PC Talk - E-mailberichten organiseren door gebruik te maken van regels en mappen in Windows Mail

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 938731 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
In dit scenariogesprek wordt uitgelegd hoe e-mailberichten georganiseerd kunnen worden door gebruik te maken van regels en mappen in Windows Mail. Om dit in te schakelen, zult u gebruik moeten maken van Berichtregels voor e-mails.
Question Image
Dat is raar. Waar is mijn e-mail nu gebleven?
 Je kijkt nu al een hele tijd naar het Windows Mail scherm. Wat is er aan de hand?
answer image
Question Image
Ik heb online een boek besteld en ik zoek nu de factuur e-mail. Maar ik kan 'm niet vinden ...
 Organiseer jij je Inbox dan niet?
answer image
Question Image
Ik gooi altijd alle e-mails weg die ik niet meer nodig heb ... is er dan een andere manier waarop ik dat kan doen?
 Maak bijvoorbeeld een map aan met de naam "Aankopen" om alle e-mails te bewaren die afkomstig zijn van online winkels en maak een andere map aan met de naam "Vrienden" om alle e-mail van vrienden te bewaren. Als je dat doet, kun je altijd eenvoudig e-mail terugvinden en is het ook handig om ze later in een keer te lezen.
answer image
Question Image
Duidelijk. Het is dezelfde manier als waarop bestanden kunnen worden georganiseerd in Windows door mappen aan te maken. Maar hoe kan ik dan mappen maken in Windows Mail?
 Klik op Bestand in Windows Mail menu, klik Nieuw en dan Map. Wanneer het scherm "Nieuwe map aanmaken" verschijnt, kies je voor de lokatie en geef je een naam op.

De stappen to zover bekijken aan de hand van schermafdrukken!
answer image
Question Image
Hoe kan ik e-mails verplaatsen naar deze map?
 Selecteer gewoon een paar e-mails die je wilt verplaatsen, houdt de linker muisknop ingedrukt en sleep ze naar de map.
answer image
Question Image
Ik krijg heel veel nieuwsbrieven. Het is niet handig om deze iedere keer een voor een te verplaatsen. Kan ik dat automatisch doen?
 Ik zie aan je dat je het een vermoeiende handeling vindt. Als je regels maakt, dan kun je bepaalde e-mails in bepaalde mappen laten ontvangen.
answer image
Question Image
Regels?
 Je kunt bijvoorbeeld de regel aanmaken "verplaats naar deze map alle e-mails die ik krijg van dit specifieke e-mailadres". Als je vervolgens e-mail ontvangt vanaf dat e-mailadres, wordt deze automatisch in die folder geplaatst.
answer image
Question Image
Een regel maken ... hmm ... klinkt lastig.
 Het is niet zo moelijk. Klik in het menu Extra op Berichtregel en dan Mail en kies de criteria waaraan de e-mail moet voldoen. Je kunt bijvoorbeeld als criterium de gebruikersnaam of specifieke uitdrukkingen instellen.

Vervolgens kies je de wat er met de e-mail gedaan moet worden, zoals verplaatsen naar een bepaalde map of gewoon weggooien.
answer image
Question Image
En er moet iets worden toegevoegd aan de box "Regelbeschrijving".
 Klik het onderstreepte deel en stel de criteria- en actiedetails in. Tenslotte geef je de regel een naam en dat is het.

De stappen to zover bekijken aan de hand van schermafdrukken!
answer image
Question Image
Kan ik zoveel regels maken als ik zelf wil?
 Dat klopt. De volgende keer zal de lijst met regels verschijnen en hoef je alleen maar 'Nieuwe maken' te klikken om een nieuwe regel te maken.
answer image
Question Image
OK. Ik ga mappen maken en mijn e-mail organiseren! Het zal wel moelijk worden, want ik heb er veel te veel ...
 Je hebt inderdaad bergen met nieuwsbrieven. Misschien dat je ook naar de hoeveelheid nieuwsbriefabonnementen zou kunnen kijken en een keuze maken.
answer image

De stappen voor

het maken van mappen in Windows Mail bekijken
  1. Klik op Bestand in Windows Mail menu, klik Nieuw en dan Map.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    01 01
  2. Geef de naam op voor de map in het veld "Naam".
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    01 02
  3. In de box "Selecteer waar de map moet worden geplaatst", klik de map waarin je de nieuwe map wilt aanmaken en klik OK.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    01 03
  4. Het scherm "Nieuwe map maken" wordt gesloten en een nieuwe map zal worden gemaakt in de map die je hebt gekozen.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    01 04
Terug naar het gesprek

Een regel maken om automatisch e-mail te filteren
  1. Klik in het menu Extra op Berichtregel en dan Mail en kies de regel waaraan de e-mail moet voldoen.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    02 01
  2. Klik, in het scherm "Nieuwe mail regel" in de box "Selecteer de criteria voor de regel", de checkboxen van de condities die ingeschakeld moeten worden. Je kunt meerdere condities selecteren.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    02 02
  3. Kies, in de box "Selecteer de acties voor de regel", de acties. Je kunt meerdere acties selecteren.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    02 03
  4. Klik, in de box "Regelbeschrijving", op de onderstreepte text.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    02 04
  5. Hier kun je de criteria voor de regels en acties instellen. Als je bijvoorbeeld bij stap 4 klikt op "bevat mensen", zal het dialoogvenster "Kies mensen" verschijnen. Kies mensen en klik OK.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    02 05
  6. Als je bijvoorbeeld bij stap 4 klikt op "Specifieke map", zal het dialoogvenster "Verplaatsen" verschijnen. Kies een map en klik OK.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    02 06
  7. Geef in de box "Naam van de regel" de naam op voor de regel en klik OK.
    Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
    02 07
Terug naar het gesprek

Eigenschappen

Artikel ID: 938731 - Laatste beoordeling: woensdag 29 oktober 2014 - Wijziging: 3.0
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Mail