A navigáció megszakad, amikor az Internet Explorer másik biztonsági zónáiba tartozó weblapokra látogat

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 967941 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Miután telepítette a 961260. számú biztonsági frissítést (MS09-002) egy Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszert futtató számítógépen, az Internet Explorer másik biztonsági zónáiba tartozó weblapok megnyitásakor problémák léphetnek fel. Ilyenkor egy, az alábbihoz hasonló üzenet jelenik meg:
A felhasználó megszakította a weblap megnyitásának folyamatát
A probléma akkor fordul elő, ha a navigáció hatására a védett mód beállításai bekapcsolt állapotúról kikapcsoltra változnak. Az Internet Explorer 7 ablakának alján, az állapotsávon látható, hogy egy adott weblap az Internet Explorer mely biztonsági zónájába tartozik.

Oka

A probléma oka az, hogy az Internet Explorer 7 módosítja a védett mód beállításait, ha konfigurálva vannak bizonyos weblapok az Internetbeállítások párbeszédpanel Biztonság lapjának Megbízható helyek csoportjában. A Megbízható helyek csoportban konfigurált webhelyekhez alapértelmezés szerint ki van kapcsolva a védett mód.

A megoldás

A biztonsági frissítéssel kapcsolatos információk

A probléma megoldásához telepítse az Internet Explorer legújabb összegző biztonsági frissítését. A legújabb frissítések telepítéséhez keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
http://update.microsoft.com
Ha további technikai információkra van szüksége az Internet Explorer legfrissebb összegző biztonsági frissítésével kapcsolatban, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/technet/security/current.aspx
Megjegyzés: A frissítés először a 963027. számú (MS09-014 jelű) biztonsági frissítés részeként jelent meg. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
963027 MS09-014: Összegző biztonsági frissítés az Internet Explorer böngészőhöz
Megjegyzés: Ha a jelen cikkben ismertetett kerülő megoldások közül bármelyiket is alkalmazta korábban, el kell távolítania az adott kerülő megoldást.

A 3. módszerben ismertetett kerülő megoldás visszavonása: A védett mód letiltása a Megbízható helyek zónához

 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be az internetbeállítások szöveget a Keresés megkezdése mezőbe, majd a Programok listában kattintson az Internetbeállítások elemre.
 2. A Biztonság lap Válasszon ki egy zónát a beállítások megtekintéséhez vagy módosításához csoportjában kattintson a Megbízható helyek ikonra.
 3. Törölje a jelölést a Védett mód engedélyezése (az Internet Explorer újraindítását igényli) jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.
 4. Indítsa újra az Internet Explorer böngészőt.

A 4. módszerben ismertetett kerülő megoldás visszavonása: A beállításjegyzék szerkesztése a 961260. számú biztonsági frissítésben (MS09-002) bevezetett funkciót engedélyező szolgáltatásvezérlő kulcs letiltásához

Ehhez az iexplore.exe nevű duplaszóértéket 1 értékűre kell módosítania a következő alkulcsban:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_RESTRICT_ABOUT_PROTOCOL


Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a regedit szöveget a Keresés megkezdése mezőbe, majd a Programok listában kattintson a regedit.exe elemre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Felhasználói fiókok felügyeletének engedélye
  Amikor a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy kattintson a Folytatás gombra.
 2. Keresse meg a következő beállításkulcsot, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_RESTRICT_ABOUT_PROTOCOL
  Megjegyzés: Ha nem létezik a „FEATURE_RESTRICT_ABOUT_PROTOCOL”, nem kell további lépést tennie, mivel az adott kerülő megoldást nem kell alkalmaznia a számítógépre.
 3. Kattintson a jobb gombbal a részleteket megjelenítő ablaktábla iexplore.exe elemére, majd kattintson a Módosítás parancsra.
 4. Az Érték mezőbe írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 5. Zárja be a beállításszerkesztőt.
 6. Indítsa újra az Internet Explorer böngészőt.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A 961260. számú biztonsági frissítésről (MS09-002) a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
961260 MS09-002: Összegző biztonsági frissítés az Internet Explorer böngészőhöz

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 967941 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 14. - Verziószám: 8.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 7
Kulcsszavak: 
kbbug kbexpertiseinter kbsecurity kbsurveynew KB967941
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com