Programma's hebben mogelijk geen toegang tot bepaalde netwerklocaties als u Gebruikersaccountbeheer inschakelt in Windows Vista of een nieuwer besturingssysteem

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 937624 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Nadat u Gebruikersaccountbeheer in Windows Vista of nieuwer besturingssysteem inschakelt, is het mogelijk dat programma's geen toegang tot bepaalde netwerklocaties. Dit probleem kan ook optreden wanneer u een netwerklocatie met de MS-DOS-prompt.

Opmerking Als u beheer van gebruikersaccount, klik op toestaan in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer .

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat het beheer van gebruikersaccount behandelt leden van de groep beheerders als standaardgebruikers.

Wanneer een lid van de groep Administrators zich aanmeldt bij een computer met Windows Vista en hoger met Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld, wordt de gebruiker wordt uitgevoerd als een standaardgebruiker. Standaardgebruikers zijn leden van de groep gebruikers. Als u lid van de groep Administrators bent en als u wilt uitvoeren een taak waarvoor een volledig beheerderstoegangstoken, Gebruikersaccountbeheer u wordt gevraagd voor goedkeuring. U wordt bijvoorbeeld gevraagd als u probeert te bewerken beveiligingsbeleid op de computer. Als u klikt op toestaan in het dialoogvenster Beheer van gebruikersaccounts , kunt u vervolgens de beheertaak uitvoeren met behulp van het volledige beheerderstoegangstoken.

Wanneer een beheerder zich aanmeldt bij Windows Vista of nieuwer, maakt de lokale beveiligingsautoriteit (LSA) twee toegangstokens. Als LSA wordt gemeld dat de gebruiker is een lid van de groep Administrators, LSA maakt de tweede aanmelding is de administrator-rechten verwijderd (gefilterd). Deze gefilterde-toegangstoken wordt gebruikt om het bureaublad van de gebruiker gestart. Toepassingen kunnen het volledige beheerderstoegangstoken gebruiken wanneer de gebruiker beheerder toestaan in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer .

Als een gebruiker is aangemeld bij Windows Vista of nieuwer als Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld, een programma dat van de gebruiker gebruikmaakt gefilterde-toegangstoken en een programma dat gebruikmaakt van het volledige beheerderstoegangstoken kan tegelijkertijd worden uitgevoerd. Omdat de toegangstokens LSA tijdens sessies van twee aparte aanmeldingsvensters gemaakt, bevatten de toegangstokens afzonderlijke aanmeldings-id.

Wanneer netwerkshares worden toegewezen, worden ze gekoppeld aan de huidige sessie van de gebruiker voor het huidige toegangstoken proces. Dit betekent dat, als de opdrachtprompt (Cmd.exe) samen met het gefilterde-toegangstoken van een gebruiker gebruikt een netwerkshare toewijzen, de netwerkshare is niet toegewezen voor processen die worden uitgevoerd met het volledige beheerderstoegangstoken.

Workaround

Met de opdracht net usesamen met een UNC-naam om dit probleem te omzeilen, toegang tot de netwerklocatie. Typ bijvoorbeeld de volgende opdracht bij een opdrachtprompt en druk vervolgens op Enter:
net use \\<computername>\<sharename> /user:<username>

Eigenschappen

Artikel ID: 937624 - Laatste beoordeling: maandag 7 oktober 2013 - Wijziging: 5.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows 8
Trefwoorden: 
kbtshoot kbexpertiseinter kbprb kbmt KB937624 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 937624

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com