Cikk azonosítója: 972034 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglalás

A cikk alapján visszaállíthatja az alapértelmezett Hosts fájlt.

Az alapértelmezett Hosts fájl automatikus visszaállításához folytassa a cikket az „Automatikus javítás” szakasszal.

Megjegyzés: Az automatikus javítás nem használható Windows 8 rendszerben.

A Hosts fájl kézi visszaállításának módjáról, illetve a Hosts fájl Windows 8 rendszerben történő visszaállításáról a „Kézi javítás” szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javítás

A Hosts fájl automatikus visszaállításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a felette látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50267
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2

A kép összecsukásaA kép kibontása
2683283
Megjegyzések:
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Az automatikus javítás nem használható Windows 8 rendszerben.


A kép összecsukásaA kép kibontása
2683283
Megjegyzés: Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik. 

A cikk olvasását folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.

Kézi javítás

Az alapértelmezett Hosts fájl visszaállításának lépései az Ön által futtatott operációs rendszertől függően:

Windows 8 esetén
 1. Nyissa meg a Jegyzettömböt. Ehhez pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, majd koppintson a Keresés elemre, gépelje be a Jegyzettömb szöveget, és koppintson a Jegyzettömb ikonra. Egér használata esetén mutasson a képernyő jobb felső sarkára, mozgassa lefelé a mutatót, és kattintson a Keresés elemre, majd gépelje be a Jegyzettömb szöveget, és kattintson a Jegyzettömb lehetőségre.
 2. Gépelje be, majd másolja be az alábbi szöveget a fájlba:
  # Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name. # The IP address and the host name should be separated by at least one # space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # For example: # #   102.54.94.97   rhino.acme.com     # source server #    38.25.63.10   x.acme.com       # x client host # localhost name resolution is handle within DNS itself. #    127.0.0.1    localhost #    ::1       localhost
 3. A Fájl menüben koppintson vagy kattintson a Mentés másként lehetőségre, gépelje be a „hosts” kifejezést a Fájlnév párbeszédpanelen (lásd az alábbi képen), majd mentse el a fájlt az Asztalra.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  A lépést ábrázoló képernyőfelvétel
 4. Nyissa meg a %WinDir%\System32\Drivers\Etc mappát. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, majd koppintson a Keresés elemre, gépelje be a Futtatás szöveget, és koppintson a Futtatás ikonra. Egér használata esetén mutasson a képernyő jobb felső sarkára, mozgassa lefelé a mutatót, és kattintson a Keresés elemre, majd gépelje be a Futtatás szöveget, és kattintson a Futtatás ikonra.
  2. Gépelje be a %WinDir%\System32\Drivers\Etc szöveget a Megnyitás mezőbe, majd koppintson vagy kattintson az OK gombra.
 5. Válassza ki a Hosts fájlt, koppintson vagy kattintson az Átnevezés lehetőségre, majd nevezze át a fájlt „Hosts.old” névre.
 6. A 3. lépésben létrehozott Hosts fájlt másolja át vagy helyezze át a %WinDir%\System32\Drivers\Etc mappába. Ha a rendszer a rendszergazdai jelszó megadását kéri, akkor koppintson vagy kattintson a Folytatás lehetőségre.
Windows 7 és korábbi Windows-verziók esetén
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a Jegyzettömb parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Másolja a fájlba a következő szöveget:

  Windows XP és Windows Server 2003 esetén
  # Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name. # The IP address and the host name should be separated by at least one # space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # Például: # #   102.54.94.97   rhino.acme.com     # source server #    38.25.63.10   x.acme.com       # x client host
  
  127.0.0.1    localhost
  Windows Vista és Windows Server 2008 esetén

  # Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name. # The IP address and the host name should be separated by at least one # space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # Például: # #   102.54.94.97   rhino.acme.com     # source server #    38.25.63.10   x.acme.com       # x client host
  
  127.0.0.1    localhost ::1       localhost
  Windows 7 esetén
  # Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name. # The IP address and the host name should be separated by at least one # space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # Például: # #   102.54.94.97   rhino.acme.com     # source server #    38.25.63.10   x.acme.com       # x client host
  
  # localhost name resolution is handle within DNS itself. #    127.0.0.1    localhost #    ::1       localhost
 3. A Fájl menüben kattintson a Mentés másként lehetőségre, gépelje be a hosts kifejezést a Fájlnév párbeszédpanelen, majd mentse el a fájlt az Asztalra.
 4. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a %WinDir%\System32\Drivers\Etc parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 5. Válassza ki, majd nevezze át a Hosts fájlt „Hosts.old” névre. 
 6. A 3. lépésben létrehozott Hosts fájlt másolja át vagy helyezze át a %WinDir%\System32\Drivers\Etc mappába. Ha a rendszer a rendszergazdai jelszó megadását kéri, akkor kattintson a Folytatás lehetőségre.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs további teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 972034 - Utolsó ellenőrzés: 2014. március 25. - Verziószám: 8.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows 8
 • Windows 8 Pro
 • Windows 8 Enterprise
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbsurveynew kbmsifixme kbfixme KB972034
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com