Artikel-id: 958044 - Visa produkter som artikeln gäller.

På den här sidan

Sammanfattning

När du använder Windows Update eller Microsoft Update för att installera uppdateringar kan felet 0x80070490 visas om CBS-manifestet (Component-Based Servicing) är skadat.

Lösning

Windows 8.1 eller Windows 8

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed

Steg 1: Använd Systemfilsgranskaren för att reparera skadade Windows-filer

Använd Systemfilsgranskaren för att reparera skadade Windows-filer. Gör så här:
  1. Öppna en upphöjd kommandotolk.
  2. Kör kommandot "sfc /scannow".
  3. Försök att installera uppdateringen igen.
Mer information om Systemfilsgranskaren finns i Använd Systemfilsgranskaren för att reparera systemfiler som saknas eller är skadade.

Steg 2: Kör DISM-verktyget

Om problemet kvarstår använder du verktyget Deployment Image Servicing and Management (DISM) för att åtgärda fel i Windows Update. Gör så här:
  1. Öppna en upphöjd kommandotolk.
  2. Kör kommandot "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth".
    Viktigt När du kör kommandot använder DISM Windows Update för att tillhandahålla filerna som krävs för att åtgärda fel. Om Windows Update-klienten redan är skadad ska du använda en fungerande Windows-installation som reparationskälla eller en Windows sida-vid-sida-mapp från en nätverksresurs eller från ett flyttbart medium, som Windows DVD:n, som filkälla. Gör detta genom att köra följande kommando istället:
    DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess
    Obs! Ersätt platshållaren C:\RepairSource\Windows med platsen för reparationskällan. Mer information om att använda DISM-verktyget för att reparera Windows finns i Reparera en Windows-avbildning.
Läs mer om verktyget i Åtgärda fel med skadade data i Windows med hjälp av DISM eller kontrollverktyget för systemuppdateringar.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Windows 7 eller Windows Vista

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed

Steg 1: Använd Systemfilsgranskaren för att reparera skadade Windows-filer

Använd Systemfilsgranskaren för att reparera skadade Windows-filer. Gör så här:
  1. Öppna en upphöjd kommandotolk.
  2. Kör kommandot "sfc /scannow".
  3. Försök att installera uppdateringen igen.
Mer information om Systemfilsgranskaren finns i Använd Systemfilsgranskaren för att reparera systemfiler som saknas eller är skadade.

Steg 2: Kör verktyget för systemuppdatering

Om problemet kvarstår använder du verktyget för systemuppdatering och åtgärdar Windows-fel.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Windows XP

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Använd verktyget Systemfilgranskaren för att reparera skadade Windows-filer. Gör så här:
  1. Öppna en upphöjd kommandotolk.
  2. Kör kommandot "sfc /scannow".
  3. Försök att installera uppdateringen igen.
Mer information om verktyget Systemfilsgranskaren finns i Beskrivning av Systemfilsgranskaren i Windows XP och Windows Server 2003 (Sfc.exe).
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Egenskaper

Artikel-id: 958044 - Senaste granskning: den 29 december 2014 - Revision: 6.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Windows Update
  • Microsoft Update
Nyckelord:
kbupdateissue kbinstallation kbexpertisebeginner kbtshoot kberrmsg kbprb KB958044