A Windows XP rendszer helyben történő frissítése (újratelepítése)

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 978788 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Fontos: A Windows operációs rendszer újratelepítése vagy helyben történő frissítése olyan kivételes hibaelhárítási lépés, amelyet csak akkor érdemes megtennie, ha teljes körű ismeretekkel rendelkezik a nem várt következményekről és kockázatokról. Ha végre kívánja hajtani ezt a lépést, győződjön meg arról, hogy rendelkezik a Windows XP eredeti telepítési adathordozójával és az operációs rendszerhez tartozó termékkulccsal. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a Windows operációs rendszer újratelepítésével vagy javításával, kérjen segítséget a számítógép gyártójától, vagy vigye be a számítógépet egy szervizbe.

A cikk a Windows XP rendszer helyben történő frissítésének (újratelepítésének) két módszerét ismerteti. Ha egyéb információkat szeretne keresni a cikkben, a problémát megoldó megfelelő tartalom kereséséhez az oldal tetején található keresőmezőt használhatja.

A helyben történő frissítést a telepítés javításának is nevezik. Ez a művelet újratelepíti a Windows XP rendszert a számítógépen az eredeti telepítési mappába. Helyben történő frissítést akkor érdemes végrehajtani, ha javítani kell a Windows XP telepítését, és teljesülnek az alábbi feltételek:
 • A Windows XP nem indítható csökkentett módban. A Windows XP operációs rendszert futtató számítógépek csökkentett módban történő indításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  315222 A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése
 • Egy Microsoft-szoftverfrissítés telepítését követően a Windows XP nem indítható.
 • A beállításjegyzékkel kapcsolatos probléma lép fel, amely más eszközzel, például a Rendszer-visszaállítás segédprogrammal nem küszöbölhető ki. A Rendszer-visszaállítás eszközről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat a cikk számára kattintva:
  306084 A Windows XP rendszer egy korábbi állapotának visszaállítása
 • Alapértelmezett fájl- és beállításjegyzék-engedélyeket kell alkalmaznia a Windows XP telepített példányára. Ez a feltétel akkor fordulhat elő, ha a számítógép vagy a programok módosítása vagy frissítése után hiányoznak vagy megsérültek a programfájlok.
 • COM-összetevőket és Windows fájlvédelmi (WFP-) fájlokat kell regisztrálni. Erre azért lehet szükség, mert egyes rendszerfájlok hiányoznak vagy sérültek.
 • A Windows telepítőprogramjával újra enumerálni kell a Plug and Play típusú eszközöket, beleértve a hardverabsztrakciós réteget (HAL) is.
Ennek a szakasznak a tartalmát középszintű és tapasztalt számítógép-felhasználók figyelmébe ajánljuk. A cikkben további információkat tartalmazó cikkekre mutató hivatkozások találhatók. A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a jelen cikket.

További információ

Hibaelhárítás

Újratelepítés megkezdése előtt tekintse át ezeket a hibaelhárítással kapcsolatos cikkeket, és az újratelepítés szükségességének megállapításához olvassa el a „Mikor nem érdemes újratelepítést végezni?” című részt.

Ha úgy gondolja, hogy önállóan el tudja végezni a hibaelhárítást, az újratelepítés megkezdése előtt olvassa el a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeit:
308041 A Windows XP indítási problémáinak elhárításával kapcsolatos tudnivalók
308029 Segédanyagok a Windows XP kikapcsolásával kapcsolatos problémák kezeléséhez
307654 Útmutató: A helyreállítási konzol telepítése és használata Windows XP rendszerben
Ha nem kíván önállóan próbálkozni a hibaelhárítással, lépjen tovább a következő részre vagy kérjen segítséget, illetve forduljon a Microsoft terméktámogatási szolgálatához.

Mikor nem érdemes újratelepítést végezni?

Az újratelepítés nem feltétlenül oldja meg a tapasztalt problémát, ezért tekintse át ezt a részt annak megállapításához, hogy az adott esetben megoldást jelent-e.

Összetevő javítása

Ha olyan összetevőt vagy programot szeretne javítani, amely jelenleg nincs telepítve, ne hajtson végre újratelepítést. Ha rendelkezik a megfelelő jogosultsággal, használja a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése segédprogramját, illetve a teljes Windows rendszer helyett csak az adott összetevőt vagy programot telepítse újra. A Programok telepítése és törlése segédprogram megnyitásához a Windows XP rendszerben kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Programok telepítése és törlése hivatkozásra.

Felhasználói fiókokkal kapcsolatos problémák

A felhasználói fiókokkal, a jelszavakkal vagy a helyi profilokkal kapcsolatos problémák megoldásához ne telepítse újra a rendszert. Annak meghatározásához, hogy a probléma felhasználói fiókkal, jelszóval vagy helyi profillal kapcsolatos-e (ha rendelkezik a megfelelő jogosultsággal), hozzon létre egy másik felhasználói fiókot, jelentkezzen be a fiókba, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Új felhasználói fiók Windows XP rendszerben való létrehozásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
279783 Felhasználói fiókok létrehozása és beállítása a Windows XP rendszerben

Rendszer-visszaállítás

A Windows XP újratelepítése esetén az összes meglévő visszaállítási pont törlődik, és az újratelepítés befejezése után új rendszerellenőrzési pont típusú visszaállítási pont jön létre. Amennyiben szükség lehet a rendszer egy korábbi állapotának visszaállítására a Rendszer-visszaállítás segédprogrammal, ne végezzen újratelepítést. További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
301224 A Rendszer-visszaállítás segédprogram „visszaállítási pontjai” hiányoznak vagy törlődtek

Külső gyártótól származó programok

A külső gyártótól származó programokkal, fájlokkal vagy rendszer-beállítási bejegyzésekkel kapcsolatos hibákat ne újratelepítéssel próbálja meg javítani. A probléma megoldásához lépjen kapcsolatba a program gyártójával.

Lemezzel kapcsolatos problémák

Ha vélhetően problémák vannak a merevlemezzel, ne végezzen újratelepítést. A lemezhibák ellenőrzésével kapcsolatos további információkért kattintson az alábbi cikkszámokra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkeinek megtekintéséhez:
315265 Útmutató: Lemezhibák ellenőrzése Windows XP rendszerben
308041 A Windows XP indítási problémáinak elhárításával kapcsolatos tudnivalók
A merevlemezzel kapcsolatos problémák elhárításával kapcsolatban a számítógépgyártóhoz is fordulhat.

Külső gyártótól származó eszközök

Ha vélhetően egy külső gyártótól származó eszközzel kapcsolatos a probléma, ne végezzen újratelepítést. Ellenőrizze, hogy az eszközhöz a legfrissebb illesztőprogramok vannak-e telepítve. A probléma megoldásához lépjen kapcsolatba az eszköz gyártójával.

Ha a jelen szakasz áttekintését követően úgy látja, újra kell telepítenie a Windows XP rendszert, folytassa a következő résszel.

A Windows XP újratelepítése előtt

A Windows XP újratelepítése előtt tekintse át a következő témaköröket. A témakörök sok új információt tartalmaznak és bonyolultnak tűnhetnek, de az elolvasásukkal egyértelművé válik, hogy mire van szüksége, és mit kell tennie a Windows XP újratelepítése előtt.

Előfeltételek

Windows-telepítőlemez
Mielőtt elkezdené a telepítést, készítse elő a Windows XP telepítőlemezeit és termékkulcsát. Ezek nélkül nem telepíthető újra a Windows rendszer. Ha a Windows rendszert előtelepítették a számítógépen, a Windows telepítőfájlja és termékkulcsa beszerzésére vonatkozóan a számítógép gyártójától kaphat információt.
Eszközillesztők
A hardverösszetevőkhöz szükséges eszköz-illesztőprogramok nagy része a Windows rendszer részét képezi. Egyes eszközökhöz (például nyomtatók, monitorok, grafikus kártyák, hangkártyák, modemek, külső meghajtók és képolvasók) azonban külön telepítőlemez tartozik. Ha a hardverösszetevőkhöz nem áll rendelkezésre az összes illesztőprogram, letöltheti az internetről, és CD lemezre írhatja azokat.

Ha a számítógép működtetéséhez olyan háttértároló-illesztőprogramra vagy hardverabsztrakciós rétegre van szükség, amely nem a Microsoft vállalattól származik, az újratelepítés végrehajtása előtt győződjön meg arról, hogy a szükséges fájlok rendelkezésre állnak egy külön adathordozón.
Internet Explorer 7
Ha az Internet Explorer 7 telepítve van a számítógépen, a Windows XP újratelepítése előtt el kell távolítania azt. További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
917964 Az Internet Explorer 7-es verzióját futtató, telepített Windows XP rendszer javításának végrehajtása
Programok
A programok telepítőlemezeit és termékkulcsait gyűjtse össze és tárolja megfelelő helyen annak érdekében, hogy a programokat a Windows újratelepítését követően újratelepíthesse. Ilyen programok lehetnek például a következők:
 • Microsoft Office programok
 • Vírusvédelmi szoftverek
 • CD-író szoftverek
 • Az internetszolgáltató szoftverei
Az adatok biztonsági mentése
A Windows újratelepítése előtt az összes adatról készítsen biztonsági másolatot. Többek között a következő adatokról célszerű biztonsági másolatot készíteni:
 • Dokumentumok (dokumentumok, képek, zene, videók)
 • Programok mappái (konfigurációs adatok, felhasználói adatok)
 • Kedvencek
 • Címjegyzékek
 • E-mail üzenetek
 • Dokumentumsablonok
 • Makrók
 • Mintaszövegek
A beállításjegyzék fájljainak eredeti biztonsági másolatát (a %systemroot%\Repair mappában) a rendszer az újratelepítés befejezésekor felülírja. A Repair mappában lévő eredeti beállításjegyzék-fájlokat a rendszer a Windows XP első indításakor vagy a rendszerállapot Backup Utility segédprogrammal való legutóbbi biztonsági mentésekor hozta létre. Ha az újratelepítés befejezését követően esetleg használnia kell a beállításjegyzék biztonsági másolatát, az újratelepítés végrehajtása előtt másolja ezeket a biztonságimásolat-fájlokat egy másik helyre.
Hálózati beállítások
Egyes hálózati beállításokat visszaállíthat a Windows újratelepítése után. Az újratelepítés megkezdése előtt jegyezze fel a számítógép hálózati beállításait, hogy szükség esetén egyszerűen elérhetők legyenek. Ezek a beállítások többek között a következők:
 • Számítógépnév
 • Munkacsoport vagy tartomány
 • TCP/IP-beállítások
A beállítások megkereséséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Írja be a control ncpa.cpl parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. Kattintson a jobb gombbal a Helyi kapcsolat elemre, és válassza a Tulajdonságok parancsot.
 4. Jegyezze fel a hálózati beállításokat.
Az internetszolgáltató adatai
Fontos rögzíteni az internetszolgáltató adatait annak érdekében, hogy a Windows újratelepítését követően ismét csatlakozhasson az internethez. Ilyen adat például a felhasználónév, a jelszó és a levelezőkiszolgálók neve.
Indítási sorrend
Figyelmeztetés: Ez a művelet a CMOS-beállítások és a BIOS módosításával járhat. A BIOS helytelen módosítása komoly problémákat okozhat a számítógépben. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a CMOS beállításait csak saját felelősségére módosíthatja. A CMOS és a BIOS helytelen vagy sérült beállításai indítási vagy leállítási problémákat okozhatnak.

Ha módosítania kell a BIOS indítási sorrendjét, hogy a számítógép el tudjon indulni a telepítőlemezről, a következő sorrendet állítsa be:
 • CD-meghajtó
 • Merevlemez
 • Hajlékonylemezes meghajtó
A rendszerindításkor a BIOS egy betölthető operációs rendszert tartalmazó lemezt keres. Az olyan számítógépeken, amelyeken telepítve van operációs rendszer, ez általában a merevlemez. A BIOS úgy van beállítva, hogy a lemezeket egy adott, úgynevezett indítási sorrend szerint keresse a számítógépen. Ha a BIOS beállításaiban a számítógép merevlemeze az indítási sorrend első lemezeként van megadva, a számítógép a merevlemezt használja, és nem a CD-meghajtón keresi a rendszerindítási lemezt.

Ha be szeretné állítani, hogy a BIOS a merevlemez előtt a CD-meghajtón keresse az indítási lemezt, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amikor a számítógép először elindul, bekapcsoláskori önellenőrzést (POST) hajt végre. Ezzel ellenőrzi, hogy minden csatlakoztatott eszköz működik-e. A POST részeként megvizsgálja a memóriát is. A memória tesztje során megjelenik egy üzenet arról, hogy miként érhető el a BIOS. Megjelenhet például a következő vagy ahhoz hasonló üzenet arról, hogyan kezdhet hozzá a BIOS beállításához.
  PRESS DEL TO ENTER SETUP
  Ebben az esetben a telepítés megkezdéséhez közvetlenül a memóriateszt befejezése után le kell nyomnia a DEL billentyűt. Előfordulhat, hogy a BIOS-beállítások eléréséhez többször le kell nyomnia a billentyűt.

  Tanács: A BIOS további billentyűkkel is elérhető. Ezek például az alábbiak:
  • F1
  • F2
  • F10
  • CTRL+ENTER
  • ALT+ENTER
  • CTRL+ALT+ESC
  • CTRL+ALT+INSERT
  Ha bizonytalan a BIOS-beállítások elérésével kapcsolatban, a számítógép alaplapjához tartozó kézikönyvben talál információkat.
 3. Ebben keresse meg az indítási sorrend (más néven rendszerindítási vagy rendszertöltési sorrend) leírását. A menükben és a beállításokban rendszerint a nyílbillentyűkkel léphet tovább.
 4. Amikor megtalálta az indítási sorrend beállítását, a módosításához általában az ENTER billentyűt kell lenyomnia. Nyomja le a PLUSZJEL (+) vagy a MÍNUSZJEL (-) billentyűt, amíg a CD-meghajtót nem jelöli ki indítólemezként.

  Tanács: A BIOS módosításával kapcsolatban további információ található a felhasználói kézikönyvben. Ebben olvashatja a menük leírását, illetve a beállítások módosítására vonatkozó utasításokat. Általában maga a BIOS is tartalmazza az egyes lépések környezetfüggő súgóját.
 5. Miután az indítólemez kereséséhez első helyként megadta a CD-meghajtót, általában az ESC billentyű lenyomásával térhet vissza a menükhöz. A főmenüben válassza a SAVE AND EXIT SETUP (Beállítások mentése és kilépés) vagy egy hasonló parancsot. A SAVE TO CMOS AND EXIT (A CMOS mentése és kilépés) vagy hasonló beállítás megjelenésekor válassza a YES (Igen) lehetőséget.
 6. Ha a YES lehetőség nem választható, írja be az y betűt.

  Megjegyzés: A BIOS QWERTY billentyűzetkiosztást használ. Ha a billentyűzet beállítása eltérő kiosztást követ, a QWERTY billentyűzetkiosztás szerinti megjelenítésnek megfelelően nyomja le az Y billentyűt.
 7. A BIOS-beállításokból történő kilépés után a számítógép újraindul.
 8. Győződjön meg arról, hogy a számítógép a CD-meghajtó használatával indul el. Helyezze be a Windows XP telepítőlemezét, majd indítsa újra a számítógépet. Ha ez sikerült, elkezdheti a Windows XP újratelepítését.
Ha nem kíván önállóan próbálkozni a művelet végrehajtásával, érdemes lehet egy másik felhasználó, illetve a Microsoft támogatási szolgálatának a segítségét kérni.
Előtelepített Windows XP
Ha a számítógépen előtelepítették a Windows XP rendszert, az újratelepítés folytatása előtt olvassa el az alábbi cikket:
312369 A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után az adatok vagy a programok beállításai elveszhetnek
Megjegyzés: Ha a Windows XP rendszert előtelepítették a számítógépen, előfordulhat, hogy az újratelepítési eljárás során szükséges javítási lehetőség nem áll rendelkezésre. Forduljon a számítógép gyártójához, és győződjön meg arról, hogy rendelkezik a javító telepítéshez szükséges telepítőlemezzel.
Windows XP Service Pack 2
Ha a Windows XP Service Pack 2 (SP2) már telepítve van a számítógépen, a Windows XP újratelepítése után újra kell telepíteni az SP2 szervizcsomagot is. Ennek egyik módja az SP2-fájlok kombinálása a Windows XP-fájlokkal, majd egyszerre történő újratelepítésük. Ha ezt a módszert szeretné kipróbálni, kövesse a jelen részben található hivatkozásokat.

Megjegyzés: A Windows XP újratelepítését követően az SP2 külön történő újratelepítése két módszerrel végezhető el. Mindkét módszer megtalálható „A Windows XP újratelepítése” című részben.

Megjegyzés: A szervizcsomagok összesítő jellegűek, így az új javításokon kívül minden új szervizcsomag tartalmazza a korábbi szervizcsomagokban található valamennyi javítást is. A legújabb verziójú szervizcsomag telepítéséhez a szervizcsomag korábbi verzióinak telepítése nem szükséges. Nincs szükség például a Windows XP Service Pack 1a (SP1a) telepítése például nem szükséges, csak a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot kell telepítenie.

A Windows XP újratelepítése

A Windows XP újratelepítéséhez próbálkozzon meg az alábbi módszerek egyikével. Ha az első módszer nem működik, próbálkozzon a másodikkal.

Megjegyzés: A telepítés idejére célszerű megszakítani az internetkapcsolatot. Ez védelmet biztosít a rosszindulatú felhasználókkal szemben.

1. módszer: Az újratelepítés indítása a Windows XP rendszerből

Ha a Windows XP újratelepítését a Windows XP CDsegítségével szeretné elvégezni, hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Indítsa el a számítógépet.
 2. Helyezze be a Windows XP telepítőlemezét a számítógép CD- vagy DVD-meghajtójába.
 3. A Windows XP üdvözlőablakában válassza A Microsoft Windows XP telepítése lehetőséget.
 4. Az Üdvözli a Windows telepítő lapon kattintson a Frissítés (ajánlott) elemre a Telepítés típusa mezőben (ha még nincs kijelölve), majd kattintson a Tovább gombra.
 5. A Licencszerződés lapon jelölje be az Elfogadom a szerződést választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. A Termékkulcs lapon írja be a 25 karakteres termékkulcsot a megfelelő Termékkulcs mezőkbe, majd kattintson a Tovább gombra.
 7. A Frissített telepítőfájlok letöltése lapon jelölje ki a kívánt beállítást, majd kattintson a Tovább gombra.
 8. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Windows XP újratelepítéséhez.
Ha sikeresen befejezte az újratelepítést, gratulálunk. Majdnem készen van. A befejezéshez folytassa „A Windows XP újratelepítése” című résszel.

Ha hiba lépett fel vagy az újratelepítés nem fejeződött be, próbálja meg a 2. módszert.

2. módszer: A Windows XP javító telepítése a számítógép Windows XP CD-ről történő indításával

Megjegyzés: Ha a Windows XP előre telepítve volt a számítógépén, az újratelepítéshez szükség lehet a telepítőlemezre. Forduljon a számítógép gyártójához, és győződjön meg arról, hogy rendelkezik a javító telepítéshez szükséges telepítőlemezzel.

Ha a számítógépet a Windows XP telepítőlemezéről szeretné indítani a Windows XP rendszer újratelepítéséhez, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Helyezze be a Windows XP telepítőlemezét a CD- vagy DVD-meghajtóba, majd indítsa újra a számítógépet.
 2. Amikor a képernyőn megjelenik a „Nyomjon le egy billentyűt a CD vagy DVD-lemezről való indításhoz” üzenet, nyomjon meg egy billentyűt a számítógép Windows XP CD-ről való indításához.
 3. Az Üdvözli a telepítő képernyőn a következő üzenet jelenik meg:
  A telepítő ezen része előkészíti a Microsoft Windows XP operációs rendszert a számítógépen való futtatáshoz: A Windows XP telepítéséhez nyomja le az ENTER billentyűt. A Windows XP telepített példányának helyreállító konzolon való javításához nyomja le a J billentyűt. A telepítő a Windows XP telepítése nélküli elhagyásához nyomja le az F3 billentyűt.
 4. Nyomja le az ENTER billentyűt a Windows XP operációs rendszer telepítéséhez.
 5. A Windows XP licencszerződés képernyőn nyomja le az F8 billentyűt a szerződés elfogadásához.
 6. Győződjön meg arról, hogy a mezőben az aktuális Windows XP-telepítés van kijelölve, majd nyomja le a J billentyűt a Windows XP rendszer javításához.
 7. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Windows XP újratelepítéséhez. Előfordulhat, hogy a javítás után újból aktiválnia kell a Windows XP rendszert. További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
  310064 Telepítés során fellépő problémák megoldása Windows 98 vagy Windows Millennium Edition rendszerről Windows XP rendszerre történő frissítéskor
Ha sikeresen befejezte az újratelepítést, gratulálunk. Majdnem készen van. A befejezéshez folytassa „A Windows XP újratelepítése” című résszel.

Ha hiba lépett fel vagy az újratelepítés nem fejeződött be, ez a cikk sajnos nem oldotta meg a problémát. A további teendőkre vonatkozóan érdemes lehet egy másik felhasználó, illetve a Microsoft támogatási szolgálatának a segítségét kérni a probléma megoldásához.

A Windows XP újratelepítése után

Az újratelepítés befejezése után hajtsa végre az alábbi befejező feladatokat.

Megjegyzés: Hasznos lehet a tűzfal engedélyezése is az Internet Explorer böngészőben. További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
283673 Útmutató: a tűzfal be- és kikapcsolása a Windows XP rendszerben

A Windows XP Service Pack 2 újratelepítése

Ha a Windows XP újratelepítése előtt telepítette a számítógépen a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot, újra kell telepítenie azt. Ha az előző részben még nem telepítette újra az SP2 szervizcsomagot a Windows XP rendszeren, az alábbi módszerek egyikével telepítse újra azt.
1. módszer: A szervizcsomag telepítőlemezének beszerzése és a szervizcsomag újratelepítése a Windows XP újratelepítése után
A Windows Service Pack 2 szervizcsomagot CD lemezen kívánja megrendelni, látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/updates/sp2/cdorder/en_us/default.mspx
2. módszer: A szervizcsomag letöltése a Windows XP újratelepítése után
További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

A Windows összes frissítésének újratelepítése

A Windows XP újratelepítését követően a Windows összes frissítését újra kell telepíteni. A Windows rendszer frissítéseinek újratelepítéséhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.update.microsoft.com/

Az Internet Explorer 7 újratelepítése

Ha a Windows XP javítását követően a rendszer megfelelően működik, akkor telepítse újra az Internet Explorer 7 alkalmazást. Ehhez rendelkeznie kell az Internet Explorer 7 telepítőcsomagjával. Ez a csomag a Windows Update szolgáltatáson keresztül érhető el. Előfordulhat, hogy a telepítőcsomag az Internet Explorer 7 korábbi telepítését követően a számítógépen maradt. Keresse meg a csomagot abban a mappában, ahová korábban mentette a fájlokat, és telepítse újra a programot.

Megjegyzés: Lehetséges, hogy a csomag a Temporary Internet Files mappában található. Ha nem találja az Internet Explorer 7 telepítőcsomagját a számítógépen, látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére a telepítőcsomag letöltéséhez:
http://windows.microsoft.com/hu-HU/internet-explorer/products/ie/home
A Microsoft letöltési webhelyének eléréséhez működő webböngésző szükséges. Ha az Internet Explorer 7 eltávolítása után az Internet Explorer 6 alkalmazás nem működik a számítógépen, akkor nem tudja letölteni az Internet Explorer 7 telepítőcsomagját. Ebben az esetben egy másik, működő böngészőprogrammal rendelkező számítógépre töltse le az Internet Explorer 7 telepítőcsomagját, majd egy megosztott hálózati meghajtó segítségével telepítse a programot arra a számítógépre, amelyen a rendszer javítása történt. Ha nem áll rendelkezésre megosztott hálózat, akkor írja CD lemezre a telepítőcsomagot, majd erről telepítse a javított számítógépen az Internet Explorer 7 programot.

Ha az utolsó lépések végrehajtása nehézségekbe ütközött, akkor a jelen tartalom sajnos nem szolgálhat további segítséggel. Ilyen esetben érdemes lehet egy másik felhasználó vagy a támogatási szolgálat segítségét kérni.

További információ

A Windows XP telepítésével kapcsolatos problémák elhárításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
312369 A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után az adatok vagy a programok beállításai elveszhetnek
312368 A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után adatvesztés következik be
A Windows XP telepítőprogramjával kapcsolatos további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
286463 Fontos tudnivalók a Windows XP rendszer telepítéséről a Pro.txt fájlban
306824 Fontos tudnivalók a Windows XP telepítéséről a Home.txt fájlban
286647 A Windows XP Fontos.txt fájl tartalma
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 978788 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbexpertiseinter kbresolve kbfirewall kbhowto kbenv kbinfo ocsso KB978788
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com