Előfordulhat, hogy az Apple Bonjour szolgáltatását futtató Windows Vista vagy újabb operációs rendszerű számítógépen az alapértelmezett átjáró beállítása 0.0.0.0

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 970313 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A Windows Vista Service Pack 1 (SP1) rendszerek támogatása 2011. július 12-én véget ér. Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows biztonsági frissítéseihez, a Service Pack 2 (SP2) szervizcsomaggal bővített Windows Vista rendszert használja. További tudnivalókért keresse fel a Microsoft alábbi weblapját: Megszűnik egyes Windows-verziók támogatása.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása
Forrás: Microsoft terméktámogatás

GYORS KÖZZÉTÉTEL

A GYORS KÖZZÉTÉTELŰ CIKKEK KÖZVETLENÜL A MICROSOFT TÁMOGATÁSI SZERVEZETÉTŐL SZÁRMAZÓ INFORMÁCIÓKAT KÖZÖLNEK. AZ ÚJONNAN FELBUKKANÓ VAGY EGYEDI TÉMAKÖRÖKRŐL ADNAK TÁJÉKOZTATÁST, ILLETVE MÁS TUDÁSBÁZISBELI INFORMÁCIÓK KIEGÉSZÍTÉSÉRE SZOLGÁLNAK.


Ha olyan számítógépet használ, amely az Apple Bonjour szolgáltatását futtatja, előfordulhat, hogy a számítógépen a 0.0.0.0 alapértelmezett átjáró jön létre.

A probléma okaA problémát az okozza, hogy a Bonjour szolgáltatás az útvonalat a 0.0.0.0 alapértelmezett átjáró meghatározásakor a programlogika alapján adja meg, és nem távolítja el azt.Ennek az útvonalnak a beállításához az alábbi eseményeknek kell történniük a Windows Vista vagy újabb operációs rendszert futtató számítógépen, a Bonjour szolgáltatás telepítése esetén:

 • A számítógép nem kap címet a DHCP protokollon keresztül a Bonjour szolgáltatás elindítását megelőzően.

 • Ebben az esetben a Bonjour szolgáltatás egy alapértelmezett útvonalat ad hozzá a számítógéphez, amely azt jelzi, hogy az összes internetes állomás közvetlenül elérhető.

 • A számítógép ezt követően fogadhat címet a DHCP protokollon keresztül. A Bonjour nem törli az alapértelmezett útvonalat, ezért helytelen lesz az alapértelmezett átjáró konfigurációja a számítógépen. Ez az átjáró felülírja a DHCP protokoll által megadott megfelelő átjáró konfigurációját, és megakadályozza az internetkapcsolat létrejöttét.

MegoldásHa azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, folytassa az „Automatikus javítás” című résszel. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a Fix it varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50812


Megjegyzések:
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójában is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

A probléma megoldásához törölje az útvonalat kézzel. Ehhez kövesse az alább felsorolt lépéseket:1. Kattintson a Start gombra, írja be a cmd parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, majd a Programok listában kattintson a jobb gombbal a cmd.exe elemre, végül kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségreHa a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy erősítse meg a műveletet

2. A parancssorba írja be a következő parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:route delete 0.0.0.03. Zárja be a parancssorablakot.Megjegyzés: Ezzel nem biztosítható, hogy a Bonjour szolgáltatás soha többé nem hozza létre az útvonalat, mivel az „A probléma oka” szakaszban ismertetett eseménysorozat előfordulásától függ. Amennyiben ez újra megtörténik, kövesse a fenti lépéseket az útvonal törléséhez.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

További információÁllapot:

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

JOGI NYILATKOZAT

A MICROSOFT ÉS/VAGY BESZÁLLÍTÓI NEM TESZNEK SEMMIFÉLE KIJELENTÉST VAGY SZAVATOSSÁGVÁLLALÁST A JELEN WEBHELYEN KÖZZÉTETT DOKUMENTUMOK VAGY A HOZZÁJUK KAPCSOLÓDÓ GRAFIKUS ELEMEK TARTALMÁT KÉPEZŐ INFORMÁCIÓK („ANYAGOK”) BÁRMINEMŰ CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRÓL, MEGBÍZHATÓSÁGÁRÓL VAGY PONTOSSÁGÁRÓL. EZEK AZ ANYAGOK TECHNIKAI PONTATLANSÁGOKAT VAGY HELYESÍRÁSI HIBÁKAT TARTALMAZHATNAK, ÉS BÁRMIKOR ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL JAVÍTÁSOKON ESHETNEK ÁT.

AZ ANYAGOK TEKINTETÉBEN A MICROSOFT ÉS/VAGY BESZÁLLÍTÓI AZ ALKALMAZANDÓ JOG ÁLTAL MEGENGEDETT MAXIMÁLIS MÉRTÉKBEN ELHÁRÍTANAK ÉS KIZÁRNAK MINDENFÉLE KIFEJEZETT, VÉLELMEZETT VAGY TÖRVÉNYILEG ELŐÍRT KIJELENTÉST, SZAVATOSSÁGVÁLLALÁST ÉS FELTÉTELT, (NEM KIZÁRÓLAG) BELEÉRTVE A JOGCÍMRE, A JOGBITORLÁS-MENTESSÉGRE, A KIELÉGÍTŐ ÁLLAPOTRA ÉS MINŐSÉGRE, AZ ELADHATÓSÁGRA ÉS A MEGHATÁROZOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA VONATKOZÓ KIJELENTÉSEKET, SZAVATOSSÁGVÁLLALÁSOKAT ÉS FELTÉTELEKET.

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 970313 - Utolsó ellenőrzés: 2012. február 27. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Ultimate
 • Service Pack 1 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Service Pack 2 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Windows 7 Enterprise
Kulcsszavak: 
kbrapidpub kbnomt kbmsifixme kbfixme KB970313
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com