Tämä ongelma saattaa ilmetä, jos MSI-ohjelmistopäivityksen rekisteröinti on vioittunut tai jos tietokoneen .NET Framework -asennus on vioittunut.
Voit ratkaista ongelman kokeilemalla alla mainittuja tapoja esittämisjärjestyksessä.

Tapa 1: korjaa MSI-ohjelmiston päivitysten rekisteröinnin vioittumisongelmat

 1. Jos haluat korjata MSI-ohjelmiston päivitysten rekisteröinnin vioittumisongelmat automaattisesti, napsauta Korjaa tämä ongelma -painiketta tai -linkkiä ja valitse sitten latausvalintaikkunassaSuorita. Noudata sitten ohjatun Fix it -ratkaisun ohjeita.
  Huomautus: tämä Fix it -ratkaisu ei koske Windows 8:aa eikä Windows RT:tä

  Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
  Korjaa tämä ongelma
  Microsoftin Fix it -ratkaisu 50123
  Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
  Huomautus Tämä ohjattu toiminto saattaa olla saatavana vain englanninkielisenä. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa. Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, tallenna Fix it -ratkaisu muistitikkuun tai CD- tai DVD-levylle ja suorita se sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

  Lisätietoja ongelman korjaamisesta on ohjeartikkelissa MSI-ohjelmiston päivitysten rekisteröinnin vioittumisongelmien korjaaminen (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen).
 2. Siirry Windows Updateen ja yritä sitten uudelleen päivitysten asentamista. Voit myös päivittää Microsoft Security Essentialsin.
 3. Yritä asentaa .NET Framework uudelleen.
Jos ongelma ei ole ratkennut, siirry tapaan 2.

Tapa 2: korjaa .NET Framework

Lataa Microsoft .NET Frameworkin korjaustyökalu, jolla voit korjata alla mainitut .NET Framework -versiot, ja asenna sitten .NET Framework -päivitys uudelleen. Korjaustyökalu korjaa seuraavat versiot:
 • .NET Framework 4
 • .NET Framework 3.5 SP1
 • .NET Framework 3.0 SP2
 • .NET Framework 2.0 SP2.
Saat lisätietoja ohjeartikkelista Microsoft .NET Frameworkin korjaustyökalun versio 2 on saatavilla (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen). Jos ongelma ei ratkea tai jos käytät jotain muuta .NET Framework -versiota, siirry tapaan 3.

Tapa 3: poista .NET Framework ja asenna se sitten uudelleen

Poista useiden .NET Framework -versioiden asennukset .NET Frameworkin puhdistamistyökalulla ja asenna sitten osat uudelleen.

Voit tehdä tämän seuraavasti:
 1. Tutustu .NET Frameworkin puhdistamistyökalun käyttöoppaaseen.
 2. Lataa .NET Frameworkin puhdistamistyökalu.
 3. Kun näyttöön tulee kehote, valitse Avaa ja valitse sitten purkamisvaihtoehto.
 4. Purkamiesi tiedostojen joukossa on cleanup_tool.exe. Suorita se kaksoisnapsauttamalla sitä.
  Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana ja valitse sitten Jatka.
 5. Kun näyttöön tulee viesti, jossa kysytään, haluatko suorittaa .NET Frameworkin asennuksen puhdistamistyökalun, valitse Kyllä.
 6. Hyväksy käyttöoikeussopimus valitsemalla Kyllä.
 7. Valitse puhdistettavat tuotteet sisältävän ikkunan luettelosta .NET Framework ? kaikki versiot ja valitse sitten puhdistamisvaihtoehto.
  Huomautus Puhdistamistyökalu ei anna poistaa .NET Framework 2.0:aa Windows Vistassa eikä sitä uudemmissa Windows-versioissa, koska .NET Framework on asennettu käyttöjärjestelmäkomponenttina.
 8. Kun .NET Framework on poistettu, käynnistä tietokone uudelleen.
 9. Lataa ja asenna seuraavat komponentit:
  .NET Framework 1.1

  .NET Framework 1.1 Service Pack 1 (SP1)

  .NET Framework 3.5 SP1 (tämä asentaa myös .NET Framework 2.0 SP2:n ja .NET Framework 3.0 SP2:n).
 10. Käynnistä tietokone uudelleen.
 11. Avaa Windows Update uudelleen ja tarkista sitten päivitykset ja asenna ne.
 12. Yritä asentaa .NET Framework uudelleen.
Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Lisätietoja

Muut .NET Framework -päivitysten asennusvirheet

.NET Framework -päivitysten asennuksessa saattaa ilmetä myös seuraavia ongelmia:
 • Päivitystä ei asenneta.
 • Järjestelmä muistuttaa tämän päivityksen asentamisesta, vaikka olet jo asentanut sen.
 • Työpöytä ei tule näkyviin.

Näiden asennusongelmien ratkaisu

Jos havaitset jonkin näistä ongelmista, voit kokeilla seuraavia tapoja ongelman ratkaisemiseksi.

Tapa 1: Windows Update -komponenttien palauttaminen ja tietokoneen päivittäminen
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva


Jos haluat palauttaa Windows Update -osat oletustilaan automaattisesti, napsauta Korjaa tämä ongelma -painiketta tai -linkkiä ja valitse sitten latausvalintaikkunassaSuorita. Noudata sitten ohjatun Fix it -ratkaisun ohjeita.

Huomautus Tällä Fix it -ratkaisulla on kaksi tilaa: Default (oletus) ja Aggressive (tehokas). Suorita Fix it -ratkaisu Default-tilassa ja katso, ratkaiseeko se Windows Update -ongelman, ennen kuin suoritat sen Aggressive-tilassa.

Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
Korjaa tämä ongelma
Microsoft Fix it Microsoft Fix it 50202
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva


Huomautus Tämä ohjattu toiminto saattaa olla saatavana vain englanninkielisenä. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa. Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, tallenna Fix it -ratkaisu muistitikkuun tai CD- tai DVD-levylle ja suorita se sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

Lisätietoja Windows Update -komponenttien palauttamisesta on seuraavassa artikkelissa:
http://support.microsoft.com/kb/971058/fi
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
Tapa 2: lataa päivitys manuaalisesti latauslinkin avulla ja asenna päivitys puhtaassa käynnistystilassa
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva


Suosittelemme, että asennat päivitykset puhtaassa käynnistystilassa, jotta vältät muiden kuin Microsoftin ohjelmien tekemät keskeytykset. Voit siirtyä puhtaaseen käynnistystilaan tietokoneessa seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita Aloita haku -ruutuun msconfig ja paina sitten Enter-näppäintä. Jos käytät Windows 8:aa tai Windows 8.1:tä, kirjoita aloitusnäytössämsconfig ja paina sitten Enteriä.
 2. Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
 3. Valitse Yleiset-välilehdestä Valikoiva käynnistys.
 4. Poista Valikoiva käynnistys -kohdassa Lataa käynnistysryhmän sovellukset -valintaruudun valinta.
 5. Valitse Palvelut-välilehdessä Piilota kaikki Microsoftin palvelut -valintaruutu ja valitse sitten Poista kaikki käytöstä.
 6. Valitse OK.
 7. Kun kehote tulee näyttöön, valitse Käynnistä uudelleen.
 8. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, yritä päivittää tietokone uudelleen.
Lisätietoja tästä tavasta on seuraavassa Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkelissa:
331796 Puhtaan käynnistyksen suorittaminen sen selvittämiseksi, häiritsevätkö taustaohjelmat pelejä tai ohjelmia
Jos et asenna .NET Framework -päivityksiä, kun saat virhekoodin 0x80070643 tai 0x643, ongelman vianmääritys saattaa edellyttää lisälokitietojen keräämistä (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen). Nämä lokit voi toimittaa tukihenkilöille tai tietotekniikan asiantuntijoille, jotta he voivat määrittää, mikä ongelma on.

Jos saat tämän virheilmoituksen Office-päivitysten asentamisen yhteydessä, tutustu sen ratkaisuun ohjeartikkelissa Windows Update -virhe 80070643.

Tietoja tästä artikkelista

Artikkelin tunnus: 976982
Viimeisin tarkistus: 31. tammikuuta 2014
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:: Windows 8.1, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows Server 2012 R2 Datacenter, Windows Server 2012 R2 Essentials, Windows Server 2012 R2 Foundation, Windows Server 2012 R2 Standard, Windows 8, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro, Windows Server 2012 Datacenter, Windows Server 2012 Essentials, Windows Server 2012 Foundation, Windows Server 2012 Standard, Windows 7 Starter, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Ultimate, Windows Server 2008 Standard, Windows Server 2008 Enterprise, Windows Server 2008 Datacenter, Windows Server 2008 R2 Standard, Windows Server 2008 R2 Enterprise, Windows Server 2008 R2 Datacenter, Microsoft Windows XP Starter Edition, Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional
Haluatko antaa palautetta tästä artikkelista?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.