Szolgáltatásfiókok és szolgáltatásfiók-jelszavak módosítása a SharePoint Server 2007 és a Windows SharePoint Services 3.0 alkalmazásban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 934838 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Ez a cikk azt ismerteti, hogy miként frissíthetők a Microsoft Office SharePoint Server 2007 és a Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 alkalmazáshoz tartozó szolgáltatásfiókok jelszavai. A cikk „További információ” című részében ismertetett eljárással módosíthatók a lejárt jelszavak.

További információ

A SharePoint Server 2007 és a Windows SharePoint Services 3.0 alkalmazáshoz tartozó szolgáltatásfiókok jelszavainak módosításához kövesse az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: Ha az SQL Server szolgáltatás tartományi fiókot használ, és a tartományi fiókhoz tartozó jelszó lejárt vagy érvénytelen, az alábbi eljárás végrehajtása előtt frissítse a tartományi fiók jelszavát.
 1. Frissítse a központi felügyeleti alkalmazáskészlet által használt fiók jelszavát. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. A kiszolgálófarm összes kiszolgálóján nyisson meg egy parancssorablakot, írja be a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
   cd %commonprogramfiles%\Microsoft Shared\Web server extensions\12\Bin
  2. A központi felügyeleti webhelyet tartalmazó kiszolgálón írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
   stsadm -o updatefarmcredentials -userlogin Tartománynév\Felhasználónév -password ÚjJelszó
  3. A kiszolgálófarm összes többi kiszolgálóján írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
   stsadm -o updatefarmcredentials -userlogin Tartománynév\Felhasználónév -password ÚjJelszó -local
  4. Indítsa újra a Microsoft Internet Information Services (IIS) 6.0 szolgáltatást. Ehhez írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
   iisreset /noforce
 2. Győződjön meg arról, hogy a Felügyeleti alkalmazáskészlet azonosító adatainak telepítése feladatdefiníció már nem látható a SharePoint 3.0 központi felügyeletének Időzítőfeladat-definíciók lapján. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Nyissa meg a SharePoint 3.0 központi felügyeletét, kattintson a Tevékenység elemre, majd válassza az Időzítőfeladat-definíciók lehetőséget a Globális beállítások csoportban.
  2. Győződjön meg arról, hogy a Felügyeleti alkalmazáskészlet azonosító adatainak telepítése feladatdefiníció már nem látható a listán.

   Megjegyzés: Ha a Felügyeleti alkalmazáskészlet azonosító adatainak telepítése feladatdefiníció még látható a listán, várja meg, amíg eltűnik.
 3. Frissítse a kiszolgálófarm webalkalmazásai által használt alkalmazáskészlet-fiók jelszavát. Ehhez a kiszolgálófarm összes kiszolgálóján írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  stsadm -o updateaccountpassword -userlogin Tartománynév\Felhasználónév -password ÚjJelszó -noadmin
 4. Frissítse a Windows SharePoint Services súgó – keresés szolgáltatás futtatásához használt fiók jelszavát. Ehhez a kiszolgálófarm összes kiszolgálóján írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  stsadm.exe -o spsearch -farmserviceaccount Tartománynév\Felhasználónév -farmservicepassword ÚjJelszó
 5. Frissítse a Windows SharePoint Services súgó – keresés szolgáltatás által használt alapértelmezett tartalom-hozzáférési fiók jelszavát. Ehhez a kiszolgálófarm összes kiszolgálóján írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  stsadm.exe -o spsearch -farmcontentaccessaccount Tartománynév\Felhasználónév -farmcontentaccesspassword ÚjJelszó
 6. A SharePoint Server 2007 futtatása esetén végezze el az alábbi lépéseket is:
  1. Frissítse a kiszolgálófarm megosztottszolgáltatás-ellátói által használt fiók jelszavát. Ehhez a kiszolgálófarm összes kiszolgálóján írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
   stsadm.exe -o editssp -title Megosztottszolgáltatás-ellátóNeve -ssplogin Tartománynév\Felhasználónév -ssppassword ÚjJelszó
  2. Frissítse az Office SharePoint Server keresési szolgáltatásának futtatásához használt fiók jelszavát. Ehhez írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
   stsadm.exe -o osearch -farmserviceaccount Tartománynév\Felhasználónév -farmservicepassword ÚjJelszó
  3. Ha a kiszolgálófarm egyszeri bejelentkezés használatára van konfigurálva, frissítse a Microsoft egyszeri bejelentkezést kezelő szolgáltatása által használt fiók jelszavát. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
   1. A SharePoint 3.0 központi felügyeletében kattintson a Tevékenység elemre, majd válassza a Szolgáltatásfiókok lehetőséget a Biztonság konfigurálása csoportban.
   2. A Windows-szolgáltatás csoportban kattintson az Egyszeri bejelentkezést kezelő szolgáltatás elemre.
   3. A Beállítható csoportban adja meg a jelszót, majd kattintson az OK gombra.
  4. Frissítse az Office SharePoint Server keresési szolgáltatása által használt alapértelmezett tartalom-hozzáférési fiók jelszavát. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
   1. Nyissa meg a SharePoint 3.0 központi felügyeletét, majd kattintson a megosztottszolgáltatás-ellátó webalkalmazására mutató hivatkozásra a Megosztott szolgáltatások felügyelete csoportban.
   2. A Keresés csoportban kattintson a Keresési beállítások, majd az Alapértelmezett tartalom-hozzáférési fiók elemre.
   3. Adja meg a tartalom-hozzáférési fiók által használandó jelszót, majd kattintson az OK gombra.

Mintaparancsfájl

A következő parancsfájl bemutatja, hogy miként hozhatók létre jelszóváltoztatásokat automatizáló kötegfájlok a fenti eljárással. A parancsfájl futtatásához a következő szintaxist használja:
Fájlnév.bat Tartománynév\Felhasználónév ÚjJelszó
 @echo off
rem other app pools
echo *** Alkalmazáskészlet jelszavainak frissítése
"%commonprogramfiles%\Microsoft Shared\Web server extensions\12\BIN\Stsadm.exe" -o updateaccountpassword -userlogin %1 -password %2 -noadmin
rem central admin
echo *** Központi felügyelet jelszavainak frissítése
"%commonprogramfiles%\Microsoft Shared\Web server extensions\12\BIN\Stsadm.exe" -o updatefarmcredentials -userlogin %1 -password %2
rem ssp - new
echo *** Új telepítések ssp-jelszavának frissítése
"%commonprogramfiles%\Microsoft Shared\Web server extensions\12\BIN\Stsadm.exe" -o editssp -title "SharedServices1" -ssplogin %1 -ssppassword %2
rem ssp - upgrade
echo *** Frissített telepítések ssp-jelszavának frissítése
"%commonprogramfiles%\Microsoft Shared\Web server extensions\12\BIN\Stsadm.exe" -o editssp -title "Default Web Site" -ssplogin %1 -ssppassword %2
rem osearch
echo *** Osearch-jelszó frissítése
"%commonprogramfiles%\Microsoft Shared\Web server extensions\12\BIN\Stsadm.exe" -o osearch -farmserviceaccount %1 -farmservicepassword %2
echo *** MANUÁLIS FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES. A jelszó frissítéséhez nyissa meg a megosztottszolgáltatás-ellátó webalkalmazását, és kattintson a Keresési beállítások, majd az Alapértelmezett tartalom-hozzáférési fiók elemre. 
rem spsearch
echo *** Spsearch-jelszó frissítése
"%commonprogramfiles%\Microsoft Shared\Web server extensions\12\BIN\Stsadm.exe" -o spsearch -farmserviceaccount %1 -farmservicepassword %2
echo *** A spsearch tartalom-hozzáférési fiókjának frissítése
"%commonprogramfiles%\Microsoft Shared\web server extensions\12\BIN\stsadm.exe" -o spsearch -farmcontentaccessaccount %1 -farmcontentaccesspassword %2
rem restarting IIS
echo *** Az IIS intelligens újraindítása
iisreset /noforce
echo on
Módosítsa a parancsfájlt oly módon, hogy az a kiszolgálófarm megosztottszolgáltatás-ellátóinak pontos nevét tartalmazza. Ha a kiszolgálófarm egyszeri bejelentkezés használatára van konfigurálva, akkor az sc config parancsot is használnia kell.

A SharePoint Server 2007-jelszó frissítése, ha a SharePoint Server 2007 a minimális jogosultságokat biztosító konfigurációban van telepítve

1. módszer: Az SPAdmin szolgáltatás elindítása

A jelszófrissítés előtt indítsa el az SPAdmin szolgáltatást a kiszolgálófarm összes számítógépén. A művelet befejeződésekor állítsa le a szolgáltatást.

2. módszer: Az adatbázis-hozzáférési fiók hozzáadása a helyi rendszergazdák csoportjához

Adja hozzá az adatbázis-hozzáférési fiókot a helyi rendszergazdák csoportjához a kiszolgálófarm összes, online keresőszolgáltatás-példánnyal rendelkező számítógépén. Jelentkezzen be a számítógépre ezzel a fiókkal, majd frissítse a jelszót az stsadm parancs használatával.

A művelet befejeztével távolítsa el az adatbázis-hozzáférési fiókot a helyi rendszergazdák csoportjából a számítógépek mindegyikén.

Hivatkozások

Az Stsadm.exe parancssori eszköz használatáról a következő Microsoft-webhelyen olvashat bővebben:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/cc261956(en-us).aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 934838 - Utolsó ellenőrzés: 2008. május 21. - Verziószám: 3.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office SharePoint Server 2007
 • Microsoft Windows SharePoint Services 3.0
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbconfig kbexpertiseinter KB934838
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com