Cikk azonosítója: 970826
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

1. jelenség

Amikor helytelenül ír egy szót a Microsoft Office Word 2010 alkalmazásban, a helyesírás-ellenőrző nem jelöli meg hibásként.

2. jelenség

Amikor a Word 2010 Korrektúra lapjának Nyelvi ellenőrzés csoportjában a Helyesírás gombra kattint, az alábbi üzenetek egyike jelenik meg:
 • A helyesírás és a nyelvhelyesség ellenőrzése befejeződött.
 • A választott nyelvhez nincsenek telepítve az ellenőrző eszközök.
A probléma a Microsoft Word egy másik verziójában fordul elő?

A problémának a Microsoft Word egy másik verziójában történő megoldásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében olvashat további információkat:
2662392 A helyesírás-ellenőrző nem jelöli meg a helytelenül írt szavakat a Word 2007 alkalmazásban (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

A probléma oka

A problémát számos tényező okozhatja:
 • Nincsenek telepítve a nyelvi ellenőrző eszközök.
 • Le van tiltva a Speller EN-US bővítmény (angol nyelvű szöveg helyesírás-ellenőrzése esetén).
 • Be van jelölve A helyesírás és nyelvtan ellenőrzésének mellőzése jelölőnégyzet.
 • Egy másik nyelv van beállítva alapértelmezettként.
 • A beállításjegyzék tartalmazza a következő bejegyzést:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Shared Tools\ProofingTools\1.0\Override\en-US

Megoldás

Az egyes módszereket ajánlott a cikkben szereplő sorrendben elvégezni. De ha előzőleg az egyik módszerrel már próbálta megoldani a problémát, és az nem segített, az ebben a listában szereplő más módszerekkel is próbálkozhat:

1. módszer: Ellenőrző eszközök telepítése

 1. Lépjen ki minden programból.
 2. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 3. Windows Vista rendszerben kattintson duplán a Programok és szolgáltatások ikonra. Régebbi Windows-verziókban kattintson duplán a Programok telepítése és törlése ikonra.
  Windows 7 rendszerben a Program területen kattintson a Program eltávolítása lehetőségre.
 4. Jelölje ki a Microsoft Office kiadás elemet, majd kattintson a Módosítás gombra.

  Megjegyzés: Ebben és a következő lépésben a kiadás szó a Microsoft Office számítógépre telepített kiadását jelöli.
 5. A Microsoft Office kiadás párbeszédpanelén jelölje be a Hozzáadás vagy eltávolítás választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. Bontsa ki a Közös Office-szolgáltatások elemet, kattintson az Ellenőrző eszközök elem bal szélén lévő ikonra, és válassza a Minden a sajátgépről fut parancsot.

2. módszer: Az EN-US helyesírás-ellenőrző bővítmény engedélyezése

 1. Kattintson a Fájl fülre, majd a Beállítások lehetőségre.
 2. A bal oldali ablaktáblában kattintson a Bővítmények kategóriára.
 3. A Word beállításai párbeszédpanel alján a Kezelés részben kattintson a legördülő lista nyíl ikonjára, és a COM-bővítmények kijelölése helyett válassza a Letiltott elemek lehetőséget, majd kattintson az Ugrás gombra.
 4. A Letiltott elemek párbeszédpanelen ellenőrizze, hogy szerepel-e a Speller EN-US (nlsdata0009.dll) bejegyzés a Jelölje ki az újra engedélyezni kívánt elemeket mezőben.
 5. Ha a Speller EN-US (nlsdata0009.dll) bejegyzés szerepel a listában, kattintson rá, és kattintson az Engedélyezés gombra.
 6. A Bezárás gombra kattintva lépjen ki a Letiltott elemek párbeszédpanelből, az OK gombra kattintva pedig A Word beállításai párbeszédpanelből.

3. módszer: A helyesírás-ellenőrzés engedélyezése beíráskor

 1. Kattintson a Fájl fülre, majd válassza a Beállítások lehetőséget.
 2. A Word beállításai párbeszédpanelen válassza a Nyelvi ellenőrzés lehetőséget.
 3. Ellenőrizze, hogy A helyesírás és a nyelvhelyesség ellenőrzése során a Word alkalmazásban területen engedélyezve van-e a Helyesírás-ellenőrzés beíráskor lehetőség.
 4. Győződjön meg róla, hogy a Kivételek részben a jelölőnégyzetek nincsenek bejelölve.
 5. A mentéshez kattintson az OK gombra, majd lépjen ki A Word beállításai párbeszédpanelből.

4. módszer: A kívánt nyelv kiválasztása, és „A helyesírás és nyelvtan ellenőrzésének mellőzése” jelölőnégyzet jelölésének törlése

 1. Jelölje ki a teljes Word dokumentumot.
 2. A Korrektúra lapon kattintson a Nyelv, majd az Ellenőrzés nyelve lehetőségre.
 3. Kattintson a kívánt nyelvre, majd kattintson az OK gombra.
 4. Ha A helyesírás és nyelvtan ellenőrzésének mellőzése jelölőnégyzet be van jelölve, törölje a jelölését.
A kép összecsukásaA kép kibontása
26701235. módszer: Automatikus javítás használata a beállításjegyzék módosításához

Fontos: Ez a cikk a beállításjegyzék módosításával kapcsolatban is tartalmaz információkat. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén vissza tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról további információt a Windows online súgó cikkeiben talál az alábbi hivatkozásra kattintva:Ha azt szeretné, hogy rendszerünk automatikusan eltávolítsa az érintett beállításkulcsot a beállításjegyzékből, lépjen az „Automatikus javítás” szakaszra. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50546

Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

Ha saját maga szeretné megoldani a problémát, végezze el a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a REGEDIT parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Keresse meg a beállításjegyzékben a következő alkulcsot, és kattintson rá a jobb gombbal:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Shared Tools\Proofing Tools\1.0\Override
 4. Kattintson a Törlés gombra.
 5. Zárja be a beállításszerkesztőt.
 6. Lépjen ki a Word programból, majd indítsa újra.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 970826 - Utolsó ellenőrzés: 2012. január 27. - Verziószám: 4.1
Kulcsszavak: 
kbrapidpub kbnomt kbfixme kbmsifixme consumeroff2010track KB970826
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com