Installationsmuligheder i forbindelse med 32-bit forbrugerversioner af Windows Vista

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 933162 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Du kan få vist en version af denne artikel, der gælder for 64-bit versioner af Windows Vista, ved at klikke på nedenstående link for at få vist artiklen i Microsoft Knowledge Base:
933163 Installationsmuligheder i forbindelse med 64-bit forbrugerversioner af Windows Vista. Artiklen er evt. på engelsk.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

I denne artikel beskrives valgmulighederne i forbindelse med installation af forbrugerversioner af Windows Vista. Artiklen indeholder ligeledes en beskrivelse af den fremgangsmåde, der skal benyttes for at opgradere til Windows Vista fra Microsoft Windows XP og Microsoft Windows 2000. I forbindelse med en opgradering fra Windows XP skal du gennemføre alle de beskrevne trin. I forbindelse med en opgradering fra Windows 2000 skal du gå direkte til trin 3.

Denne artikel indeholder ikke oplysninger om Windows Vista Starter, Windows Vista Enterprise eller versioner af Windows Vista, som installeres vha. Microsoft-volumenlicens.

Denne artikel henvender sig til uerfarne og øvede computerbrugere.

Det kan være nemmere at følge trinnene, hvis du udskriver denne artikel først.

Forberedelse forud for installationen af Windows Vista

Trin 1: Undersøg, hvilken version af Microsoft Windows XP der er installeret på computeren

1. Klik på Start. Klik derefter på Kør.
  2. Skriv winmsd.exe, og klik derefter på OK.
  3. Find den værdi, der er angivet for OS Name i kolonnen Item i ruden med oplysninger, og skriv værdien ned.
  4. Find den værdi, der er angivet for System Type i kolonnen Item i ruden med oplysninger, og skriv værdien ned. Sådan finder du ud af, hvilken version af Microsoft Windows XP der er installeret:
    • Hvis den værdi, der er angivet for System Type, er X86-based PC, kører computeren en 32-bit version af Windows XP.
    • Hvis den værdi, der er angivet for System Type, er Itanium?based system, kører computeren en 64-bit version af Windows XP.

Trin 2: Undersøg, om Microsoft Windows XP Service Pack 2 er installeret

1. Klik på Start, højreklik på Denne computer, og klik derefter på Egenskaber.
  2. Kontroller, at Service Pack 2 er vist i området System under fanen Generelt. Hvis Service Pack 2 ikke er vist, er Microsoft Windows XP SP2 (Service Pack 2) ikke installeret.
  3. Hvis Windows XP SP2 ikke er installeret, skal du installere pakken, før du kan opgradere en Windows XP-baseret computer til Windows Vista. Du kan hente Windows XP SP2 på følgende Microsoft-websted:
    http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=da-dk

Trin 3: Undersøg, om operativsystemet er berettiget til at blive opgraderet til en opgraderingslicens til Windows Vista

1. Du kan få flere oplysninger om, hvorvidt det installerede operativsystem er berettiget til at blive opgraderet til Windows Vista, på følgende Microsoft-websted: http://www.microsoft.com/danmark/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradepaths.mspx
  2. Hvis du kører Windows XP, skal du benytte denne fremgangsmåde:
    1. Klik på Hent Windows Vista Upgrade Advisor.
    2. Klik på Hent, og klik derefter på Kør.
    3. Installer Windows Vista Upgrade Advisor ved at følge anvisningerne på skærmen, og klik derefter på Luk. Windows Vista Upgrade Advisor starter automatisk.
    4. Klik på Start søgning.
    5. Klik på Vis detaljer.
    6. Luk Windows Vista Upgrade Advisor, når du har gennemset detaljerne.

Trin 4: Kontroller, at operativsystemet anvender et sprog, hvor opgraderingen understøttes

1. Microsoft understøtter ikke opgradering til tilsvarende sprog i Windows Vista fra Windows XP-installationer, hvor følgende grænsefladesprogpakker er installeret:
    • Bulgarsk
    • Kroatisk
    • Estisk
    • Lettisk
    • Litauisk
    • Rumænsk
    • Serbisk (latinsk)
    • Slovakisk
    • Slovensk
    • Thai
    • Ukrainsk
  2. Microsoft understøtter ikke opgradering til tilsvarende sprog i Windows Vista fra Windows XP Media Center Edition-installationer, hvor følgende grænsefladesprogpakker er installeret:
    • Kinesisk (traditionelt), Hongkong
    • Kinesisk (traditionelt), Taiwan
    • Tjekkisk
    • Dansk
    • Finsk
    • Norsk (bokmål)
    • Polsk
    • Portugisisk (Portugal)
    • Russisk
    • Spansk
    • Svensk
    • Tyrkisk
  3. Microsoft understøtter ikke opgradering til tilsvarende sprog i Windows Vista fra Windows XP Tablet PC Edition-installationer, hvor følgende grænsefladesprogpakker er installeret:
    • Tjekkisk
    • Dansk
    • Finsk
    • Ungarsk
    • Italiensk
    • Norsk
    • Polsk
    • Portugisisk (brasiliansk)
    • Portugisisk (Portugal)
    • Russisk
    • Spansk
    • Svensk
    • Tyrkisk

Installation af Windows Vista

Installationsmuligheder for alle versioner af Windows XP

Opgradering

Når du har købt salgspakken eller hentet Windows Vista fra Windows Marketplace-webstedet, skal du benytte denne fremgangsmåde:
  1. Indsæt Windows Vista-dvd'en.
  2. Vælg Opgrader under installationsprocessen.

Specialinstallation

Når du har købt salgspakken eller hentet Windows Vista fra Windows Marketplace-webstedet, skal du benytte denne fremgangsmåde:
  1. Opret en sikkerhedskopi af alle data og indstillinger ved hjælp af Windows Overførsel eller Windows XP Backup. Windows Overførsel er tilgængelig på Windows Vista-dvd'en. Du finder flere oplysninger om, hvordan du bruger Windows XP Backup, ved at klikke på nedenstående artikelnummer for at få vist artiklen i Microsoft Knowledge Base:
    308422 Sådan bruges hjælpeprogrammet Sikkerhedskopiering i Windows XP til at sikkerhedskopiere filer og mapper
  2. Indsæt Windows Vista-dvd'en.
  3. Vælg Special under installationsprocessen.
  4. Når installationen er fuldført, kan du gendanne de data, du sikkerhedskopierede i trin 1, fra mediet med sikkerhedskopien.

Installationsmuligheder til Windows 2000

Der findes ingen tilgængelig installationssti til Microsoft Windows 2000. Du kan dog udføre en specialinstallation, der bruger en opgraderingslicens, ved at starte installationen i Windows 2000.

Når du har købt salgspakken eller hentet Windows Vista fra Windows Marketplace-webstedet, skal du benytte denne fremgangsmåde:
  1. Opret en sikkerhedskopi af alle data og indstillinger vha. Windows Let overførsel. Windows Overførsel er tilgængelig på Windows Vista-dvd'en.
  2. Indsæt Windows Vista-dvd'en.
  3. Vælg Special under installationsprocessen.
  4. Når installationen er fuldført, kan du gendanne de data, du sikkerhedskopierede i trin 1, fra mediet med sikkerhedskopien.

Egenskaber

Artikel-id: 933162 - Seneste redigering: 25. juni 2007 - Redigering: 1.2
Oplysningerne i denne artikel gælder:
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Basic N
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Business N
  • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
  • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
  • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
  • Windows Vista Business 64-bit edition
Nøgleord:
kbhowto kbexpertisebeginner kbexpertiseinter kbceip KB933162