Ha a rendszer Windows Update-hibát jelez, próbálja végrehajtani a Gyakori Windows Update-hibák megoldásai című cikkben leírtakat.

Megoldódott a problémája?

Ha a probléma nem oldódott meg, akkor frissítse a Windows Update Agent programot a legújabb verzióra. A különálló Windows Update Agent jelenleg nem tölthető le. Ha be van kapcsolva az automatikus frissítés, a rendszer automatikusan telepíti a számítógépre a Windows Update Agent legújabb verzióját.

Ha az automatikus frissítés nincs bekapcsolva, az alábbi lépések végrehajtásával szerezheti be a Windows Update Agent legújabb verzióját:
 1. Kapcsolja be az automatikus frissítést. Ehhez hajtsa végre az alábbi, a Windows telepített verziójának megfelelő lépéseket.

  Windows 8.1 vagy Windows 8
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  1. Nyissa meg a Windows Update szolgáltatást; ehhez pöccintsen befelé az ujjával a képernyő jobb széléről (vagy egér használata esetén vigye a képernyő jobb alsó sarkára a mutatót, majd mozgassa felfelé az egérmutatót), és koppintson vagy kattintson először a Beállítások, majd a Vezérlőpult, végül pedig a Windows Update lehetőségre.
  2. Koppintson vagy kattintson a Beállítások módosítása elemre.
  3. A Fontos frissítések részben válassza a Frissítések automatikus telepítése lehetőséget.
  4. Az Ajánlott frissítések területen jelölje be az Ajánlott frissítések fogadása ugyanúgy, mint a fontos frissítések esetén jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Windows 7, Windows Vista és Windows XP
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Az automatikus frissítés automatikus engedélyezéséhez kattintson a Fix it gombra vagy hivatkozásra, majd kattintson a Futtatás gombra a megjelenő Letöltés megtekintése párbeszédpanelen. Ezután kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  A probléma javítása
  Microsoft Fix it 50362
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  A kép összecsukásaA kép kibontása
 2. Indítsa újra a Windows Update szolgáltatást. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Nyomja le a Windows+R billentyűkombinációt a Futtatás mező megnyitásához.
  2. Írja be a services.msc parancsot a Futtatás mezőbe, majd nyomja le az Enter billentyűt.
  3. A Szolgáltatások kezelőkonzolon kattintson a jobb gombbal a Windows Update elemre, majd kattintson a Leállítás parancsra. Windows XP rendszer használata esetén kattintson a jobb egérgombbal az Automatikus frissítések parancsra, majd kattintson a Leállítás parancsra.
  4. A Windows Update leállítása után kattintson a jobb gombbal a Windows Update elemre, majd kattintson az Indítás parancsra. Windows XP rendszer használata esetén kattintson a jobb egérgombbal az Automatikus frissítések parancsra, majd kattintson az Indítás parancsra.
 3. Várja meg, amíg a Windows Update szolgáltatás elindul, majd ellenőrizze, hogy frissült-e a Windows Update Agent. A telepített Windows Update Agent verziójának ellenőrzéséről a Microsoft Tudásbázis jelen cikkének „A telepített Windows Update Agent verziójának ellenőrzése” című részében talál bővebb információt.

A telepített Windows Update Agent verziójának ellenőrzése

 1. Nyissa meg a %systemroot%\system32 mappát. A %systemroot% az a mappa, amelyben a Windows telepítve van. A %systemroot% mappa lehet például a C:\Windows mappa. 
 2. Kattintson a jobb gombbal a Wuaueng.dll fájlra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 3. Kattintson a Részletek fülre, és keresse meg a fájl verziószámát. 
Megjegyzés: A Windows 8.1 rendszerhez elérhető Windows Update Agent legújabb verziójának száma 7.9.9600.16422. A Windows 8 rendszerhez elérhető Windows Update Agent legújabb verziójának száma 7.8.9200.16693. A Windows 7, Windows Vista és Windows XP rendszerhez elérhető Windows Update Agent legújabb verziójának száma 7.6.7600.256.

További információ:

Előzmények

A Windows Update Agent 7.6.7600.256-os verziójának javításai
 • Az infrastruktúra megerősítésének köszönhetően a Windows Update ügyfélprogram csak azokban a fájlokban bízik meg, amelyek egy új, kizárólag a Windows Update ügyfélprogram frissítéseinek védelmét szolgáló tanúsítvány aláírásával rendelkeznek.
 • A Windows Update ügyfélprogram még biztonságosabb kommunikációs csatornát használ.
A Windows Update Agent 7.4.7600.226-os verziójának javításai
 • A Windows-frissítések keresési idejének csökkenése
 • Javított Windows Update felhasználói felület Windows Vista és Windows 2008 rendszert futtató számítógépek esetén.
 • A frissítések jobban látható és részletesebb ismertetése
 • A felhasználók szervizcsomagokról történő értesítéseinek javításai.
A Windows Update Agent 7.2.6001.788-as verziója által javított problémák
A Windows Update Agent 7.2.6001.788-as verziója a következő, a Microsoft Tudásbázis cikkeiben korábban nem dokumentált problémát javítja:
 • A „0x80070057” hibakódokat kapja, amikor a Microsoft Update vagy a Windows Update használatával 80 vagy ennél több frissítést próbál meg egyszerre telepíteni.
A Windows Update Agent 7.2.6001.784-es verziójának javításai
 • Gyorsabbá teszi a Windows Update szolgáltatással történő keresést
 • Gyorsabbá teszi az aláírás-frissítések beszerzését
 • Támogatást nyújt a Windows Installer újratelepítéséhez
 • Javítja a hibaüzenetek kezelését
A Windows Update Agent 7.0.6000.381-es verziója által javított problémák
A Windows Update Agent 7.0.6000.381-es verziója a következő, a Microsoft Tudásbázis cikkeiben korábban nem dokumentált problémákat javítja:

További információk a Windows Update szolgáltatásról

A Windows Update azáltal segít a számítógép naprakészen tartásában és védelmében, hogy letölti és telepíti a Microsoft által kiadott legújabb biztonsági és egyéb frissítéseket. A Windows Update megállapítja, hogy mely frissítések szükségesek az adott számítógéphez.

A Microsoft rendszeres időközönként ad ki szoftverfrissítéseket a Windows rendszerhez és más Microsoft-szoftverekhez. Ezek olyan frissítések, amelyek javítják a megbízhatóságot és a teljesítményt, további védelmet biztosítanak kártevők és más nemkívánatos szoftverek ellen, valamint frissítik a Windows-szolgáltatásokat. A számítógép hardverösszetevői teljesítményének vagy megbízhatóságának fokozása érdekében a Microsoft a számítógépgyártó által kiadott eszközillesztőkhöz is biztosíthat frissítéseket.

Ha bekapcsolja a Windows Update szolgáltatást, az ahhoz közvetlenül kapcsolódó szoftverösszetevőket esetenként frissíteni kell a számítógépen. Ezeket a frissítéseket még azelőtt végre kell hajtania, hogy a Windows Update ellenőrizné, hogy vannak-e elérhető szükséges frissítések, illetve telepítené azokat. Ezek a szükséges frissítések hibajavítást és folyamatos fejlesztést nyújtanak, valamint biztosítják a Windows Update szolgáltatást támogató Microsoft-kiszolgálókkal való kompatibilitást. Ha letiltja a Windows Update szolgáltatást, nem jut hozzá ezekhez a frissítésekhez.

Ha a Windows kezdőélmény (OOBE) varázslójában az ajánlott beállítást választja, a Windows Update automatikusan telepíteni fogja a rendelkezésre álló frissítéseket. A Windows Update szolgáltatást úgy is bekapcsolhatja, hogy a Vezérlőpult Automatikus frissítések pontjában kiválasztja az alábbi beállítások egyikét:
 • Automatikus (ajánlott)
 • Frissítések letöltése, de én döntöm el, mikor telepítem azokat
 • Csak értesítést kérek, de ne legyen automatikus letöltés és telepítés
Miután bekapcsolta a Windows Update szolgáltatást, a Windows Update összetevőinek szükséges frissítéseit a rendszer értesítés nélkül automatikusan letölti és telepíti. Ez a Windows Update szolgáltatás bekapcsolásához használt beállítástól függetlenül megtörténik. Ha nem kívánja a szükséges frissítéseket megkapni, a Vezérlőpult alatt letilthatja az automatikus frissítéseket.

A Windows Update szolgáltatáshoz tartozó frissítések általában a következőket tartalmazzák: Az ügyfelektől érkező visszajelezések kezelése, különböző, a kompatibilitás és a szolgáltatások teljesítményének és megbízhatóságának területén végzett javítások, valamint új szolgáltatási képességek engedélyezése. A Windows Update-kiszolgáló frissítésekor általában szükség van az ügyfél frissítésére is. Az önfrissítési műveletek során előfordulhat, hogy a Windows Update Agent új fájlokkal egészül ki, illetve a meglévő fájljai módosulhatnak vagy cserélődhetnek. Így például a Windows Update Agent felhasználói felületét megjelenítését elősegítő vagy az adott rendszer és a frissítések kompatibilitását vizsgáló fájlok jöhetnek létre. Ez akkor történik, amikor egy rendszer az elérhető frissítések automatikus keresésére van beállítva. Ez nem történik meg akkor, ha az Automatikus frissítések szolgáltatás ki van kapcsolva. Például ez nem történik meg akkor, ha a Soha ne keressen frissítéseket beállítást választja Windows Vista és Windows 7 rendszereken, vagy ha Az automatikus frissítések kikapcsolása beállítást választja Windows XP rendszeren.

Felügyelt környezetek rendszergazdáinak szóló információk

A Rendszergazdák a Windows Update Agent legújabb verzióját a Windows Server Update Services (WSUS) szolgáltatáson keresztül telepíthetik.

További információ a cikkről

Cikk azonosítója: 949104
Utoljára ellenőrizve: 2014. július 25.
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:: Microsoft Update
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Szeretne visszajelzést adni a cikkel kapcsolatban?
 
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.