A Windows Vista asztali keresőjének változásai a Windows Vista Service Pack 1 szervizcsomagban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 941946 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Microsoft kiadott egy frissítést a Windows Vista rendszerhez, amely a következő változásokat tartalmazza:
 • Az asztali keresés változásai
 • A külső gyártóktól származó keresőalkalmazások Windows rendszerbe való integrálásának engedélyezése
A frissítés tartalmaz egy új protokollt az alapértelmezett asztali keresőalkalmazás meghívásához.

A jelen cikk a Windows Vista Service Pack 1 (SP1) szervizcsomagban található, a platformot és a felhasználói felületet érintő frissítéseket ismerteti.

További információ

Fontos: A cikkben található információk csak a Windows Vista SP1 telepített példányaira vagy a Windows Vista SP1 frissítéseire vonatkoznak.

Platformfrissítés

A keresőprotokoll az alapértelmezett asztali keresőalkalmazás meghívására szolgál. Az alapértelmezett alkalmazás lehet a Windows keresési ablak vagy egy másik, külső gyártótól származó alkalmazás.

A keresőprotokollról és a keresőprotokoll szintaxisáról további információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://msdn2.microsoft.com/hu-hu/library/bb776808(en-us).aspx
Ha egy adott asztali keresőalkalmazás használatára, illetve arra alapuló működésre tervezett alkalmazást kíván fejleszteni, akkor azt nem csak a keresőprotokolltól kell függővé tennie. Mivel számos alkalmazás használhatja a keresőprotokollt, nem garantálható, hogy a keresőprotokoll mindig a szóban forgó asztali keresőalkalmazás rendelkezésére álljon. Ehelyett egy, az adott asztali keresőalkalmazás által definiált külön keresőprotokollt célszerű használni. Ehhez hasonlóan, a külső gyártóktól származó alkalmazások platformjaként használni kívánt asztali keresőalkalmazásoknak a keresőprotokollt és egy saját keresőprotokollt is támogatniuk kell.

Megjegyzés: A keresőprotokoll nem helyettesíti a saját „search-ms” protokollt. Az alkalmazások továbbra is használhatják a „search-ms” protokollt a Windows keresési ablak elindítására vagy a Windows keresőszolgáltatása indexelőjének háttérben történő lekérdezésére.

A keresőprotokollhoz tartozó alapértelmezett asztali keresőalkalmazás a Vezérlőpultról kezelhető. A keresőprotokollhoz tartozó alapértelmezett program megtekintéséhez vagy módosításához az alábbi módszerek közül választhat.

A keresőprotokoll társítása egy programmal
 1. Kattintson a Start menü Alapértelmezett programok parancsára.
 2. Kattintson a Fájltípus vagy protokoll társítása programmal hivatkozásra.
 3. Jelölje ki a keresőprogramot, majd kattintson a Program módosítása gombra.
 4. Jelölje ki a keresőprogram kezeléséhez alapértelmezettként beállítani kívánt programot, majd kattintson az OK gombra.
A keresőprotokollhoz tartozó alapértelmezett program beállítása
 1. Kattintson a Start menü Alapértelmezett programok parancsára.
 2. Kattintson az Alapértelmezett programok beállítása hivatkozásra.
 3. Jelölje ki az alapértelmezett programként használni kívánt alkalmazást, majd válassza a Program alapértelmezéseinek megadása lehetőséget.
 4. Jelölje ki a keresőprotokollt, majd kattintson a Mentés gombra.

Felhasználóifelület-frissítések

A Microsoft frissítette a felhasználói felület alábbi táblázatban felsorolt elemeit.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Felhasználóifelület-elemFrissítés
VezérlőpultA keresőprotokoll bekerült a Fájltípus vagy protokoll társítása programmal párbeszédpanel Protokollok listájába.
VezérlőpultA Windows keresési ablak megjelenik választható programként az Alapértelmezett programok beállítása párbeszédpanelen.
VezérlőpultAz Indexelési beállítások párbeszédpanelre rákerült egy Szüneteltetés gomb. Ha a Szüneteltetés gombra kattint, a Windows keresőjének indexelője 15 percig szünetelteti az új tartalmak indexelését.
Start menüA szervizcsomag eltávolítja a Start menü jobb oldalán található Keresés parancsot.
Start menüA Minden eredmény megjelenítése Keresés mindenhol lehetőségre módosult.
Start menüA Keresés mindenhol lehetőséget választva a keresőszolgáltatás a szövegmezőbe írt keresési argumentumokat a keresőprotokoll szintaxisának használatával átadja az alapértelmezett keresőalkalmazásnak. A keresőprotokoll szintaxisáról további információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://msdn2.microsoft.com/hu-hu/library/bb776808(en-us).aspx

A keresőprotokoll belépési pontjai

A frissítés továbbá a keresés általános belépési pontjai közül számosat az új keresőprotokoll használatára állít be Windows Vista rendszerben. Az új keresőprotokoll az alapértelmezett asztali keresőalkalmazást hívja meg. A keresés e belépési pontjai többek között a következők:
 • A Windows billentyű+F billentyűkombináció lenyomásakor elindul a keresőprotokollhoz tartozó alapértelmezett alkalmazás.
 • Ha a Start gombra kattint, majd lenyomja az F3 billentyűt, a Windows Intéző megnyitja a keresőprotokollhoz tartozó alapértelmezett alkalmazást.
 • Ha a Windows Intézőben lenyomja a CTRL+F billentyűkombinációt, elindul a keresőprotokollhoz tartozó alapértelmezett alkalmazás.
 • A Windows Intézőben a keresés megkezdésekor az eszköztáron megjelenik a Keresés mindenhol lehetőség, amelyre kattintva elindul a keresőprotokollhoz tartozó alapértelmezett alkalmazás.
 • A jobb gombbal a Keresés lehetőségre való kattintás már nem használható minden korábbi helyen.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 941946 - Utolsó ellenőrzés: 2008. április 16. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Service Pack 1 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo KB941946
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com