Artikkelin tunnus: 947519 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Windows Vista Service Pack 1:n (SP1) tuki päättyy 12.7.2011. Jos haluat saada Windowsin tietoturvapäivityksiä edelleen, varmista, että käyttöjärjestelmä on Windows Vista Service Pack 2 (SP2). Lisätietoja on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa: Joidenkin Windows-versioiden tuki päättyy.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Kun olet asentanut Windows Vista Service Pack -paketin, näyttöön saattaa tulla kehote aktivoida Windows Vista -versio. Tämä kehote saattaa tulla näyttöön, vaikka tietokoneen olisi aiemmin ilmaistu olevan aito ja aktivoitu. Lisäksi Windows Vistan Järjestelmän asetukset -valintaikkuna saattaa ilmaista, ettei Windows Vista -versiota ole aktivoitu.

Syy

Syy 1: On havaittu laitteiston tai laitteiston laiteohjaimien muutoksia

Osa aidon Windowsin prosessista edellyttää, että tietokone aktivoidaan uudelleen, kun tietty laitteisto tai tietyt laitteiston laiteohjaimet vaihdetaan. Windows Vista Service Pack -paketit saattavat päivittää joitakin asennettuja laiteohjaimia. Tämän vuoksi näyttöön saattaa tulla kehote aktivoida Windows Vista uudelleen.

Syy 2: Tietokoneeseen asennettua Windows Vista -versiota ei oltu aktivoitu

Aktivoinnin heikkoutta hyödyntävä ohjelma on saattanut olla asennettuna tietokoneeseen, ennen kuin Service Pack -paketti asennettiin. Kyseinen ohjelma on saatettu luoda Windows Vistan aktivointiprosessin kiertämistä varten. Tällainen heikkoutta hyödyntävä ohjelma voi tehdä suuria muutoksia Windows Vistan tärkeisiin järjestelmäosiin ja heikentää järjestelmän vakautta. Service Pack -paketit käsittelevät ohjelmia, jotka on luotu aktivointiprosessin kiertämistä varten. Nämä Service Pack -paketit sisältävät myös päivityksiä, jotka etsivät ja poistavat käytöstä nämä heikkoutta hyödyntävät ohjelmat.

Huomautus Lisätietoja sen selvittämisestä, onko Windows Vista -versio aito, on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://www.microsoft.com/genuine/validate/?displaylang=fi&sGuid=1f58c90b-8819-423e-a380-9080d4fc3ce8

Ratkaisu

Voit ratkaista tämän ongelman jollakin seuraavista tavoista.

Syyn 1 ratkaisu

Aktivoi Windows Vista -versio uudelleen. Saat lisätietoja Windows Vistan aktivoimisesta napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
940315 Windows Vistan aktivoiminen

Syyn 2 ratkaisu

Kun olet asentanut Service Pack -paketin Vista-tietokoneeseen, jossa on käytössä tällainen heikkoutta hyödyntävä ohjelma, Vistan aktivointiprosessi suoritetaan uudelleen. Näyttöön saattaa tulla kehote aktivoida Vista ja antaa uusi, kelvollinen Windows Vista -käyttöoikeusavain.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 947519 - Viimeisin tarkistus: 27. syyskuuta 2011 - Versio: 2.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
  • Windows Vista Service Pack 2
  • Windows Vista Service Pack 1
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Starter
Hakusanat: 
kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB947519

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com