Cikk azonosítója: 973289 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

A cikk azt ismerteti, hogy lemezkép létrehozásakor miként szabhatók testre az alapértelmezett helyi felhasználói profil beállításai az alábbi operációs rendszerek egyikét futtató számítógépen:
 • Windows Vista
 • Windows 7
 • Windows Server 2008
 • Windows Server 2008 R2

A lemezkép telepítése után az alapértelmezett helyi felhasználói profil beállításait alkalmazza a rendszer a számítógépre bejelentkező összes új felhasználóra.

Alapértelmezett vagy kötelező felhasználói profil testreszabásához először az alapértelmezett felhasználói profilt kell testre szabnia. Ezután a megfelelő megosztott mappába másolhatja az utóbbit, hogy alapértelmezett felhasználói profillá vagy kötelező felhasználói profillá válhasson.

Ha az alapértelmezett felhasználói profilt az ebben a cikkben leírt módon szabja testre, olyan formátumban rendezi át a forrásprofilt, amely alapján azt több felhasználó is használhatja. A Windows operációs rendszerben ez az egyetlen támogatott módszer az alapértelmezett felhasználói profil testreszabására. Az alapértelmezett felhasználói profil más módszerekkel történő testreszabásakor az új alapértelmezett felhasználói profil fölösleges adatokat tartalmazhat, amelyek az alkalmazások és a rendszer instabillá válását idézhetik elő.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2683283
Megjegyzés: Ez a cikk felváltja a az összes korábban közzétett, a lemezképek előkészítésekor az alapértelmezett helyi felhasználói profilok testreszabására vonatkozó eljárást.

Az alapértelmezett felhasználói profil testreszabása Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 és Windows Server 2008 R2 rendszeren

Az alapértelmezett felhasználói profil testreszabásának egyetlen támogatott módszere az Unattend.xml válaszfájlban lévő Microsoft-Windows-Shell-Setup\CopyProfile paraméter használata. Az Unattend.xml válaszfájl a rendszer-előkészítő eszközbe (Sysprep.exe) kerül.

1. lépés: Az alapértelmezett felhasználói profil beállítása
2. lépés: A Profil másolása paramétert tartalmazó Unattend.xml fájl létrehozása
3. lépés: Az Unattend.xml fájlban lévő alapértelmezett felhasználói profil testreszabásaFontos szempontok automatizált lemezkép-összeállító és -telepítő rendszerek használata esetén

 • A Microsoft központi telepítési eszközkészlet vagy a System Center Configuration Manager nevű eszköz használatakor a CopyProfile beállításra nincs szükség a Sysprep parancs futtatásakor. Ez a két eszköz rendszerint a lemezkép lemezre telepítése után írja felül vagy módosítja az Unattend.xml nevű fájlt, de még azt megelőzően, hogy az operációs rendszer első alkalommal elindulna a Sysprep parancs futtatása után. A Microsoft központi telepítési eszközkészlet vagy a System Center Configuration Manager központi telepítési folyamatában használt Unattend.xml fájlnak ezért tartalmaznia kell a CopyProfile beállítást.
 • Ha a lemezkép-összeállítási folyamat alatt a CopyProfile beállítást igaz értékre állítja a Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 vagy Windows Server 2008 R2 telepítési adathordozóján található telepítő futtatása során, előfordulhat, hogy a rendszergazda profilbeállításait véletlenül az alapértelmezett felhasználói profilba másolja. A rendszergazdai profil beállításait általában a telepítési adathordozón lévő Install.wim nevű fájl tárolja.

Az alapértelmezett felhasználói profil hálózati alapértelmezett felhasználói profilként történő beállítása Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 és Windows Server 2008 R2 rendszeren

Ha az alapértelmezett felhasználói profilt hálózati alapértelmezett felhasználói profilként szeretné beállítani, kövesse az alábbi lépéseket:

Az alapértelmezett felhasználói profil kötelező felhasználói profilként történő beállítása Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 és Windows Server 2008 R2 rendszeren

Beállíthatja az alapértelmezett helyi felhasználói profilt úgy, hogy kötelező profil legyen. Ezzel egy központi profilt hozhat létre az összes felhasználó számára. Ehhez elő kell készítenie a kötelező profil helyét, a helyi alapértelmezett felhasználói profilt a kötelező profil helyére kell másolnia, majd úgy kell beállítania egy felhasználó profiljának helyét, hogy az a kötelező profilra mutasson.


1. lépés: A kötelező profil helyének előkészítése
2. lépés: Az alapértelmezett felhasználói profil másolása a kötelező profil helyére
3. lépés: Felhasználói fiók előkészítése

TOVÁBBI SEGÍTSÉG

Ha ez a cikk nem válaszolta meg a kérdését, erre a gombra kattintva segítséget kérhet a Microsoft Community többi tagjától:
Ask a question (Kérdés feltevése)

További információforrások

Ha problémák lépnek fel a felhasználói profilba történő bejelentkezéskor, az alábbi hivatkozásokra kattintva olvassa el a kapcsolódó cikket a Microsoft webhelyén:
Sérült felhasználói profil javítása
Felhasználói fiók létrehozása

Az alapértelmezett helyi felhasználói profil a Windows XP és a Windows Server 2003 lemezképének előkészítésekor történő testreszabásának lépéseiről további információt a Microsoft Tudásbázis 959753. számú cikkében talál: : Az alapértelmezett helyi felhasználói profil testreszabása a Windows XP vagy a Windows Server 2003 lemezképének előkészítésekor


Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 973289 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 26. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows HPC Server 2008 R2
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
Kulcsszavak: 
kbprofiles kbexpertiseinter kbsurveynew kbhowto KB973289
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com