Ko v strežniku, v katerem je nameščen Windows Small Business Server 2008, znova namestite ali popravite trenutno namestitev strežnika Exchange Server 2007, se Exchange Server 2007 nepričakovano spremeni v način preskusne različice

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 975263
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

POVZETEK

V tem članku je opisano orodje za aktiviranje za Microsoft Exchange Server 2007 v računalniku, v katerem je nameščen Windows Small Business Server 2008.

SIMPTOMI

Imate strežnik, v katerem je nameščen Windows Small Business Server 2008. V ta strežnik znova namestite oziroma v njem popravite trenutno namestitev strežnika Exchange Server 2007. Nato se Exchange Server 2007 nepričakovano spremeni v način preskusne različice, prikažejo pa se sporočila z opozorilom, da morate aktivirati Exchange Server 2007.

REŠITEV

Informacije o sprotnem popravku

Pri Microsoftu je na voljo podprt sprotni popravek. Vendar je ta sprotni popravek namenjen le odpravljanju težave, opisane v tem članku. Uporabite ga le za sisteme, v katerih prihaja do te težave.

Če je na voljo sprotni popravek, ki ga je mogoče prenesti, je na vrhu tega članka iz zbirke znanja razdelek »Na voljo je sprotni popravek, ki ga je mogoče prenesti«. Če tega razdelka ni, sprotni popravek pridobite tako, da Microsoftovi službi za podporo strankam pošljete prošnjo.

Opomba Če pride do dodatnih težav ali jih je treba odpraviti, boste morda morali ustvariti novo zahtevo za storitve podpore. Po navadi stroški podpore veljajo za dodatna vprašanja o podpori in težave, ki niso povezane s tem sprotnim popravkom. Če si želite ogledati popoln seznam telefonskih številk Microsoftove službe za podporo strankam ali ustvariti novo zahtevo za storitve podpore, obiščite to Microsoftovo spletno mesto:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Opomba Na obrazcu »Na voljo je sprotni popravek, ki ga je mogoče prenesti« so prikazani jeziki, za katere je na voljo sprotni popravek. Če vašega jezika ni na obrazcu, sprotni popravek za ta jezik ni na voljo.

Znane težave v tem sprotnem popravku

To orodje je na voljo le v angleški različici. Ko zaženete orodje, se lahko prikaže sporočilo, da dnevniško datoteko najdete na tej poti:
C:\Program Files\Windows Small Business Server\Logs\KB975263.LOG
Opomba Če je v strežniku nameščena lokalizirana jezikovna različica sistema Windows Server 2008, je ime mape »Program Files« (Programske datoteke) lahko prevedeno. Če želite v takem primeru odpreti dnevniško datoteko mapo, morate odpreti prevedeno ime mape »Program Files« (Programske datoteke).

Zahteve

Če želite uporabiti sprotni popravek, mora biti v računalniku nameščen Windows Small Business Server 2008.

Informacije o registru

Za uporabo sprotnega popravka iz tega paketa ni treba spreminjati registra.

Zahteva za vnovični zagon

Po uporabi tega sprotnega popravka računalnika ni treba znova zagnati.

Informacije o nadomeščanju sprotnega popravka

Ta sprotni popravek ne zamenjuje že izdanega sprotnega popravka.

Informacije o datoteki

Angleška (ZDA) različica tega sprotnega popravka namesti datoteke z atributi, ki so navedeni v spodnjih tabelah. Datumi in ure za te datoteke so v univerzalnem koordiniranem času (UTC). Datumi in ure za te datoteke so v vašem računalniku prikazani v lokalnem času v skladu s trenutnim poletnim ali zimskim časom. Poleg tega se lahko datumi in ure spremenijo, ko v teh datotekah izvedete določene postopke.
Zmanjšaj tabeloRazširi tabelo
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Sbs2008-kb975263-x64-enu.exe6.0.5601.8512321,44020-Nov-200907:59x86
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Lastnosti

ID članka: 975263 - Zadnji pregled: 2. februar 2011 - Revizija: 1.0
Ključne besede: 
kbautohotfix kbfix kbqfe kbexpertiseadvanced kbsurveynew kbhotfixserver KB975263

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com