A Windows Update (Wusa.exe) önálló telepítőprogramja és az.msu fájlok Windows Vista és Windows Server 2008 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 934307 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

A cikk a Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszer Windows Update (Wusa.exe) nevű önálló telepítőprogramját ismerteti. A Wusa.exe fájl a %windir%\System32 mappában található. A Windows Update önálló telepítőprogramja a Windows Update Agent eszköz API felületét használja a frissítőcsomagok telepítéséhez. A frissítőcsomagok .msu fájlnévkiterjesztéssel rendelkeznek. Az .msu fájlnévkiterjesztés a Windows Update önálló telepítőprogramjával van társítva.

További információ

Az .msu fájlok a következőket tartalmazzák:
 • A Windows Update metaadatai
  E metaadatok leírják az .msu fájlban található egyes frissítőcsomagokat.
 • Egy vagy több .cab fájl
  Minden egyes .cab fájl egy frissítést képvisel.
 • Egy .xml fájl
  Ez az .xml fájl írja le az .msu kiterjesztésű frissítőcsomagot. A Wusa.exe ezen .xml fájlt használja, amikor felügyelet nélkül telepíti a frissítést a Csomagkezelő eszközzel (Pkgmgr.exe).

  Tegyük fel például, hogy letölti a 934307. számú gyorsjavítást. Ez esetben a Windows6.0-KB934307-x86.msu fájl a C:\934307 mappában található. A következő parancsot a parancssorba írva bontsa ki az .msu fájlt egy ideiglenes mappába:
  expand -f:* "C:\934307\Windows6.0-KB934307-x86.msu" %TEMP%
  Ezt követően írja be a következő parancsot a parancssorba:
  pkgmgr.exe /n:%TEMP%\Windows6.0-KB934307-x86.xml
 • Egy tulajdonságfájl
  Ez a fájl a Wusa.exe által használt karakterlánc-tulajdonságokat tartalmazza. Megtalálható a fájlban például a Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkének neve.
Amikor a Wusa.exe segítségével telepít egy frissítőcsomagot, a Wusa.exe az .msu fájl tartalmát kibontja egy ideiglenes mappába. Ezt követően a Wusa.exe végrehajtja a következő lépéseket:
 1. A Windows Update .msu fájlban található metaadatai segítségével megkeresi a telepíthető frissítéseket.
 2. A telepíthető frissítések tartalmát a Windows Update munkapéldányába másolja. A Windows Update munkapéldánya egy védett mappa.
 3. Meghívja a Windows Update Agent API felületén a Wusa.exe indítási módjának megfelelő függvényt.
 4. Amikor a Windows Update varázslója befejezi a telepítést, a Windows Update Agent API-ja visszaad egy állapotot. Ezt követően a Wusa.exe a Windows Update Agent API-jával szinkronban működik.
Megjegyzés: Az .msu kiterjesztésű frissítőcsomagokban található frissítések telepítése külön munkamenetben történik. A Wusa.exe használata során annak csupán egy példánya fut. A Wusa.exe nem módosítja az .msu fájlokban lévő frissítések tartalmát. A Windows Update infrastruktúrája a szükséges műveleteket a frissítés tartalmának megfelelően hajtja végre.

Ha a Wusa.exe eszközt interaktív módban indítja, megjelenik egy üdvözlőképernyő, amely a frissítéssel kapcsolatos fontos információkat tartalmazza. Ha folytatja a frissítés telepítését, a Wusa.exe meghívja a Windows Update Agent API felületén a megfelelő függvényt a Windows Update varázslójának elindításához. A Windows Update varázslója megjeleníti az adott frissítőcsomaghoz tartozó végfelhasználói licencszerződést. A Wusa.exe meghívja a Windows Update Agent API felületét a telepítés folytatásához. Ezt követően az eszköz várakozik, amíg a Windows Update varázslója befejezi a telepítést.

Egy .msu kiterjesztésű frissítőcsomag telepítéséhez a Wusa.exe eszközt a fájl teljes elérési útjával futtassa. Ha például a Windows6.0-KB934307-x86.msu fájl a D:\934307 mappában található, a következő parancsot írja a parancssorba a frissítőcsomag telepítéséhez:
wusa.exe d:\934307\Windows6.0-KB934307-x86.msu
Az .msu fájlra duplán kattintva is telepítheti a frissítőcsomagot.

Megjegyzés: A Wusa.exe nem használható a frissítések Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszerből való eltávolításához. A frissítések a Windows Defender Szoftvertallózó eszközével távolíthatók el manuálisan. A Szoftvertallózó eszközzel kapcsolatos további információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/software/support/howto/softwareexplorer.mspx


A Wusa.exe eszközhöz az alábbi paraméterek használhatók:
 • /?, /h, /help
  A súgó megtekintése.
 • /quiet:
  A Wusa.exe futtatása csendes, felhasználói beavatkozás nélküli módban. A csendes mód azt jelenti, hogy az eszköz felhasználói beavatkozás nélkül fut. A számítógép szükség esetén újraindul.

  Ha a Windows6.0-KB934307-x86.msu fájl például a D:\934307 mappában található, a következő parancsot írja a parancssorba a frissítőcsomag felhasználói beavatkozás nélküli telepítéséhez:
  wusa.exe d:\934307\Windows6.0-KB934307-x86.msu /quiet
  Megjegyzés: A kapcsoló használata esetén nem jelennek meg a Microsoft szoftverhez megszabott licencfeltételek.
 • /norestart
  A számítógép Wusa.exe általi újraindításának megakadályozása. A /norestart kapcsolót a /quiet kapcsoló hiánya esetén figyelmen kívül hagyja a rendszer. Ha a Wusa.exe eszközt e két kapcsolóval futtatja, akkor abban az esetben, ha a telepítéshez szükség van a számítógép újraindítására, manuálisan kell újraindítania az operációs rendszert.

  Ha a Windows6.0-KB934307-x86.msu fájl például a D:\934307 mappában található, a következő parancsot írja a parancssorba a frissítőcsomag telepítéséhez:
  wusa.exe D:\934307\Windows6.0-KB934307-x86.msu /quiet /norestart
Ha meg szeretné tekinteni a Windows Update önálló telepítőprogramjának eseménynaplóját, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be az eseménynapló szöveget a Keresés megkezdése mezőbe, majd a Programok listában kattintson az Eseménynapló parancsra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Pajzsikon
  Amikor a program a rendszergazdai jelszót vagy a megerősítést kéri, írja be a jelszót vagy kattintson a Folytatás gombra.
 2. Az eseménynaplóban bontsa ki a Windows-naplók csomópontot, majd kattintson a Telepítés elemre.

  Ekkor a középső ablaktáblán megjelennek a telepítési események.
 3. A Műveletek ablaktáblán kattintson a Jelenlegi napló szűrése hivatkozásra.
 4. Az Eseményforrások listában jelölje be a WUSA jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.

Hivatkozások

A Windows Update Agent API felületével kapcsolatos további tudnivalókért látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
A Windows Update Agent (WUA) API felületével kapcsolatos hivatkozások
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/aa387292(en-us).aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 934307 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 10. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbinfo kbhowto KB934307
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com