Avbryte utskrift eller slette utskriftsjobb som er fastlåst i utskriftskøen i Windows XP

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 946737 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Innledning

Utskriftsproblemer er et av de mest frustrerende problemene vi møtes på som datamaskinbrukere. Denne artikkelen omhandler hva du kan prøve hvis det oppstår et problem når du prøver å avbryte en utskriftsjobb, eller hvis det oppstår et problem når du prøver å slette en utskriftsjobb fra utskriftskøen. De fire trinnvise metodene i denne artikkelen er beregnet på nybegynnere eller brukere med middels kunnskap om datamaskiner.

Hvis du må avbryte en utskriftsjobb, kan du prøve metodene A til D i rekkefølge.

Hvis du må slette en utskriftjobb fra køen, kan du gå rett til metode D.

Løsning

Metode A: Trykk avbryt-knappen eller bruk menykommandoen for avbryt på skriveren

Den enkleste måten å avbryte en utskriftsjobb på er å finne en avbryt-knapp eller en menykommando for avbryt på skriveren og trykke på den. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du prøve denne metoden først.

Hvis denne metoden fungerte, er du ferdig med denne artikkelen. Du kan likevel lese delen Forebyggende råd for å unngå dette problemet i fremtiden.

Hvis skriveren ikke har disse funksjonene, eller hvis denne metoden ikke fungerte, kan du prøve metode B.

Metode B: Slå skriveren av og på

Det neste du kan prøve, er å slå skriveren av og deretter på igjen. På enkelte skrivermodeller gjør dette at utskriftsjobben avbrytes.

Hvis denne metoden fungerte, er du ferdig med denne artikkelen. Du kan likevel lese delen Forebyggende råd for å unngå dette problemet i fremtiden.

Hvis denne metoden ikke fungerte, kan du slå av skriveren og prøve metode C.

Metode C: Bruke Kontrollpanel til å avbryte utskrift

Denne metoden er litt mer avansert. Vi bruker Kontrollpanel for å avbryte utskriften.

Men hva er det du prøver å gjøre? Prøver du å avbryte utskriften av ett enkeltdokument, eller er det andre uskriftsjobber du vil avbryte? Og er alle utskriftsjobbene dine, eller finnes det utskriftsjobber andre har sendt til skriveren? Hvis du må avbryte dokumenter som andre har sendt til skriveren, må du ha status som datamaskinadministrator eller ha tillatelse til å avbryte utskriftsjobbene. Hvis du bruker din egen skriver, har du mest sannsynlig status som datamaskinadministrator. Hvis du skriver til en delt skriver, kan det hende du må be systemadministratoren om å avbryte utskriftsjobben for deg.

Hvis du vil avbryte én eller flere uskriftsjobber, kan du gjøre følgende.
 1. Klikk Start og deretter Kjør.
 2. I Åpne-boksen skriver du control printers, og deretter klikker du OK.
 3. Høyreklikk ikonet for skriveren, og klikk Åpne.
  • Hvis du vil avbryte individuelle utskriftjobber, kan du høyreklikke utskriftsjobben du vil avbryte, og deretter klikke Avbryt.
  • Hvis du vil avbryte alle utskriftsjobbene, kan du klikke Avbryt alle dokumenterSkriver-menyen.
Obs!  Hvis du avbryter en utskriftsjobb som du ville skrive ut, må du kontrollere at du sender den utskriftsjobben til skriveren på nytt.

Hvis denne metoden fungerte, er du ferdig med denne artikkelen. Du kan likevel lese delen Forebyggende råd for å unngå dette problemet i fremtiden.

Hvis denne metoden ikke fungerte, må du kontrollere at skriveren er slått av, og deretter kan du prøve metode D.

Metode D: Stoppe utskriftskøen og slette alle filene i køen

Hvis du prøvde metodene A til C og ikke lyktes, bør metode D fungere. Hvis du kun leser metode D fordi du skal slette en utskriftjobb, kan det hende at noe av det vi skriver her, ikke er relevant for deg. Vær tålmodig.

Metode D er mer avansert og krever mer arbeid enn de andre metodene, men du trenger ikke bekymre deg. Metode D ser mye vanskeligere ut enn den er.

I tilfelle du ikke vet hvordan utskrifter fungerer, kommer det først en kort forklaring. Utskriftsjobber sendes til skriveren i kø. Dette betyr at filene plasseres på et midlertidig sted, slik at skriveren kan bruke en utskriftkø og skrive ut jobbene så raskt den velger. Hvis du stopper køen og filene i kø, vil du i de fleste tilfeller både avbryte utskriften og slette utskriftsjobben.

Obs!  Du må ha status som datamaskinadministrator for å kunne bruke denne metoden. Hvis du bruker din egen skriver, har du mest sannsynlig status som datamaskinadministrator. Hvis du skriver til en delt skriver, kan det hende du må be systemadministratoren om å avbryte utskriftsjobben for deg.

Trinn 1: Start Notisblokk

Hvis du vil stoppe utskriftskøen og filene, må du opprette og kjøre en skriptfil som automatisk stopper tjenesten. Dette høres vanskelig ut, men det er relativt enkelt. Bruk følgende fremgangsmåte.
 1. Klikk Start og deretter Kjør.
 2. I Åpne-boksen skriver du notepad, og deretter klikker du OK. Legg merke til at et tomt Notisblokk-dokument åpnes.

Trinn 2: Kopier et kommandoskript til Notisblokk

Nå skal du kopiere og lime inn noen kommandoer i Notisblokk-dokumentet.
 1. Velg (merk) hele den følgende teksten:
  net stop spooler
  del %systemroot%\system32\spool\printers\*.shd
  del %systemroot%\system32\spool\printers\*.spl
  net start spooler
 2. Høyreklikk teksten du har merket, og klikk deretter Kopier.
 3. I Notisblokk høyreklikker du i det tomme dokumentet, og deretter klikker du Lim inn.
 4. Velg (merk) hele den følgende teksten:
  C:\DeletePrintJobs.cmd
 5. Høyreklikk teksten du har merket, og klikk deretter Kopier.
 6. I Notisblokk klikker du Lagre somFil-menyen.
 7. Høyreklikk i Filnavn-boksen, og klikk deretter Lim inn.

  Obs!  Legg merke til at dette filnavnet er annerledes enn de fleste andre filnavn du kan ha lagt merke til. Dette kommer av at filen er en kommandoskriptfil.
 8. Klikk Lagre.

Trinn 3: Kjør kommandoskriptfilen

Når du nå har opprettet kommandoskriptfilen, må du kjøre den. Hvis du vil kjøre filen, kan du kopiere og lime inn navnet på kommandoskriptfilen i Kjør-boksen.
 1. Velg (merk) hele den følgende teksten:
  C:\DeletePrintJobs.cmd
 2. Høyreklikk teksten du har merket, og klikk deretter Kopier.
 3. Klikk Start og deretter Kjør.
 4. Høyreklikk i Åpne-boksen, og klikk deretter Lim inn.
 5. Klikk OK.
 6. Legg merke til at ledetekstvinduet åpnes for å kjøre kommandoskriptfilen du har opprettet. Legg også merke til at dette vinduet lukkes automatisk nå kommandoskriptfilen har kjørt ferdig. Hvis du ikke kan se det åpne ledetekstvinduet, kan du kontrollere at du lagret kommandoskriptfilen med riktig navn, og at du angav det riktige kommandoskriptfilnavnet i Kjør-boksen.
Obs!  Hvis denne metoden ikke fungerer den første gangen, eller hvis det ikke går an å skrive ut noe etter at du har brukt denne metoden, kan du starte datamaskinen på nytt og prøve igjen.

Hvis denne metoden fungerte, er du ferdig med denne artikkelen. Du kan likevel lese delen Forebyggende råd for å unngå at dette problemet oppstår igjen.

Hvis denne metoden ikke fungerer, beklager vi at denne artikkelen ikke var til hjelp. Hvis du lurer på hva du skal gjøre nå, er det best å be noen om hjelp eller ta kontakt med brukerstøtte. Hvis du vil vite hvordan du kan kontakte kundestøtte, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
http://support.microsoft.com/contactus/

Forebyggende råd

Hvis du vil forhindre at dette problemet oppstår i fremtiden, kan du kontrollere at du alltid har den nyeste skriverdriveren installert på datamaskinen. Du kan velge blant følgende alternativer:
 • Kontakt skriverprodusenten for å få tak i og installere den nyeste skriverdriveren. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Microsofts webområde:
  http://support.microsoft.com/gp/printxp
 • Bruk Windows Update for å installere den nyeste driveren for din skriver. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
  http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=nb-no

Egenskaper

Artikkel-ID: 946737 - Forrige gjennomgang: 25. april 2008 - Gjennomgang: 1.2
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Nøkkelord: 
kbexpertiseinter kbexpertisebeginner kbtshoot KB946737

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com