Windows XP Service Pack 2 rendszerű számítógépeken előfordulhat, hogy egyes alkalmazások nem indulnak el, és a „Szabálytalan rendszer DLL áthelyezés” hibaüzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 935448
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Hibajelenségek

Előfordulhat, hogy a 925902. (MS07-017) és a 928843. (MS07-008) számú biztonsági frissítés Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerű számítógépre telepítését követően egyes alkalmazások nem indulnak el, és az alábbihoz hasonló hibaüzenet is megjelenhet:
alkalmazás_végrehajtható_fájljának_neve - Szabálytalan rendszer DLL áthelyezés

A rendszer DLL (user32.dll) a memóriában áthelyezésre került. Az alkalmazás nem fog megfelelően futni. Áthelyezés történt, mert a DLL (C:\Windows\System32\Hhctrl.ocx) a Windows rendszer DLL-ek számára fenntartott címtartományt foglalta el. Új DLL-ért lépjen kapcsolatba a DLL-t biztosító forgalmazóval.

A hiba elhárításának lépései

A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a jelen cikket.

A probléma megoldásához végezze el az alábbi lépéseket:
 1. Telepítse az összes fontos frissítést a Microsoft következő webhelyéről:
  http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/muoptdefault.aspx?returnurl=http://update.microsoft.com/microsoftupdate&ln=hu-hu
 2. Kísérelje meg ismét futtatni azt a programot, amely nem indult el. Ha a program elindul, és nem jelenik meg a jelen cikk „Hibajelenségek” című szakaszában említett hibaüzenet, akkor nincs szükség további teendőre. Ha a hiba továbbra is fennáll, kövesse a 3–5. lépést.
 3. Látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=74ad4188-3131-429c-8fcb-f7b3b0fd3d86
 4. Kattintson a Letöltés gombra, majd válassza a Futtatás lehetőséget. Ha nem látható Letöltés gomb, akkor először az Érvényesítés gombra kattintva érvényesítse a Windows telepített példányát.
 5. A 935448. számú frissítés telepítéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Hasonló problémák és megoldások

A Grisoft, Inc. vállalat AVG Anti-Virus Control Center programjának futtatásakor a Shell32.dll fájlra hivatkozó hasonló üzenet jelenhet meg. A probléma akkor jelentkezik, ha egyidejűleg a CrystalXP vállalat BricoPack Vista Inspirat szoftverét is futtatja. A probléma megoldásához távolítsa el a BricoPack Vista Inspirat szoftvert.

Megjegyzés: A probléma nem az AVG Anti-Virus Control Center programmal vagy a Windows rendszerrel kapcsolatos. A 935448. számú frissítés telepítése nem oldja meg a problémát.

További információk tapasztalt felhasználóknak

A probléma oka

A 928843. számú biztonsági frissítésben található Hhctrl.ocx fájl és a 925902. számú biztonsági frissítésben szereplő User32.dll fájl esetén alapcímütközés áll fenn. A probléma akkor lép fel, ha egy program a User32.dll fájlt megelőzően tölti be a Hhctrl.ocx fájlt. A Microsoft megerősítette, hogy a probléma a következő, külső gyártóktól származó alkalmazásokat érinti:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
ProgramVerzióGyártó
A Realtek HD Audio vezérlőpultja 1.41, 1.45, 1.49, 1.57Realtek Semiconductor Corporation
ElsterFormular2006, 2007Elster
TUGZip3.4Christian Kindahl
CD-Tag2.27Claremont Software
Suunto Ski Manager 1.0.2, 1.1, 1.2Suunto
BMC PATROL7.1BMC Software, Inc
Megjegyzések
 • Ha ezektől eltérő programok használata esetén a fentihez hasonló hibaüzenetet kap, telepítse a jelen cikkben tárgyalt frissítést. Amint a Microsoft tudomására jut, hogy a probléma további programokat is érint, akkor a megfelelő információkkal frissíteni fogja a jelen cikket.
 • A probléma a Realtek HD Audio vezérlőpult 1.64-es verziója esetén nem jelentkezik.

Frissítések központi telepítésére vonatkozó információ

A probléma megoldásához az alábbi módszerek közül használja az adott helyzetnek megfelelőt.

Fontos: A Windows Update és a Microsoft Update csak a Realtek HD Audio Control Panel, ElsterFormular, TUGZip és a CD-Tag érintett verzióit ismeri fel. A probléma ugyanakkor más programokat is érinthet. Ezért ha nem telepítette a 935448. számú frissítést a számítógépen az 1. módszerrel, illetve a 2. módszer szerint a WSUS szolgáltatás segítségével, használja a 3. módszert.

1. módszer: A 935448. számú frissítés telepítése az automatikus frissítési vagy a Microsoft Update szolgáltatással

A Microsoft Update szolgáltatás használatához látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/muoptdefault.aspx?returnurl=http://update.microsoft.com/microsoftupdate&ln=hu-hu


2. módszer: A 935448. számú frissítés telepítése vállalati környezetben a WSUS (Windows Server Update Services) vagy a Microsoft SMS (Systems Management Server) szolgáltatással

Az informatikai szakemberek a frissítést a WSUS vagy az SMS szolgáltatás segítségével telepíthetik vállalati környezetekben. A WSUS vagy az SMS szolgáltatásról a Microsoft következő webhelyein tájékozódhat:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/wsus/default.aspx
http://www.microsoft.com/smserver/default.mspx


3. módszer: A 935448. számú frissítés telepítése a Microsoft letöltőközpontjából

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 935448. számú csomag letöltése

Kiadás dátuma: 2007. április 3.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Ismert problémák

A 928843. (MS07-008) számú biztonsági frissítés és a 935448. számú frissítés azonos verziószámú Hhctrl.ocx fájlokat tartalmaz. Ha a 928843. (MS07-008) számú biztonsági frissítést a 935448. számú frissítés után telepíti, akkor az utóbbit újra kell telepítenie.

Előfeltételek

A gyorsjavítás telepítéséhez Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszernek kell futnia a számítógépen.

Telepítési információk

A frissítés felhasználói beavatkozás és újraindítás szükségessége nélküli telepítéséhez a rendszergazdák az alábbi parancsot használhatják:
WindowsXP-KB935448-x86-HUN /quiet /norestart
Megjegyzés: A /quiet vagy a /norestart kapcsoló használata esetén indítsa újra a számítógépet, és győződjön meg arról, hogy a telepítés sikeres volt. A /quiet kapcsoló használata esetén tekintse meg a KB935448.log fájlt a telepítés során esetleg felmerült hibákkal kapcsolatos információkért. A frissítés által támogatott parancssori kapcsolókról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
262841 Parancssori kapcsolók a Windows szoftverfrissítési csomagjaihoz (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Újraindítás szükségessége Előfordulhat, hogy a frissítés telepítését követően újra kell indítani a számítógépet.

Fájlinformációk

A frissítés angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.

SP2GDR szolgáltatási ág esetén
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
FájlnévHhctrl.ocx
Fájlverzió5.2.3790.2847
Fájlméret546 304
Dátum (UTC)2007.04.02.
Idő (UTC)05:58
Szolgáltatási ágSP2GDR
SP2QFE szolgáltatási ág esetén

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
FájlnévHhctrl.ocx
Fájlverzió5.2.3790.2847
Fájlméret546 304
Dátum (UTC)2007.04.02.
Idő (UTC)05:53
Szolgáltatási ágSP2QFE
Megjegyzés: E biztonsági frissítés telepítésekor a telepítő ellenőrzi, hogy a rendszerben frissítendő fájlokat a Microsoft egy korábbi gyorsjavítása nem frissítette-e. Ha a fájlok valamelyikét korábban már frissítette egy gyorsjavítás, akkor a telepítő az SP2QFE-fájlokat másolja a számítógépre, ellenkező esetben pedig az SP2GDR-fájlokat. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
824994 A Windows XP Service Pack 2 és a Windows Server 2003 rendszerekhez készült szoftverfrissítési csomagok tartalma


Annak ellenőrzése, hogy a frissítés telepítve van-e

Az alábbi módszerekkel ellenőrizhető, hogy a frissítés telepítve van-e már a számítógépen:
 • 1. módszer: A számítógépen telepített és a cikk fájlinformációkat ismertető szakaszában felsorolt fájlok összehasonlítása
 • 2. módszer: A frissítés által telepített fájlok ellenőrzése az alábbi beállításkulcs megtekintésével:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP3\KB935448\Filelist
  Megjegyzés: A beállításkulcs nem feltétlenül tartalmazza az összes telepített fájlt. Előfordulhat, hogy a beállításkulcs nem jön létre megfelelően, ha a rendszergazda vagy az OEM-forgalmazó a frissítést a Windows telepítési forrásának fájljaiba integrálta vagy építette be.


Eltávolítási információk

A biztonsági frissítés eltávolításához használja a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eszközét. A rendszergazdák az Spuninst.exe segédprogramot is használhatják a biztonsági frissítés eltávolításához. Az Spuninst.exe segédprogram a következő mappában található:
%windir%\$NTUninstallKB935448$\Spuninst
Felhasználói beavatkozást nem igénylő és a telepítés végeztével a számítógép újraindítását mellőző telepítéshez a rendszergazdák az alábbi parancsot használhatják:
%windir%\$NTUninstallKB935448$\Spuninst\Spuninst.exe /quiet /norestart
Az Spuninst.exe segédprogrammal használható parancssori kapcsolókról a Microsoft TechNet alábbi webhelyének a szoftverfrissítések eltávolításakor használható parancssori kapcsolókról szóló szakaszában tájékozódhat:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc738134.aspx#EQQAG

A probléma állapota

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

Hivatkozások

A 925902. (MS07-017) és a 928843. (MS07-008) számú biztonsági frissítésről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
928843 MS07-008: A HTML-súgó ActiveX-vezérlőjének biztonsági rése távolról végrehajtott kódfuttatást tehet lehetővé
925902 MS07-017: A GDI biztonsági rése távolról végrehajtott kódfuttatást tehet lehetővé
A Windows szoftverfrissítési csomagjainak parancssori kapcsolóiról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
262841 Parancssori kapcsolók a Windows szoftverfrissítési csomagjaihoz (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A szoftverfrissítésekkel kapcsolatos kifejezésekről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása
A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Szakmai módosítások

A következő táblázat a jelen cikk főbb szakmai módosításait sorolja fel. A cikk verziószáma és a legutóbbi módosítási dátuma a cikknek a táblázatban nem szereplő kisebb szerkesztési vagy strukturális módosításait jelezhetik.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
DátumMódosítás
2007. április 20.A cikkben a következők változtak:
 • Az okot ismertető szakaszban az érintett programok listájából el lett távolítva az AVG Anti-Virus Control Center (Grisoft, Inc) és a BricoPack Vista Inspirat (CrystalXP) szoftver. A Microsoft megerősítette, hogy a probléma nem érinti ezeket a programokat.
 • A dokumentum kiegészült az AVG Anti-Virus Control Center (Grisoft, Inc) és a BricoPack Vista Inspirat (CrystalXP) programmal kapcsolatos problémát tartalmazó, „Hasonló problémák és megoldások” című szakasszal.
2007. április 18.A cikkben a következők változtak:
 • Bővült a cikk a „Hibajelenségek” és „A hiba elhárításának lépései” című szakasszal.
 • Az érintett programok listája átkerült a cikk „Ok” című szakaszába. A táblázat frissült a CD-Tag és a TUGZip érintett verzióira vonatkozó információkkal.
 • Az „Oka”, a meglévő ”A megoldás”, az „Állapot” és a „Hivatkozások” című szakasz egy újonnan létrehozott, „További információk tapasztalt felhasználóknak” című szakaszba került.
 • Egy, a frissítéssel kapcsolatos ismert probléma dokumentálása érdekében a cikk kiegészült egy „Ismert problémák” című szakasszal. Ha a 928843. (MS07-008) számú biztonsági frissítést a 935448. számú frissítés után telepíti, akkor az utóbbit újra kell telepítenie.
 • Újabb programok kerültek az okot ismertető szakaszban található felsorolásba. A Microsoft megerősítette, hogy a probléma a következő termékeket érinti: AVG Anti-Virus Control Center (Grisoft, Inc), 7.5-ös verzió; BMC PATROL (BMC Software, Inc), 7.1-es verzió; BricoPack Vista Inspirat (CrystalXP), 1.1-es verzió.
2007. április 12.A cikkben a következők változtak:
 • A cikk jelenséget ismertető szakaszába bekerültek a Realtek HD Audio vezérlőpult érintett verziószámai, valamint a megjegyzés arról, hogy a Realtek kiadta az 1.64-es verziót, amely kiküszöböli a problémát.
 • Újabb program került a jelenséget ismertető szakaszban található felsorolásba. A Microsoft megerősítette ugyanis, hogy a Suunto vállalat Suunto Ski Manager programjának 1.0.2-es , 1.1-es és 1.2-es verzióját is érinti a probléma. .
 • A megoldást ismertető szakasz az előfeltételekről, az újraindítás szükségességéről és a fájlokról szóló információkkal bővült, mert ezek a 2007. április 10-i módosításkor tévedésből kikerültek a cikkből.
 • A megoldást ismertető szakasz a telepítésről, az eltávolításról és a telepítés ellenőrzéséről szóló információkkal bővült.
 • A cikk végére bekerült a jelen, főbb szakmai módosításokat tartalmazó táblázat.
2007. április 10.
 • A megoldást ismertető szakasz a frissítés Windows Update és Microsoft Update szolgáltatásokkal történő eléréséről szóló információkkal bővült.
 • A megoldást ismertető szakasz a frissítés vállalati környezetben WSUS vagy SMS szolgáltatásokkal történő telepítéséről szóló információkkal bővült.
2007. április 6.Újabb programok kerültek a jelenséget ismertető szakaszban található felsorolásba. A Microsoft megerősítette ugyanis, hogy az Elster vállalat ElsterFormular programjának 2006-os és 2007-es kiadásait, a Claremont Software vállalat CD-Tag programját, valamint Christian Kindahl TUGZip programját is érinti a probléma.
2007. április 3.A megoldást ismertető szakasz a frissítés Microsoft letöltőközpontbeli elérhetőségéről szóló információval bővült.
2007. április 3.A cikk eredeti kiadása, mely a Realtek HD Audio vezérlőpultot érintő problémát és a gyorsjavítás elérhetőségét tartalmazta.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 935448 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 7.5
Kulcsszavak: 
atdownload kbwinxpsp3fix kbfix kbbug kbqfe KB935448
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com