Az MSDE 2000 biztonsági frissítései nem a várt módon települnek, amikor az UDDI-szolgáltatásokat Windows Server 2003 rendszerben telepíti

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 967236 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor Windows Server 2003 rendszerben telepíti az UDDI- (Universal Description, Discovery, and Integration) szolgáltatásokat, előfordulhat, hogy a Microsoft SQL Server 2000 Desktop Engine (MSDE 2000) biztonsági frissítéseit a rendszer a Windows Update webhely megnyitásakor nem telepíti automatikusan. A probléma akkor is jelentkezhet, ha az MSDE 2000 frissítéseinek automatikus telepítését állította be. A probléma előfordulása esetén az UDDI-szolgáltatások és az MSDE 2000 frissítései a Windows Update webhely következő megnyitásakor rendelkezésre álló frissítésként jelennek meg.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként telepítse kézzel a frissítést. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: A lépések végrehajtásához a merevlemezen lennie kell egy ServicePackFiles nevű mappának. Ha a ServicePackFiles mappa nem létezik, rendelkeznie kell egy, a számítógépen telepített szervizcsomagot tartalmazó adathordozóval.
 1. Töltse le az UDDI telepíteni kívánt frissítését. Töltse le például a Microsoft Tudásbázis következő cikkében ismertetett frissítést:
  960082 MS09-004: Az SQL Server 2000 GDR és az MSDE 2000 biztonsági frissítése: 2009. február 10.
 2. Bontsa ki az UDDI frissítésében található fájlokat. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. A parancssorba írja be a következő parancsot: mappa1\frissítésfájl_neve /x mappa2.

   Megjegyzés: A parancsban a mappa1 a frissítés letöltési mappájának elérési útja, a mappa2 pedig annak a mappának az elérési útja, ahová a fájlokat szeretné kibontani. A c:\SQLWMSDE-KB960082-x86-ENU.exe /x c:\SQLWMSDE-KB960082 paranccsal például a Microsoft Tudásbázis 960082. számú cikkében ismertetett frissítés fájljait bonthatja ki az SQLWMSDE-KB960082 nevű mappába.
 3. Írja be a parancssorba a cd %windir%\ServicePackFiles parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. A ServicePackFiles mappában kattintson a jobb gombbal az Sqlrun.dat fájlra, majd kattintson a Másolás parancsra.
 5. A cd parancs segítségével váltson arra a mappára, ahová az UDDI frissítésfájljait kibontotta. Írja be például a cd c:\SQLWMSDE-KB960082 parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 6. Az UDDI frissítésének telepítéséhez írja be a parancssorba a Setup.exe /quiet /upgradesp sqlrun BLANKSAPWD=1 INSTANCENAME=UDDI /l*v %windir%\UddiFix.log /norestart parancsot.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 967236 - Utolsó ellenőrzés: 2009. február 16. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft SQL Server 2000 Desktop Engine (Windows)
Kulcsszavak: 
kbhowto kbvirus kbuddi kbsurveynew KB967236
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com