Om du får ett felmeddelande för Windows Update testar du Lösningar för vanliga Windows Update-fel.

Löste det här problemet?

Om problemet inte är löst uppdaterar du Windows Update Agent till den senaste versionen. Det finns ingen fristående Windows Update Agent tillgänglig för hämtning. Om du har aktiverat automatisk uppdatering hämtas och installeras den senaste versionen av Windows Update Agent automatiskt på datorn.

Om du inte har slagit på automatisk uppdatering följer du stegen för att hämta den senaste versionen av Windows Update Agent:
 1. Slå på automatiska uppdateringar. Följ de här stegen för den Windows-version du kör.

  Windows 8.1 eller Windows 8
  Dölj bildenVisa bilden
  1. Öppna Windows Update genom att svepa in från skärmens högra kant (eller om du använder en mus kan du peka på skärmens övre högra hörn, flytta muspekaren uppåt), trycka eller klicka på Inställningar, trycka eller klicka på Kontrollpanelen och sedan trycka eller klicka på Windows Update.
  2. Tryck eller klicka på Ändra inställningar.
  3. Under Viktiga uppdateringar väljer du Installera uppdateringar automatiskt.
  4. Under Rekommenderade uppdateringar markerar du kryssrutan Ta emot rekommenderade uppdateringar på samma sätt som jag tar emot viktiga uppdateringar och klickar sedan på OK.
  Dölj bildenVisa bilden
  Windows 7, Windows Vista eller Windows XP
  Dölj bildenVisa bilden
  Om du vill slå på automatiska uppdateringar automatiskt klickar du på knappen eller länken Fix it. Klicka sedan på Kör i dialogrutan Visa hämtning. Följ sedan anvisningarna i guiden Fix it.

  Dölj bildenVisa bilden
  Lös det här problemet
  Microsoft Fix it 50362
  Dölj bildenVisa bilden
  Dölj bildenVisa bilden
 2. Starta om Windows Update-tjänsten. Gör så här: 
  1. Tryck på Start-knappen + R för att öppna rutan Kör.
  2. Skriv services.msc i rutan Kör och tryck på Retur.
  3. Högerklicka på Windows Update i hanteringskonsolen Tjänster och klicka sedan på Stopp. Högerklicka på Automatiska uppdateringar och klicka på Stoppa om du kör Windows XP.
  4. När Windows Update har stoppat högerklickar du på Windows Update och klickar sedan på Start. Högerklicka på Automatiska uppdateringar och klicka på Starta om du kör Windows XP.
 3. Vänta på att Windows Update ska starta och bekräfta sedan att Windows Update Agent har uppdaterats. För mer information om hur du kontrollerar vilken version av Windows Update Agent som är installerad går du till avsnittet Kontrollera vilken version av Windows Update Agent som är installerad i denna Microsoft Knowledge Base-artikel (KB).

Kontrollera vilken version av Windows Update Agent som är installerad

 1. Öppna mappen %systemroot%\system32. Windows är installerat i mappen %systemroot%. Exempelvis är mappen %systemroot% C:\Windows. 
 2. Högerklicka på Wuaueng.dll och klicka sedan på Egenskaper.
 3. Klicka på fliken Detaljer och leta sedan upp filversionsnumret.
Obs! Den senaste versionen av Windows Update Agent för Windows 8.1 är 7.9.9600.16422. Den senaste versionen av Windows Update Agent för Windows 8 är 7.8.9200.16693. Den senaste versionen av Windows Update Agent för Windows 7, Windows Vista och Windows XP är 7.6.7600.256.

Mer information

Historisk information

Förbättringar i version 7.4.7600.256 av Windows Update Agent
 • En strikt infrastruktur så att Windows Update-klienten endast litar på de filer som signerats av ett nytt certifikat. Certifikatet används endast till att skydda uppdateringar av Windows Update-klienten.
 • En säkrare kommunikationskanal för Windows Update-klienten
Förbättringar i version 7.4.7600.226 av Windows Update Agent
 • Förbättrade genomsökningstider för Windows Update
 • Förbättrat gränssnitt i Windows Update för datorer som kör Windows Vista eller Windows Server 2008
 • Synligare och mer detaljerade beskrivningar av uppdateringar
 • Förbättringar av hur användare informeras om Service Packs
Problem som åtgärdas genom version 7.2.6001.788 av Windows Update Agent
Version 7.2.6001.788 av Windows Update Agent löser följande problem. Problemet har tidigare dokumenterats i en artikel i Microsoft Knowledge Base:
 • När du försöker installera 80 eller fler uppdateringar samtidigt från Windows Update eller Microsoft Update visas en "0x80070057"-felkod.
Förbättringar i version 7.4.6001.784 av Windows Update Agent
 • Genomsökningstiderna för Windows Update förbättras
 • Signaturuppdateringar levereras snabbare
 • Stöd för ominstallation av Windows Installer
 • Förbättrade felmeddelanden
Problem som åtgärdas genom version 7.0.6000.381 av Windows Update Agent
Version 7.0.6000.381 av Windows Update Agent löser följande problem. De här problemen har inte tidigare dokumenterats i en artikel i Microsoft Knowledge Base:
 • BITS (Background Intelligent Transfer Service) kraschar på en dator med Windows Vista. Mer information finns i Uppdatering som korrigerar en BITS-krasch (Background Intelligent Transfer Service) på en dator med Windows Vista .
 • En korrigeringsfil minskar antalet omstarter som krävs för det fristående installationsprogrammet när MUI-filer (Multilingual User Interface Pack) används.
 • Användargränssnittselement på koreanska, förenklad kinesiska och traditionell kinesiska åtgärdas.
 • Installationen av Windows Vista förbättras.

Mer information om Windows Update

Med hjälp av Windows Update håller du datorn uppdaterad och säker genom att hämta och installera de senaste säkerhetsuppdateringarna och andra uppdateringarna från Microsoft. På Windows Update avgörs automatiskt vilka uppdateringar som gäller din dator.

Microsoft gör regelbundet programuppdateringar tillgängliga för användare av Windows och andra Microsoft-program. Dessa uppdateringar ger bättre tillförlitlighet och prestanda, nytt skydd mot skadliga program och andra eventuellt oönskade program samt uppgradering av Windows-funktioner. För att förbättra prestanda eller tillförlitlighet hos maskinvarukomponenter på datorn, kan Microsoft även tillhandahålla uppdateringar för drivrutiner från datortillverkaren.

Om du aktiverar Windows Update måste programkomponenter som är direkt relaterade till Windows Update då och då uppdateras på datorn. Uppdateringarna måste göras innan Windows Update kan kontrollera om det finns några nödvändiga uppdateringar eller installera andra uppdateringar. Dessa nödvändiga uppdateringar åtgärdar fel, ger fortlöpande förbättringar och upprätthåller kompatibilitet med de Microsoft-servrar som stöder Windows Update. Om du inaktiverar Windows Update får du inte dessa uppdateringar.

Windows Update är konfigurerat för automatisk installation av uppdateringar när det rekommenderade alternativet väljs under Windows OOBE-installation (Out Of Box Experience). Du kan även aktivera Windows Update genom att välja något av följande alternativ i Automatiska uppdateringar i Kontrollpanelen:
 • Automatiskt (rekommenderas)
 • Hämta uppdateringar åt mig men låt mig välja när de ska installeras
 • Meddela mig men hämta ingenting och installera ingenting automatiskt
När du har aktiverat Windows Update hämtas och installeras de nödvändiga uppdateringarna för komponenter i Windows Update automatiskt utan att du meddelas om det. Detta händer oberoende av vilken inställning du använder för att aktivera Windows Update. Om du inte vill ta emot nödvändiga uppdateringar kan du inaktivera automatiska uppdateringar på Kontrollpanelen.

Uppdateringar för själva programmet Windows Update gör normalt följande: Åtgärdar problem som kunder har påpekat, förbättrar kompatibilitet, prestanda och tillförlitlighet och aktiverar nya funktioner hos tjänsten. När Windows Update-servern uppdateras krävs normalt en motsvarande klientuppdatering. Under en självuppdatering kan Windows Update Agent-filer läggas till, ändras eller ersättas. Exempelvis kan Windows Update Agent-filer som bidrar till att visa användarmiljön eller som avgör om uppdateringarna gäller en viss dator läggas till. Detta händer när en dator är inställd för automatisk sökning efter tillgängliga uppdateringar. Det händer inte när automatiska uppdateringar är inaktiverade. Det händer till exempel inte om du väljer Sök aldrig efter uppdateringar i Windows Vista och Windows 7 eller om du väljer Inaktivera Automatiska uppdateringar i Windows XP.

Information för administratörer av hanterade miljöer

Administratörer får den senaste versionen av Windows Update Agent för distribution genom Windows Server Update Services (WSUS).

Om den här artikeln

Artikel-id: 949104
Senaste recension: den 9 juli 2014
Informationen i denna artikel gäller:: Microsoft Update
Vill du lämna feedback om den här artikeln?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.