A Windows Vista Service Pack 1 szervizcsomag telepítését követően kisebb vagy nagyobb mértékű funkcióvesztést szenvedő programok

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 935796 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Windows Vista Service Pack 1 szervizcsomag a rendszer fontos frissítése. A szervizcsomag számos, a Windows Vista biztonságát, megbízhatóságát és szolgáltatásait érintő frissítést tartalmaz. A Windows Vista SP1 telepítése után azonban bizonyos programok egyes funkciói elveszhetnek. A szervizcsomag telepítését követően a legtöbb program ugyanakkor továbbra is a várt módon működik.

A jelen cikk felsorolja azokat a programokat, melyekről azt jelentették, hogy egy Windows Vista SP1-alapú számítógépen telepítve veszítenek funkcióikból.

Megjegyzések
 • A cikkben található felsorolás nem tekinthető azon programok teljes listájának, amelyekkel kapcsolatban Windows Vista SP1 rendszeren való futtatás esetén funkcióvesztés tapasztalható.
 • Ha a jelen cikkben felsorolt programok valamelyikét használja, további információért érdemes lehet kapcsolatba lépni a szoftver gyártójával.

További információ

Az alábbi lista azokat a programokat tartalmazza, amelyekről ismert, hogy bizonyos funkciói működésképtelenné válnak Windows Vista SP1-alapú számítógépeken.

Ha egy, a cikkben nem szereplő alkalmazás működésében tapasztal változást a Windows Vista SP1 telepítését követően, hajtsa végre a következő műveleteket:
 • A program nem megfelelő működésének észlelését követően indítsa újra a számítógépet legalább egy alkalommal. Erre azért van szükség, hogy a szolgáltatások vagy a függő funkciók futása befejeződjön, ami megoldhatja a problémát.
 • Lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával. Látogasson el például a szoftvergyártó webhelyének támogatási oldalaira. Előfordulhat, hogy ott található egy olyan alkalmazásfrissítés, amely a Windows Vista SP1 szervizcsomaghoz kapcsolódik, illetve beszerezhető a programnak a Windows Vista SP1 megjelenése után kiadott valamely újabb verziója.
 • Jelentse a problémát a szoftver gyártójának. A webhelyen valószínűleg szerepel egy olyan hivatkozás, amelyre kattintva kapcsolatba léphet a szoftver gyártójával a probléma jelentése és az alkalmazás frissített verziójának beszerzése érdekében.

A Windows Vista SP1 telepítése után el nem induló programok

Az alábbi táblázatban szereplő programokról tudható, hogy nem teljesen kompatibilisek a Windows Vista SP1 szervizcsomaggal. A rendszerstabilitás érdekében a Microsoft blokkolja ezen programok indítását a Windows Vista SP1 telepítését követően.

Megjegyzés: A programok indításának blokkolása a külső szoftvergyártók jóváhagyásával történik.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Program neveProgram verziójaSzoftvergyártóTovábbi információkat vagy szoftverfrissítést tartalmazó webhelyTovábbi információ
BitDefender AV vagy Internet Security10BitDefenderhttp://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=4914Rendelkezésre áll egy támogatott verzió (2008-as vagy újabb verziók).
Fujitsu Shock Sensor2.1.0.0Fujitsu Limitedhttp://www.fujitsu.com/A problémára vonatkozó aktuális információk a gyártó webhelyén találhatók.
Fujitsu Shock Sensor2.1.0.0Fujitsu-Siemenshttp://support.fujitsu-siemens.com/Download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=2D772D7D-E9F8-41BE-A5AB-CEF1CCD67021%20target=_blankA hivatkozásra kattintva telepítheti a Shock Sensor 2.0L20-as verzióját.
Jiangmin KV Antivirus 10Jiangminhttp://dl.jiangmin.com/download/kv2008.htmRendelkezésre áll egy támogatott verzió.
Jiangmin KV Antivirus 2008Jiangminhttp://dl.jiangmin.com/download/kv2008.htmRendelkezésre áll egy támogatott verzió.
Zone Alarm Security Suite7.1.078Zone Alarmhttp://www.zonealarm.com/store/content/catalog/products/vista.jsp?dc=12bms&ctry=US&lang=enRendelkezésre áll egy támogatott verzió (7.1.218.0-s vagy újabb verziók).

A Windows Vista SP1 telepítése után nem futó programok

Az alábbi táblázatban felsorolt programok nem futnak a Windows Vista SP1 telepítését követően.

A táblázat vagy a probléma megoldási javaslatát tartalmazza, vagy annak a webhelynek az elérhetőségét, ahol megtalálható a probléma megoldása. Ha jelenleg nem létezik megoldás egy problémára, lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával, vagy keresse fel a szoftvergyártó webhelyét a javasolt megoldásért.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Program neveProgram verziójaSzoftvergyártóTovábbi információkat vagy szoftverfrissítést tartalmazó webhelyTovábbi információ
Iron Speed Designer5.0.1Iron Speedhttp://www.ironspeed.com/products/VistaSP1.aspxRendelkezésre áll egy támogatott verzió (5.0.2-es vagy újabb verziók).
Xheo Licensing3.1 Xheohttp://www.xheo.com/myaccountRendelkezésre áll egy támogatott verzió (3.1 R17024-es vagy újabb verziók).
Free Allegiance2.1 Allegiancehttp://www.freeallegiance.org/FAW/index.php/How_do_I_fix_error:_%27Application_failed_to_initialize_properly._Error_0xc000007b%27A problémára vonatkozó aktuális információk a gyártó webhelyén találhatók.

A Windows Vista SP1 telepítése után kisebb vagy nagyobb mértékű funkcióvesztést szenvedő programok

Az alábbi táblázatban szereplő programokkal kapcsolatban a Windows Vista SP1 szervizcsomag telepítését követően kisebb vagy nagyobb mértékű funkcióvesztés tapasztalható. Ilyen programok esetén ajánlott kapcsolatba lépni az adott szoftver gyártójával, vagy felkeresni a szoftvergyártó webhelyét a javasolt megoldásért vagy a programfrissítésért.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Program neveProgram verziójaSzoftvergyártóProbléma vagy jelenségTovábbi információkat vagy szoftverfrissítést tartalmazó webhelyTovábbi információ
Rising Personal Firewall2007Rising A Rising Personal Firewall kapcsolatbontási funkciója nem működik Windows Vista SP1 rendszerben.http://www.rising.com.cnRendelkezésre áll egy támogatott verzió (2008-as verzió).
Novell ZCM Agent10.01NovellA ZCM 10.0.x nem támogatott Windows Vista SP1 rendszerben.http://www.novell.com/support/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=3044144&sliceId=SAL_Public&dialogID=57746435&stateId=0%200%2057750930A problémára vonatkozó aktuális információk a gyártó webhelyén találhatók.
A szoftvergyártókkal való kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 935796 - Utolsó ellenőrzés: 2008. április 16. - Verziószám: 6.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Service Pack 1 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbtshoot kbprb kbpubtypekc KB935796
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com