A Windows XP Service Pack 3 merevlemez-területtel kapcsolatos követelményei

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 947311 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk a Windows XP Service Pack 3 (SP3) szervizcsomagnak egy hálózati mappából, a Windows XP SP3 telepítőlemezéről vagy a Microsoft letöltőközpontjából való telepítéséhez szükséges merevlemez-területtel kapcsolatos követelményeket ismerteti. A cikk a középszintű felhasználók számára íródott.

A Windows XP SP3 egy vagy több, a Windows XP alábbi verzióit futtató számítógépen telepíthető:
 • Windows XP Home Edition
 • Windows XP Home N
 • Windows XP Home Edition K
 • Windows XP Home Edition KN
 • Windows XP Media Center Edition 2004
 • Windows XP Media Center Edition 2005
 • Windows XP Pro Edition K
 • Windows XP Pro Edition KN
 • Windows XP Professional
 • Windows XP Professional N
 • Windows XP Tablet PC Edition
 • Windows XP Tablet PC Edition 2005

További információ

Előkészületek

Fontos: A jelen cikkben említett merevlemez-területen kívül a számítógép első elsődleges rendszerpartícióján további 30 MB szabad lemezterület szükséges. Az első elsődleges rendszerpartíció a Windows indításához szükséges hardverspecifikus fájlokat tartalmazó lemezkötet. Az elsődleges rendszerpartíció tartalmazza például az Ntldr, a Boot.ini és az Ntdetect.com fájlt.

Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot egyetlen számítógépen telepíti, számos telepítési módszer közül választhat. Minden egyes módszerhez különböző, lemezterülettel kapcsolatos követelmények tartoznak attól függően, hogy honnan kívánja telepíteni a szervizcsomagot.
 • Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot egy megosztott hálózati mappából szeretné egyetlen számítógépen telepíteni, ugorjon „A Windows XP SP3 szervizcsomag megosztott hálózati mappából való telepítése esetén szükséges merevlemez-terület” című részhez.
 • Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot a Windows XP SP3 telepítőlemezéről kívánja egyetlen számítógépen telepíteni, ugorjon „A Windows XP SP3 szervizcsomag telepítőlemezről való telepítése esetén szükséges merevlemez-terület” című részhez.
 • Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot a Microsoft letöltőközpontjából szeretné egyetlen számítógépen telepíteni, ugorjon „A Windows XP SP3 szervizcsomagnak a Microsoft letöltőközpontjából való telepítése esetén szükséges merevlemez-terület” című részhez.
 • Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot több számítógépen szeretné telepíteni egy helyi hálózaton keresztül, használja az UNC módú telepítést. Az UNC móddal helyet takaríthat meg a helyi számítógépen, ha a telepítőfájlokat a helyi hálózatról futtatja. Ha a Windows XP SP3 szervizcsomag telepítéséhez az UNC módot választja, megtakaríthatja a szervizcsomag kibontott összetevőinek tárolásához szükséges merevlemez-területet a helyi számítógépen.
 • Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot több számítógépen szeretné telepíteni helyi hálózatról az UNC mód segítségével, ugorjon „A Windows XP SP3 telepítése több számítógépen” című részhez.

A Windows XP SP3 egyetlen számítógépen való telepítése esetén szükséges merevlemez-terület

Az alábbi táblázatokban a Windows XP SP3 egyetlen számítógépen való telepítése esetén szükséges merevlemez-területről tájékozódhat. A lemezterülettel kapcsolatos követelmények a szervizcsomag telepítési helyétől, valamint attól függ, hogy engedélyezi-e vagy letiltja a rendszer-visszaállítást.

Megjegyzés: A táblázatokkal és a Windows XP SP3 telepítésével kapcsolatos további információkért ajánlott elolvasni a „Megjegyzések” című bekezdést.

A Windows XP SP3 szervizcsomag megosztott hálózati mappából való telepítése esetén szükséges merevlemez-terület

Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot egy megosztott hálózati mappából kívánja telepíteni, győződjön meg arról, hogy a számítógép megfelel az alábbi táblázatban látható minimális lemezterület-feltételeknek:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
A Rendszer-visszaállítás szolgáltatás engedélyezve van A Rendszer-visszaállítás szolgáltatás le van tiltva
Munkaterület80 megabájt (MB)80 MB
A Windows XP SP3 eltávolításához szükséges fájlok256 MB256 MB
Az összes szükséges merevlemez-terület1020 MB szabad terület a telepítés után
Maximum 1100 MB felhasználása a telepítés során
380 MB szabad terület a telepítés után

Maximum 460 MB felhasználása a telepítés során

A Windows XP SP3 szervizcsomag telepítőlemezről való telepítése esetén szükséges merevlemez-terület

Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot a Windows XP SP3 telepítőlemezéről kívánja telepíteni, a számítógépnek az alábbi táblázatban látható minimális lemezterület-feltételeknek kell megfelelnie:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
A Rendszer-visszaállítás szolgáltatás engedélyezve van A Rendszer-visszaállítás szolgáltatás le van tiltva
Munkaterület280 MB480 MB
A Windows XP SP3 eltávolításához szükséges fájlok256 MB256 MB
Az összes szükséges merevlemez-terület1485 MB szabad terület a telepítés után
Maximum 1765 MB felhasználása a telepítés során
750 MB szabad terület a telepítés után

Maximum 1230 MB felhasználása a telepítés során

A Windows XP SP3 szervizcsomagnak a Microsoft letöltőközpontjából való telepítése esetén szükséges merevlemez-terület

Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot a Microsoft letöltőközpontjából kívánja telepíteni, a számítógépen legalább 1500 MB szabad lemezterület szükséges a szervizcsomagnak egy megosztott hálózati mappából való telepítése esetén.

Biztonságosan telepíthető a Windows XP SP3 olyan számítógépeken, amelyek csak 700 MB szabad lemezterülettel rendelkeznek az aktív partíción, ha a számítógép egy másik partícióján rendelkezésre áll további 800 MB szabad merevlemez-terület. Ez a 800 MB szabad lemezterület főként annak az átmeneti mappának a tárolására szolgál, amely a szervizcsomag kibontott fájljait tartalmazza.

Megjegyzések a Windows XP SP3 egy számítógépen való telepítéséhez
 • A táblázatokban felsorolt számadatok becslések. Az adott rendszer jelentősen eltérhet az itt látható adatoktól. Ezért ezek az adatok csak a szükséges szabad terület közelítő meghatározására szolgáló útmutatók.
 • A táblázatban szereplő Munkaterület bejegyzés a kizárólag a telepítési folyamat során használt fájlokhoz szükséges merevlemez-területre vonatkozik. A munkaterülettel kapcsolatos követelmény csak átmeneti, és nem számít bele az igényelt teljes merevlemez-területbe.
 • A %Windir%\SoftwareDistribution\Átmeneti_mappa_neve mappa mérete körülbelül 600 MB.
 • A táblázatban A Windows XP SP3 eltávolításához szükséges fájlok sor bejegyzései a szervizcsomag telepítése során módosított fájlok és beállítások tárolásához használt merevlemez-területre vonatkoznak. A szervizcsomag telepítése során ezekről a fájlokról automatikusan biztonsági másolat készíthető. Ezekre a fájlokra a szervizcsomag későbbi eltávolítása esetén van szükség.
 • A Windows XP SP3 szervizcsomag letöltési mérete a Windows Update webhelyről beszerezhető formájában körülbelül 70 MB. A letöltési méret ugyanakkor a számítógépen telepített frissítésektől függően ennél nagyobb is lehet.

A Windows XP SP3 több számítógépen való telepítése esetén szükséges merevlemez-terület

Ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot több számítógépen kívánja telepíteni egy helyi hálózaton keresztül, célszerű az UNC telepítési módot használni.

A Windows XP SP3 szervizcsomag UNC telepítési módban történő telepítéséhez szükséges lépések:
 1. Másolja a Windows XP SP3 telepítőlemezének tartalmát a hálózat egyik megosztott mappájába.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 3. Írja be a cmd parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. A parancssorba írja be a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  windowsxp-kb936929-sp3-x86-hun.exe /x:megosztott mappa neve
  Megjegyzés: Ebben a parancsban a megosztott mappa neve annak a mappanévnek a helyőrzője, amely mappába a Windows XP SP3 szervizcsomagot ki szeretné bontani.
 5. A hálózat megosztott mappájában keresse meg az Update mappát, majd kattintson rá duplán.

  Megjegyzés: Az Update mappa az i386 mappában található.
 6. A Windows XP SP3 szervizcsomag telepítéséhez kattintson duplán az Update.exe fájlra.
Ha valamilyen okból kifolyólag az itt szereplő lépések nem visznek eredményre, a következő hivatkozásra kattintva kérje a támogatási szolgálat segítségét.

Hivatkozások

A Windows XP Service Pack 1 szervizcsomag merevlemez-területtel kapcsolatos követelményeiről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
326583 A Windows XP Service Pack 1 merevlemez-területtel kapcsolatos követelményei
A Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag merevlemez-területtel kapcsolatos követelményeiről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
837783 A Windows XP Service Pack 2 merevlemez-területtel kapcsolatos követelményei
A Windows XP operációs rendszerek rendszerkövetelményeiről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
314865 A Windows XP operációs rendszerek rendszerkövetelményei

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 947311 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 4.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Service Pack 3
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbhowto kbinfo KB947311
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com