Koristite alat za otklanjanje poteškoća sa servisom Windows Update

Da biste otklonili poteškoće vezane uz Microsoft Windows Update, pokrenite alat za otklanjanje poteškoća sa servisom Windows Update za sustavnu provjeru i popravak. Za pokretanje alata za otklanjanje poteškoća kliknite pokreni odmah. Dodatne informacije o alatu za otklanjanje pogrešaka potražite u odjeljku Opis alata za otklanjanje poteškoća sa servisom Windows Update .

Windows 8.1, Windows 8 ili Windows 7

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
Alat za otklanjanje poteškoća Automatsko dijagnosticiranje i popravak uobičajenih problema sa servisom Windows Update može automatski riješiti problem koji se opisuje u ovom članku.
Taj alat za otklanjanje poteškoća rješava brojne probleme.saznajte višepokreni odmah
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku

Windows Vista ili Windows XP

Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
Alat za otklanjanje poteškoća Automatsko dijagnosticiranje i popravak uobičajenih problema sa servisom Windows Update može automatski riješiti problem koji se opisuje u ovom članku.
Taj alat za otklanjanje poteškoća rješava brojne probleme.saznajte višepokreni odmah
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku

Je li to riješilo problem?

Ako vaš problem nije riješen, ažurirajte agent servisa Windows Update na najnoviju verziju. Ne postoji samostalni instalacijski agent za ažuriranje servisa Windows Update. Ako ste uključili automatska ažuriranja, najnovija verzija agenta za ažuriranja servisa Windows Update automatski će se preuzeti i instalirati na vaše računalo.

Ako niste uključili automatska ažuriranja, slijedite ove korake za preuzimanje najnovije verzije agenta za ažuriranje servisa Windows Update.
 1. Uključite automatska ažuriranja. Da biste to učinili, slijedite korake koji odgovaraju verziji sustava Windows koju koristite.

  Windows 8.1 ili Windows 8
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  1. Otvorite servis Windows Update prelaskom prsta s desne strane zaslona (ako koristite miš, pokažite prema donjem desnom kutu zaslona i pomaknite pokazivač nagore), dodirnite ili kliknite Settings (Postavke), dodirnite ili kliknite Control Panel (Upravljačka ploča), a zatim dodirnite ili kliknite Windows Update.
  2. Dodirnite ili kliknite Promjena postavki.
  3. U odjeljku Important updates (Važna ažuriranja) odaberite Install updates automatically(Automatski instaliraj ažuriranja).
  4. U odjeljku Recommended updates (Preporučena ažuriranja) potvrdite okvir Preuzimaj preporučena ažuriranja na isti način na koji primam važna ažuriranja, a zatim kliknite OK (U redu).
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  Windows 7, Windows Vista ili Windows XP
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  Da biste automatski uključili automatsko ažuriranje, kliknite gumb ili vezu Popravak, a zatim u dijaloškom okviru Prikaži preuzimanja kliknite Pokreni. Zatim slijedite korake u čarobnjaku za popravak.

  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  Riješi taj problem
  Microsoftov popravak 50362
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
 2. Ponovno pokrenite servis Windows Update. Da biste to učinili, slijedite ove korake:
  1. Pritisnite tipku s logotipom sustava Windows + R da biste otvorili okvir Pokreni.
  2. U okvir Pokreni upišite services.msc, a zatim pritisnite tipku Enter.
  3. Na konzoli za upravljanje Servisima desnom tipkom miša kliknite Windows Update, a zatim Zaustavi.
  4. Nakon završetka rada servisa Windows Update desnom tipkom miša kliknite Windows Update, a zatim kliknite Pokreni.
 3. Pričekajte da se servis Windows Update pokrene, a zatim provjerite je li agent za ažuriranje Windows Update ažuriran. Dodatne informacije o provjeri koja je verzija agenta za ažuriranje Windows Update instalirana potražite u odjeljku "Kako provjeriti koja je verzija agenta za ažuriranje servisa Windows Update instalirana" u ovom članku iz Microsoftove baze znanja.

Kako provjeriti koja je verzija agenta za ažuriranje Windows Update instalirana

 1. Otvorite mapu %systemroot%\system32. %systemroot% mapa je u koju je instaliran sustav Windows. Na primjer, mapa %systemroot% je C:\Windows. 
 2. Desnom tipkom miša kliknite Wuaueng.dll, a zatim kliknite Svojstva.
 3. Kliknite karticu Pojedinosti, a zatim pronađite broj verzije datoteke. 
Napomena Najnovija verzija agenta za ažuriranje Windows Update za sustav Windows 8.1 je 7.9.9600.16422. Najnovija verzija agenta za ažuriranje Windows Update za sustav Windows 8 je 7.8.9200.16693. Najnovija verzija agenta za ažuriranje Windows Update za sustave Windows 7, Windows Vista i Windows XP je 7.6.7600.256.

Za dodatne informacije

Povijesne informacije

Poboljšanja u verziji 7.6.7600.256 agenta za ažuriranje Windows Update
 • Infrastruktura je pojačana, tako da klijent servisa Windows Update pouzdanim smatra samo datoteke potpisane novim certifikatom. Certifikat se koristi isključivo za zaštitu ažuriranja klijenta servisa Windows Update.
 • Sigurniji komunikacijski kanal za klijent servisa Windows Update
Poboljšanja u verziji 7.4.7600.226 agenta za ažuriranje servisa Windows Update
 • Poboljšana vremena skeniranja radi pronalaska ažuriranja za sustav Windows
 • Poboljšano korisničko sučelje značajke Windows Update za računala sa sustavima Windows Vista i Windows Server 2008.
 • Vidljiviji i detaljniji opisi ažuriranja
 • Poboljšanja načina na koji se korisnici obavještavaju o servisnim paketima
Problemi koji su popravljeni u verziji 7.2.6001.788 agenta za ažuriranje Windows Update
U verziji 7.2.6001.788 agenta za ažuriranje Windows Update popravljen je sljedeći problem. Taj problem nije prethodno dokumentiran u članku iz Microsoftove baze znanja:
 • Kada pokušate instalirati 80 ili više ažuriranja u isto vrijeme s web-stranice servisa Windows Update ili servisa Microsoft Update, možete primiti kôd pogreške 0x80070057.
Poboljšanja u verziji 7.2.6001.784 agenta za ažuriranje Windows Update
 • Poboljšana vremena skeniranja za Windows Update
 • Poboljšana brzina isporuke ažuriranja
 • Podrška za ponovnu instalaciju programa Windows Installer
 • Poboljšano slanje poruka o pogreškama
Problemi koji su popravljeni u verziji 7.0.6000.381 agenta za ažuriranje Windows Update
U verziji 7.0.6000.381 agenta za ažuriranje Windows Update popravljeni su sljedeći problemi. Ti problemi nisu prethodno dokumentirani u članku iz Microsoftove baze znanja:

Dodatne informacije o servisu Windows Update

Windows Update vaše računalo održava ažurnim te ga štiti preuzimajući i instalirajući najnovija sigurnosna i ostala ažuriranja tvrtke Microsoft. Windows Update određuje koja se ažuriranja primjenjuju na vaše računalo.

Microsoft povremeno korisnicima sustava Windows i drugog Microsoftovog softvera stavlja softverska ažuriranja na raspolaganje. Ta ažuriranja obuhvaćaju ažuriranja kojima se poboljšavaju pouzdanost i performanse, ažuriranja koja pružaju novu zaštitu od zlonamjernih programa i drugog potencijalno neželjenog softvera te nadogradnju značajki sustava Windows. Radi poboljšanja performansi ili pouzdanosti hardverskih komponenti računala, Microsoft također može pružiti ažuriranja upravljačkih programa uređaja koje osigurava proizvođač računala.

Ako uključite Windows Update, softverske komponente koje su izravno povezane sa značajkom Windows Update morat će se povremeno ažurirati na vašem računalu. Potrebno je izvršiti ta ažuriranja prije no što Windows Update može potražiti potrebna ažuriranja ili prije instalacije drugih ažuriranja. Tim se obaveznim ažuriranjima popravljaju pogreške, osiguravaju trajna poboljšanja te se održava kompatibilnost s Microsoftovim poslužiteljima koji podržavaju Windows Update. Ako onemogućite Windows Update, nećete primati ta ažuriranja.

Windows Update konfiguriran je tako da automatski instalira ažuriranja kad odaberete preporučenu mogućnost tijekom postavljanja iskustva tvornički konfiguriranog sustava Windows (OOBE). Windows Update također možete uključiti odabirom jedne od sljedećih postavki u odjeljku Automatska ažuriranja na upravljačkoj ploči:
 • Automatic (recommended) (Automatski (preporučeno))
 • Download updates for me, but let me choose when to install them (Preuzmi nadopune, ali ostavi meni na volju kada ću ih instalirati)
 • Notify me but don't automatically download or install them (Obavijesti me o nadopunama, ali ih nemoj automatski preuzimati ni instalirati)
Kada omogućite Windows Update, obavezna ažuriranja komponenti servisa Windows Update preuzet će se i instalirati automatski i bez dodatnih obavijesti. To se događa neovisno o postavci koju koristite da biste uključili Windows Update. Ako ne želite primati obavezna ažuriranja, možete onemogućiti automatska ažuriranja na upravljačkoj ploči.

Ažuriranja same značajke Windows Update najčešće se odnose na sljedeće: dodavanje povratnih informacija klijenata, bolju kompatibilnost, poboljšane performanse i pouzdanost servisa i unaprjeđenje mogućnosti servisa Nakon ažuriranja poslužitelja servisa Windows Udate obično je potrebno odgovarajuće ažuriranje klijenta. Tijekom operacije samoažuriranja agenta, datoteke agenta za Windows Update mogu se dodavati, mijenjati ili zamijeniti. Primjerice, mogu se dodati datoteke agenta za Windows Update koje olakšavaju prikaz korisničkog iskustva ili određuju primjenjuju li se ažuriranja na određeni sustav. To se ponašanje javlja kada je sustav postavljen za automatsku provjeru ima li dostupnih ažuriranja. Ono se ne javlja kada su automatska ažuriranja isključena. Primjerice, to se ponašanje ne pojavljuje ako odaberete Never check for updates (Nikada ne provjeravaj ima li ažuriranja) u sustavu Windows Vista ili Windows 7, odnosno ako odaberete Turn off Automatic Updates (Isključi automatska ažuriranja) sustavu Windows XP.

Informacije za administratore upravljanih okruženja

Administratori će najnoviju verziju agenta za ažuriranje servisa Windows Update za implementaciju primiti putem servisa Windows Server Update Services (WSUS).

O ovom članku

ID članka: 949104
Zadnja recenzija: 8. ožujka 2014.
Odnosi se na:: Microsoft Update
Želite li poslati povratne informacije o ovom članku?
 
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.