Az MSDE 2000 biztonsági frissítései nem a várt módon települnek, amikor az UDDI-szolgáltatásokat Windows Server 2003 rendszerben telepíti

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 967236 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor Windows Server 2003 rendszerben telepíti az UDDI- (Universal Description, Discovery, and Integration) szolgáltatásokat, előfordulhat, hogy a Microsoft SQL Server 2000 Desktop Engine (MSDE 2000) biztonsági frissítéseit a rendszer a Windows Update webhely megnyitásakor nem telepíti automatikusan. A probléma akkor is jelentkezhet, ha az MSDE 2000 frissítéseinek automatikus telepítését állította be. A probléma előfordulása esetén az UDDI-szolgáltatások és az MSDE 2000 frissítései a Windows Update webhely következő megnyitásakor rendelkezésre álló frissítésként jelennek meg.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként telepítse kézzel a frissítést. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: A lépések végrehajtásához a merevlemezen lennie kell egy ServicePackFiles nevű mappának. Ha a ServicePackFiles mappa nem létezik, rendelkeznie kell egy, a számítógépen telepített szervizcsomagot tartalmazó adathordozóval.
 1. Töltse le az UDDI telepíteni kívánt frissítését. Töltse le például a Microsoft Tudásbázis következő cikkében ismertetett frissítést:
  960082 MS09-004: Az SQL Server 2000 GDR és az MSDE 2000 biztonsági frissítése: 2009. február 10.
 2. Bontsa ki az UDDI frissítésében található fájlokat. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. A parancssorba írja be a következő parancsot: mappa1\frissítésfájl_neve /x mappa2.

   Megjegyzés: A parancsban a mappa1 a frissítés letöltési mappájának elérési útja, a mappa2 pedig annak a mappának az elérési útja, ahová a fájlokat szeretné kibontani. A c:\SQLWMSDE-KB960082-x86-ENU.exe /x c:\SQLWMSDE-KB960082 paranccsal például a Microsoft Tudásbázis 960082. számú cikkében ismertetett frissítés fájljait bonthatja ki az SQLWMSDE-KB960082 nevű mappába.
 3. Írja be a parancssorba a cd %windir%\ServicePackFiles parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. A ServicePackFiles mappában kattintson a jobb gombbal az Sqlrun.dat fájlra, majd kattintson a Másolás parancsra.
 5. A cd parancs segítségével váltson arra a mappára, ahová az UDDI frissítésfájljait kibontotta. Írja be például a cd c:\SQLWMSDE-KB960082 parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 6. Az UDDI frissítésének telepítéséhez írja be a parancssorba a Setup.exe /quiet /upgradesp sqlrun BLANKSAPWD=1 INSTANCENAME=UDDI /l*v %windir%\UddiFix.log /norestart parancsot.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 967236 - Utolsó ellenőrzés: 2015. január 16. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft SQL Server 2000 Desktop Engine (Windows)
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbhowto kbvirus kbuddi kbsurveynew KB967236
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com