ID članka: 973289 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

UVOD

V tem članku je opisano prilagajanje nastavitev privzetega lokalnega uporabniškega profila, ko ustvarite posnetek v računalniku, v katerem je nameščen eden od teh operacijskih sistemov:
 • Windows Vista
 • Windows 7
 • Windows Server 2008
 • Windows Server 2008 R2

Ko uvedete posnetek, nastavitve privzetega lokalnega uporabniškega profila veljajo za vse nove uporabnike, ki se prijavijo v računalnik.

Če želite prilagoditi privzeti uporabniški profil ali obvezni uporabniški profil, morate najprej prilagoditi privzeti uporabniški profil. Nato lahko privzeti uporabniški profil kopirate v ustrezno mapo v skupni rabi in ta uporabniški profil nastavite za privzeti ali obvezni.

Ko privzeti uporabniški profil prilagodite tako, kot je opisano v tem članku, se izvorni profil znova ustvari v takšni obliki, da ga lahko uporablja več uporabnikov. To je edini podprti način prilagajanja privzetega uporabniškega profila za operacijski sistem Windows. Če poskusite privzeti uporabniški profil prilagoditi na druge načine, lahko pride do tega, da bodo v novem privzetem uporabniškem profilu vključene zunanje informacije. Zaradi tega lahko pride do resnih težav s programi in stabilnostjo sistema.

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2683283
Opomba Ta članek nadomešča vse že izdane postopke za prilagajanje privzetih lokalnih uporabniških profilov pri pripravi posnetkov.

Prilagajanje privzetega uporabniškega profila v sistemih Windows Vista, Windows Server 2008 in Windows Server 2008 R2

Edini podprti način za prilagajanje privzetega uporabniškega profila je uporaba parametra Microsoft-Windows-Shell-Setup\CopyProfile v datoteki z odgovori Unattend.xml. Datoteka z odgovori »Unattend.xml« se preda orodju za pripravo sistema (Sysprep.exe).

1. korak: konfigurirajte privzeti uporabniški profil
2. korak: ustvarite datoteko »Unattend.xml«, ki bo vsebovala parameter »Copy Profile«
3. korak: prilagodite privzeti uporabniški profil v datoteki »Unattend.xml«Kaj je treba upoštevati pri uporabi sistemov za avtomatizirano ustvarjanje in uvajanje posnetkov

 • Če uporabljate orodja, kot je Microsoftov komplet orodij za uvajanje ali System Center Configuration Manager, nastavitve »CopyProfile« ne potrebujete za zagon ukaza »Sysprep«. Ta orodja po navadi zamenjajo ali spremenijo datoteko »Unattend.xml«, ko je posnetek uveden na disk, vendar preden se operacijski sistem zažene, ko uporabite ukaz Sysprep. Zato mora biti v datoteki »Unattend.xml«, ki je uporabljena v postopku uvajanja Microsoftovega kompleta orodij za uvajanje ali orodja System Center Configuration Manager, nastavitev CopyProfile.
 • Če ob zagonu namestitve z namestitvenega medija sistema Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 ali Windows Server 2008 R2 med postopkom ustvarjanja posnetka nastavitev CopyProfile nastavite na true, se lahko v privzeti uporabniški profil nenamerno kopirajo nastavitve skrbniškega profila. Nastavitve skrbniškega profila so po navadi v datoteki »Install.wim« na namestitvenem nosilcu podatkov.

Pretvorba privzetega uporabniškega profila v omrežni privzeti uporabniški profil v sistemih Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 in Windows Server 2008 R2

Če želite privzeti uporabniški profil spremeniti v omrežni privzeti uporabniški profil, sledite tem korakom:

Pretvorba privzetega uporabniškega profila v obvezni uporabniški profil v sistemih Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 in Windows Server 2008 R2

Privzeti lokalni uporabniški profil lahko konfigurirate tako, da postane obvezni profil. Ko to naredite, imate lahko en osrednji profil, ki ga uporabljajo vsi uporabniki. Če želite to narediti, morate pripraviti lokacijo obveznega profila, kopirati lokalni privzeti uporabniški profil na lokacijo obveznega profila in nato lokacijo uporabnikovega profila konfigurirati tako, da kaže na obvezni profil.


1. korak: pripravite lokacijo obveznega profila
2. korak: kopirajte privzeti uporabniški profil na lokacijo obveznega profila
3. korak: pripravite uporabniški račun

ŠE VEDNO POTREBUJETE POMOČ?

Če v tem članku ne dobite odgovora na svoje vprašanje, kliknite ta gumb in zastavite vprašanje drugim članom v skupnosti Microsoft Community:
Zastavite vprašanje

Dodatni viri

Če pri prijavi v uporabniški profil prihaja do težav, kliknite te povezave do člankov na Microsoftovem spletnem mestu:
Popravilo poškodovanega uporabniškega profila
Ustvarjanje uporabniškega računa

Če želite več informacij o postopkih za prilagajanje privzetega lokalnega uporabniškega profila, kadar pripravljate posnetek za Windows XP in Windows Server 2003, kliknite številko članka iz Microsoftove zbirke znanja 959753: Prilagajanje privzetega lokalnega uporabniškega profila pri pripravi posnetka sistema Windows XP ali Windows Server 2003 (Besedilo je morda v angleščini)


Lastnosti

ID članka: 973289 - Zadnji pregled: 29. maj 2014 - Revizija: 5.0
Velja za:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows HPC Server 2008 R2
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
Ključne besede: 
kbprofiles kbexpertiseinter kbsurveynew kbhowto KB973289

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com