PC Talk - Een tweede verticale as toevoegen aan een grafiek in Excel 2007

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 954219 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
In dit scenariogesprek wordt uitgelegd hoe een tweede verticale as kan worden toegevoegd aan een grafiek in Excel 2007. Ook zal worden uitgelegd hoe grafiektypes kunnen worden veranderd.
Question Image
Ik ben bezig met het maken van een grafiek in Excel 2007. Hoe kan ik meer dan één verticale as aan de rechterzijde van deze grafiek toevoegen?
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 01

Kies de dataserie die je wilt weergeven in een verticale as. In dit geval, kies de blauwe balkgrafiek die de gemiddelde temperaturen weergeeft. Klik in het tabblad Opmaak op Selectie opmaken.
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 02
answer image
Question Image
Het dialoogvenster Grafiekgebied opmaken verschijnt nu.
 In Opties voor reeks kies je voor de optie Secundaire as die je kunt vinden in de groep Reeks tekenen op en klik dan Sluiten. Dit zorgt ervoor dat je een extra verticale as van bijvoorbeeld gemiddelde temperaturen aan de rechterzijde van de grafiek kunt weergeven.
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 03
answer image
Question Image
Nu heb ik twee verticale assen. Maar deze grafiek is niet eenvoudig te begrijpen zoals deze nu is. Kan ik het grafiektype van de gemiddelde temperaturen veranderen naar een lijngrafiek?
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 04

Natuurlijk. Zorg ervoor dat de balkgrafiek voor de gemiddelde temperaturen is geselecteerd. Klik in het tabblad Ontwerpen op Ander grafiektype.
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 05
answer image
Question Image
Het dialoogvenster Grafiektype wijzigen verschijnt nu.
 Klik één van de genoemde voorbeeldgrafieken in de groep Lijn en klik OK.
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 06
answer image
Question Image
Deze grafiek is exact de grafiek die ik wilde hebben. Dankjewel!
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 07

Eigenschappen

Artikel ID: 954219 - Laatste beoordeling: woensdag 29 oktober 2014 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Office Excel 2007