Filskadefeil i Windows hindrer installeringen av oppdateringer og oppdateringspakker fra Windows. En oppdatering kan for eksempel ikke installeres hvis en systemfil er skadet. Hvis feilen som vises står i listen nedenfor, kan du prøve løsningen i denne artikkelen.

0x80070002 | 0x8007000D | 0x800F081F | 0x80073712 | 0x800736CC | 0x800705B9 | 0x80070246 | 0x8007370D | 0x8007370B | 0x8007370A | 0x80070057 | 0x800B0100 | 0x80092003 | 0x800B0101 | 0x8007371B | 0x80070490

Hvis feilen ikke er oppført eller du kjører Windows XP, prøv Løsninger for vanlige Windows Update-feil.

Løsning

Windows 8.1, Windows 8, Windows Server 2012 R2 eller Windows Server 2012

Hvis du vil løse dette problemet, kan du bruke innboksverktøyet Deployment Image Servicing and Management (DISM). Deretter installerer du Windows-oppdateringen eller oppdateringspakken på nytt.
  1. Åpne en hevet ledetekst. Dette gjør du ved å sveipe inn fra høyre side av skjermen og deretter trykke Søk. Hvis du bruker en mus, peker du i nedre høyre hjørne og klikker deretter Søk. Skriv inn Ledetekst i søkeboksen, høyreklikk Ledetekst og klikk deretter Kjør som administrator. Hvis du blir bedt om å angi et administratorpassord eller en bekreftelse, skriver du inn passordet eller klikker Tillat.
  2. Skriv inn følgende kommando, og trykk deretter ENTER.
    Det kan ta flere minutter før kommandooperasjonen fullføres.
    DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
    Viktig! Når du kjører denne kommandoen, bruker DISM Windows Update til å hente filene som kreves for å løse feil. Hvis Windows Update-klienten din allerede er ødelagt, kan du imidlertid bruke en aktiv Windows-installasjon som reparasjonskilden, eller bruke en sidestilt mappe fra en delt nettverksressurs eller fra et flyttbart medium, som Windows-DVD, som kilden til filene. Gjør dette ved å kjøre følgende kommando i stedet:
    DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess
    Note Erstatt plassholderen C:\RepairSource\Windows med plasseringen av reparasjonskilden din. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker DISM-verktøyet til å reparere Windows, kan du bruke Reparer en Windows-avbildning.
  3. Lukk ledeteksten, og kjør deretter Windows Update på nytt.
DISM oppretter en loggfil (%windir%/Logs/CBS/CBS.log) som registrerer eventuelle problemer som verktøyet finner eller reparerer. %windir% er mappen der Windows er installert. %windir%-mappen er for eksempel C:\Windows.

Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 R2 eller Windows Server 2008

Hvis du vil løse dette problemet, kan du bruke verktøyet for systemoppdateringsberedskap. Deretter installerer du Windows-oppdateringen eller oppdateringspakken på nytt.
  1. Last ned verktøyet for systemoppdateringsberedskap.
    Klikk nedlastningskoblingen i tabellen, som tilsvarer Windows-versjonen som kjøres på datamaskinen.
    Finn ut om datamaskinen kjører 32-biters eller 64-biters Windows-versjon

Dette verktøyet oppdateres regelmessig. Vi anbefaler at du alltid laster ned den nyeste versjonen.

Skjul denne tabellenVis denne tabellen
    OperativsystemNedlastingskobling
    x86-baserte (32-biters) versjoner av Windows 7 SP1 og Windows 7
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
    x64-baserte (64-biters) versjoner av Windows 7 SP1 og Windows 7
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
    x64-baserte (64-biters) versjoner av Windows Server 2008 R2 SP1
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
    Itanium-baserte versjoner av Windows Server 2008 R2 SP1
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
    x86-baserte (32-biters) versjoner av Windows Vista SP2 og Windows Vista SP1
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
    x64-baserte (64-biters) versjoner av Windows Vista SP2 og Windows Vista SP1
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
    x86-baserte (32-biters) versjoner av Windows Server 2008 SP2
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
    x64-baserte (64-biters) versjoner av Windows Server 2008 SP2
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
    Itanium-baserte versjoner av Windows Server 2008 SP2
    Skjul dette bildetVis dette bildet
    Last ned
    Last ned pakken nå.
  2. Installer og kjør verktøyet.
    1. Klikk Last ned på webområdet Download Center og gjør ett av følgende:
      • Hvis du vil installere verktøyet øyeblikkelig, klikker du Åpne eller Kjør og følger deretter instruksjonene på skjermen.
      • Klikk Lagre for å installere verktøyet senere, og last deretter ned installasjonsfilen til datamaskinen. Når du er klar til å installere verktøyet, dobbeltklikker du filen.
    2. Klikk Ja i dialogboksen Frittstående installasjonsprogram for Windows-oppdatering.

Skjul dette bildetVis dette bildet
      bekreft
    3. Når verktøyet blir installert, kjører det automatisk. Dette tar vanligvis mindre enn 15 minutter, men kan ta vesentlig lengre tid på noen datamaskiner. Selv om fremdriftsindikatoren synes å stoppe, er skanningen fortsatt i gang. Klikk derfor ikke Avbryt.

Skjul dette bildetVis dette bildet
      installasjonen
    4. Når du ser Installasjon fullført, klikker du Lukk.

Skjul dette bildetVis dette bildet
      lukk
    5. Installer oppdateringen eller oppdateringspakken som du prøvde å installere tidligere, på nytt.
Hvis du manuelt vil løse filskadefeil som verktøyet oppdager, men ikke kan løse, kan du se Slik løser du feil som er funnet i CheckSUR.log.

Løste dette problemet?

Hvis Windows-oppdateringen eller oppdateringspakken installeres uten problemer, er du ferdig. Hvis problemet ikke er løst, kontakt oss for mer hjelp.

For mer informasjon

Beskrivelse av minnefeil

Skjul denne tabellenVis denne tabellen
Kode Feil Beskrivelse
0x80070002 ERROR_FILE_NOT_FOUND Finner ikke den angitte filen.
0x8007000D ERROR_INVALID_DATA Dataene er ugyldige.
0x800F081F CBS_E_SOURCE_MISSING Finner ikke kilden for pakken eller filen.
0x80073712 ERROR_SXS_COMPONENT_STORE_CORRUPT Komponentlageret er i en ustabil tilstand.
0x800736CC ERROR_SXS_FILE_HASH_MISMATCH Filen til en komponent samsvarer ikke med bekreftelsesinformasjonen i komponentmanifestet.
0x800705B9 ERROR_XML_PARSE_ERROR Kan ikke analysere de forespurte XML-dataene.
0x80070246 ERROR_ILLEGAL_CHARACTER Det ble oppdaget et ugyldig tegn.
0x8007370D ERROR_SXS_IDENTITY_PARSE_ERROR En identitetsstreng har feil form.
0x8007370B ERROR_SXS_INVALID_IDENTITY_ATTRIBUTE_NAME Navnet på et attributt i en identitet er ikke innenfor gyldig område.
0x8007370A ERROR_SXS_INVALID_IDENTITY_ATTRIBUTE_VALUE Verdien på et attributt i en identitet er ikke innenfor gyldig område.
0x80070057 ERROR_INVALID_PARAMETER Parameteren er feil.
0x800B0100 TRUST_E_NOSIGNATURE Ingen signatur fantes i emnet.
0x80092003 CRYPT_E_FILE_ERROR Det oppstod en feil mens Windows Update leste eller skrev til en fil.
0x800B0101 CERT_E_EXPIRED Et nødvendig sertifikat er ikke innenfor gyldighetsperioden når det kontrolleres mot gjeldende systemklokke eller tidsangivelsen i den signerte filen.
0x8007371B ERROR_SXS_TRANSACTION_CLOSURE_INCOMPLETE Ett eller flere nødvendige medlemmer av transaksjonen finnes ikke.
0x80070490 ERROR_NOT_FOUND Windows kan ikke søke etter nye oppdateringer.

Hva gjør verktøyet for systemoppdateringsberedskap?

Bekreft integriteten til ressurser

Skjul dette bildetVis dette bildet
Verktøyet for systemoppdateringsberedskap kontrollerer integriteten til følgende ressurser:
  • Filer som finnes under følgende kataloger:
    • %SYSTEMROOT%\Servicing\Packages
    • %SYSTEMROOT%\WinSxS\Manifests
  • Registerdata som finnes under følgende registerundernøkler:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Components
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Schema
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing
Denne listen kan når som helst bli oppdatert.

Når verktøyet for systemoppdateringsberedskap oppdager uriktige manifester, filer eller registerdata, kan de uriktige dataene bli erstattet av en korrekt versjon.
Skjul dette bildetVis dette bildet

Logging

Skjul dette bildetVis dette bildet
Verktøyet for systemoppdateringsberedskap oppretter en loggfil som registrerer alle problemer som verktøyet har funnet eller løst. Loggfilen er plassert her:
  • %SYSTEMROOT%\Logs\CBS\CheckSUR.log
  • %SYSTEMROOT%\Logs\CBS\CheckSUR.persist.log
Skjul dette bildetVis dette bildet

Slik løser du feil som er funnet i CheckSUR.log

Hvis du manuelt vil løse filskadefeil som verktøyet for systemoppdateringsberedskap oppdager, men ikke kan løse, følger du denne fremgangsmåten:
  1. Åpne %SYSTEMROOT%\Logs\CBS\CheckSUR.log. %SYSTEMROOT% er mappen hvor Windows er installert. %SYSTEMROOT%-mappen er for eksempel C:\Windows.
  2. Identifiser pakkene som verktøyet ikke kan reparere. Du kan for eksempel finne følgende i loggfilen:
    Sammendrag:
    Utførte sekunder: 264
    Fant 3 feil:
    CBS MUM mangler totalt antall: 3
    Reparasjonsfilene er ikke tilgjengelige:
    servicing\packages\Package_for_KB958690_sc_0~31bf3856ad364e35~amd64~~6.0.1.6.mum
    ...
    I dette tilfellet er den korrupte pakken KB958690.
  3. Last ned pakken fra Microsoft Download Center eller Microsoft Update-katalogen.
  4. Kopier pakken (.msu) til katalogen %SYSTEMROOT%\CheckSUR\packages. Som standard eksisterer ikke katalogen, og du må opprette katalogen.
  5. Kjør verktøyet for systemoppdateringsberedskap på nytt. Se Installer og kjør verktøyet for systemoppdateringsberedskap.

Om denne artikkelen

Artikkel-ID: 947821
Forrige gjennomgang: 16. desember 2014
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:: Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 Datacenter, Windows Server 2012 R2 Standard, Windows Server 2012 R2 Essentials, Windows Server 2012 R2 Foundation, Windows 8, Windows Server 2012 Datacenter, Windows Server 2012 Standard, Windows Server 2012 Essentials, Windows Server 2012 Foundation, Windows 7 Service Pack 1, Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, Windows Vista Service Pack 2, Windows Server 2008 Service Pack 2
Vil du gi tilbakemelding på denne artikkelen?