikont eltávolít az asztalról. Ha négynél több parancsikonnal rendelkezik, létrehozhat egy mappát is az asztalon, és a parancsikonokat áthelyezheti a mappába. A rendszer nem távolítja el ezeket a parancsikonokat, mert nem közvetlenül az asztalon találhatók. 

2. módszer: A Rendszerkarbantartás hibaelhárítójának letiltása

Ha négynél több sérült parancsikont kell tartania az asztalon, letilthatja a Rendszerkarbantartás hibaelhárítóját.

Megjegyzés: Ha letiltja a Rendszerkarbantartás hibaelhárítóját, annak összes karbantartási feladata le lesz tiltva. Ezért az 1. módszer alkalmazása ajánlott.

A Rendszerkarbantartás hibaelhárítójának letiltásához hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, majd a Vezérlőpult lehetőségre.
 2. A Rendszer és biztonság területen kattintson a Hibák keresése és javítása lehetőségre.
  Megjegyzés: Ha a Rendszer és biztonság elem nem látható a képernyőn, akkor módosítsa a Vezérlőpult elemeinek megjelenítési módját. A nézet módosításához kattintson a Megtekintés a következő szerint: felirat melletti nyílra, majd válassza a Kategória lehetőséget. A Megtekintés a következő szerint: opció a Vezérlőpult jobb felső sarkában található.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2924296

 3. A bal oldali navigációs ablaktáblán kattintson a Beállítások módosítása lehetőségre.
 4. A Számítógép-karbantartás beállítást állítsa Kikapcsolva állapotra.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 978980 - Utolsó ellenőrzés: 2014. január 8. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
Kulcsszavak: 
kbgraphxlink kbexpertisebeginner kbtshoot kbsurveynew kbprb KB978980
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com