Cikk azonosítója: 948481 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Problémaleírás

A cikk a Microsoft egyik termékének bétaverziójával foglalkozik. A cikkben szereplő információk előzetes értesítés nélkül változhatnak.

Ehhez a bétaverziójú termékhez a Microsoft nem nyújt terméktámogatási szolgáltatást. A bétakiadásokkal kapcsolatos támogatás igénybevételéről a termék bétaverziójával szállított dokumentációban vagy a bétaverzió letöltését lehetővé tevő webhelyen talál információt.

A Windows Vista szervizcsomagjainak telepítését követően az alábbi hangproblémák fordulhatnak elő:
 • Nem hallható hang a hangfájlok lejátszásakor vagy a hangösszetevővel rendelkező programok futtatásakor.
 • Az értesítési terület órája melletti hangszóróikonnál a következő üzenet jelenhet meg:
  Nincs hangkimeneti eszköz telepítve.
 • Az Eszközkezelőben egy sárga színű felkiáltójel jelenik meg a hangvezérlőnél.
 • A hangminőség megváltozik. Ha például korábban térhangzás volt beállítva, előfordulhat, hogy csak sztereó hangot ad a rendszer.


Ha azt szeretné, hogy a problémák megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a problémák javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A problémák automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Run now (Futtatás) gombra az Automated Troubleshooting Services (Automatizált hibaelhárítási szolgáltatások) csoportban, és kövesse a varázsló lépéseit.


A probléma javítása
A Microsoft hangproblémákkal kapcsolatos automatizált hibaelhárítási szolgáltatásai: Nincs hang a Windows rendszerben


Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Kézi javítás

A probléma megoldásához hajtsa végre az alábbi eljárásokat az itt látható sorrendben. Az egyes eljárások végén ellenőrizze, hogy hallható-e már hang. Ehhez játsszon le egy hangfájlt például a Windows Media Player lejátszóval.

A lépések könnyebb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a jelen cikket.

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy a hangszórók megfelelően csatlakoznak és be vannak kapcsolva. Emellett ügyeljen arra, hogy a hangszórók ne legyenek elnémítva, és hogy a hangerő mind a hangszórókon, mind pedig a rendszerben megfelelően hallható szintre legyen állítva.

1. módszer: A számítógép újraindítása

A Windows Vista valamely szervizcsomagjának telepítése után legalább egyszer indítsa újra a számítógépet annak ellenőrzéséhez, hogy a telepítéshez kapcsolódó összes folyamat befejeződött.

A számítógép újraindítása után ellenőrizze, hogy van-e hang. Ha van hang, akkor a problémát sikeresen elhárította. Ha nincs hang, folytassa a 2. módszerrel.

2. módszer: Másik hangeszköz kipróbálása

Ha lehetséges, próbálkozzon másik hangeszköz a számítógéphez való csatlakoztatásával. Ha például eddig hangszórókat használt, próbálkozzon másik hangszórókkal vagy egy fejhallgatóval annak érdekében, hogy biztosan tudhassa, nem a hangeszközhöz kapcsolódik a probléma.

Ellenőrizze, hogy van-e hang. Ha van hang, akkor a probléma az eredeti hangeszközzel kapcsolatos, és a jelen hibaelhárítás véget ért. Ha továbbra sincs hang, csatlakoztassa ismét az eredeti hangeszközt, és folytassa a 3. módszerrel.

3. módszer: A hangszórók leválasztása

Húzza ki a számítógépből a hangszórók (vagy más hangeszköz) kábelét, majd csatlakoztassa azt ismét ugyanahhoz a porthoz. A Windows Vista rendszerrel kompatibilis hangkártyák többsége tartalmaz egy olyan funkciót, amely észleli, ha a hangcsatlakozóba hangeszközök csatlakoznak. A leválasztás, majd újracsatlakoztatás hatására előfordulhat, hogy a hangkártya észleli és konfigurálja az eszközt, ezzel megoldva a problémát.

Ellenőrizze, hogy van-e most hang. Ha van hang, akkor a problémát sikeresen elhárította. Ha nincs hang, folytassa a 4. módszerrel.

4. módszer: Az alapértelmezett hangeszköz beállításainak ellenőrzése

A Windows Vista szervizcsomagjainak telepítése után előfordulhat, hogy megváltozik az alapértelmezett hangeszköz (más néven lejátszási eszköz). Emellett akár a hangbeállítások is módosulhatnak. Győződjön meg arról, hogy az alapértelmezett hangeszköz beállításai megfelelnek a pillanatnyilag használt eszköznek. Az alapértelmezett eszköz beállításához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, majd írja be a Hang szót a Keresés megkezdése mezőbe.
 2. Kattintson a Hang parancsra a Start menü keresési eredményeinek listájában.
 3. Kattintson a Lejátszás fülre. Az alapértelmezett eszköz mellett jelölés látható. A legtöbb felhasználónál a Hangszórók az alapértelmezett eszköz. Ellenőrizze, hogy megfelelő hangbeállítások vannak-e megadva. Végrehajtandó lépések:
  1. A Lejátszás lapon jelölje ki a lejátszási eszközt, kattintson a Tulajdonságok gombra, kattintson a Speciális fülre, és győződjön meg arról, hogy az Alapértelmezett formátum listában a megfelelő érték van megadva. Miután végzett, zárja be ezt az ablakot az előzőre való visszatéréshez.
  2. A Lejátszás lapon jelölje ki ismét a lejátszási eszközt, kattintson a Beállítás gombra, majd ellenőrizze, hogy a beállítások megfelelőek-e.
  Ha a hangbeállítások megfelelőek, és hangszórót használ hangeszközként, illetve a hangszórók már be vannak állítva alapértelmezett eszközként, akkor ugorjon az 5. módszerre.
 4. Jelölje ki az alapértelmezettként beállítandó hangeszközt, és kattintson az Alapértelmezett gombra.
 5. A beállítások mentéséhez és a Hang párbeszédpanel bezárásához kattintson az OK gombra.
Ellenőrizze, hogy van-e most hang. Ha van hang, akkor a problémát sikeresen elhárította. Ha nincs hang, folytassa az 5. módszerrel.

5. módszer: A hangkártya-illesztőprogram telepített állapotának ellenőrzése

Hangkártya-illesztőprogram nélkül a rendszer nem tud hangot lejátszani. Győződjön meg arról, hogy a hangkártyához van illesztőprogram telepítve. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be az Eszközkezelő parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Bontsa ki az Eszközkezelő párbeszédpanelen a Hang-, video- és játékvezérlők csomópontot.

  Ha lát egy hangszóróikont a hangeszköz mellett, az eszközillesztő telepítve van. Ha a hangeszköz mellett egy sárga kérdőjel látható, az eszközillesztő nincs jelen vagy nem fut.
Folytassa a 6. módszerrel az eszközillesztő újratöltéséhez és teszteléséhez.

6. módszer: Az aktuális eszközillesztő újratöltése

Ha az 5. módszer utasításait követve felfedezte, hogy a hangkártya eszközillesztője nincs telepítve, vagy telepítve van, de nem működik, próbálkozzon az eszközillesztő újratöltésével. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be az Eszközkezelő parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Bontsa ki az Eszközkezelő párbeszédpanelen a Hang-, video- és játékvezérlők csomópontot.
 3. Keresse meg a számítógépben található hangeszközt.
 4. Kattintson a jobb gombbal az eszköz nevére, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 5. Kattintson az Illesztőprogram lap Eltávolítás gombjára.
 6. Törölje a jelölést a Törölje le az eszköz illesztőprogramját jelölőnégyzetből, és kattintson az OK gombra.
 7. Az Eszközkezelő párbeszédpanelen kattintson a Művelet menü Hardverváltozások keresése parancsára.

  Ekkor megjelenik egy arról tájékoztató üzenet, hogy egy hardvereszköz telepítése folyamatban van, és a korábban eltávolított eszköz ismét megtalálható lesz az Eszközkezelőben.
 8. Zárja be az Eszközkezelő párbeszédpanelt.
Ellenőrizze, hogy van-e most hang. Ha van hang, akkor a problémát sikeresen elhárította. Ha a hangkártya eszközillesztője nem töltődött be, vagy betöltődött, de továbbra sem hall hangot, próbálkozzon a 7. módszerrel.

7. módszer: Az eszközillesztő frissítése

Ha a pillanatnyilag használt eszközillesztő nem működik, ellenőrizze, hogy elérhető-e frissített eszközillesztő, amelyet telepíthet. Frissített eszközillesztő igényléséhez lépjen kapcsolatba az eszközillesztő gyártójával.

A hardver- és szoftvergyártókkal való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
http://support.microsoft.com/gp/vendors/en-us
Megjegyzés: Bizonyos esetekben a gyártó felhívhatja a figyelmét arra, hogy az aktuálisan telepített hangillesztő eltávolítása, valamint az illesztőprogram fájljainak eltávolítása is szükséges. Ehhez kövesse az 5. módszer lépéseit azzal a különbséggel, hogy a 6. lépésben jelölje be a Törölje le az eszköz illesztőprogramját jelölőnégyzetet.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a cikket. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

További információ

A Windows Vista gyakori hanghibáinak elhárításáról a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-vista/Tips-for-fixing-common-sound-problems
A Windows Vista szervizcsomagjainak telepítésekor esetlegesen problémát okozó hangkártya-illesztőprogramokról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
971220 Tájékoztatás azokról a hangkártya-illesztőprogramokról, amelyek problémát okozhatnak a Windows Vista szervizcsomagjainak telepítésekor


Kapcsolódó információ:

Hibaelhárító: Nincs hang a Windows rendszerben

Zenei és hangproblémák elhárítása a Windows 7 rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 948481 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 12.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Service Pack 1 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Service Pack 2 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
Kulcsszavak: 
kbmatsfixme kbsurveynew kbfixme kbtshoot kbpubtypekc kbexpertisebeginner kbprb KB948481
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com