Opțiuni de instalare pentru versiunile Windows Vista pe 64 de biți destinate consumatorilor

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 932795 - View products that this article applies to.
Pentru versiunea acestui articol care se aplică versiunilor pe 32 de biți de Windows Vista, faceți clic pe următorul link pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
932616 Opțiuni de instalare pentru versiunile Windows Vista (numai pe 32 de biți) destinate consumatorilor
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

INTRODUCERE

Acest articol se referă la opțiunile de instalare pentru versiunile de Windows Vista pe 64 de biți destinate consumatorilor. Acest articol nu include informații despre Windows Vista Starter, despre Windows Vista Enterprise sau despre versiunile de Windows Vista pe care le instalați utilizând licențierea în volum Microsoft.

Metoda utilizată la instalarea unei versiuni pe 64 de biți Windows Vista depinde de răspunsurile la următoarele întrebări:
 • Sistemul curent de operare este pe 32 de biți sau pe 64 de biți? Pentru mai multe informații, consultați definiția unui sistem de operare pe 64 de biți în secțiunea „Informații generale despre modalitatea de instalare a versiunii pe 64 de biți de Windows Vista”.
 • Aveți o licență de upgrade pentru Windows Vista sau o licență de produs completă? Acest aspect este descris pe capacul cutiei pentru comerț cu amănuntul sau pe chitanța de vânzări online.
 • Acceptă versiunea de Windows Vista pe care ați achiziționat-o un upgrade al versiunii sistemului de operare care este instalat în prezent?
 • Doriți să păstrați fișierele, setările și programele personale? Sau preferați să efectuați o instalare curată de Windows Vista?

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Informații generale despre modalitatea de instalare a versiunii pe 64 de biți de Windows Vista

Definiții

 • Un upgrade la Windows Vista Un upgrade la Windows Vista păstrează fișierele, setările și programele personale și programele care sunt instalate în mod curent. Aveți posibilitatea să faceți upgrade de la o versiune pe 64 de biți de Windows Vista numai la anumite versiuni de Windows Vista. Consultați căile de upgrade individual, mai târziu, în acest articol pentru a afla dacă această opțiune este disponibilă pentru sistemul curent de operare.
 • O instalare particularizată sau o „instalare curat㔠de Windows Vista O instalare particularizată de Windows Vista nu păstrează fișierele, setările și programele instalate în mod curent. O instalare particularizată este cunoscută și ca „instalare curată”. Windows Vista se instalează fără programe terțe. Instalarea particularizată Windows Vista se poate efectua utilizând fie o licență de upgrade, fie o licență de produs completă. Însă, dacă dețineți o licență de upgrade, trebuie să selectați Particularizat în meniul de opțiuni de instalare pentru a efectua această acțiune. Notați calea specifică de upgrade pentru detalii complete despre cum se efectuează acest tip de instalare
 • O versiune de upgrade Windows Vista O versiune de upgrade Windows Vista este o licență care permite instalarea Windows Vista numai dacă dețineți deja o licență pentru o versiune de Windows compatibilă. Printre versiunile compatibile se numără versiuni de Windows Vista, Microsoft Windows XP sau Microsoft Windows 2000. Utilizând o licență de upgrade, aveți posibilitatea să efectuați o instalare de upgrade sau o instalare particularizată de Windows Vista.
 • Un sistem de operare pe 64 de biți Windows XP Professional x64 a fost primul sistem de operare Windows pe 64 de biți disponibil pe scară largă. Windows Vista este furnizat într-o versiune pe 64 de biți pentru fiecare marcă comercială. Aceste mărci includ următoarele versiuni:
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Business
  Versiunile pe 64 de biți beneficiază de noile procesoare pe 64 de biți care sunt produse și vândute pentru majoritatea computerelor noi.

  Majoritatea utilizatorilor de Windows XP dețin sisteme de operare pe 32 de biți pentru următoarele versiuni:
  • Windows XP Home
  • Windows XP Professional
  • Windows Media Center Edition
  Deși este posibil să instalați un sistem de operare pe 32 de biți pe un computer cu un procesor pe 64 de biți, nu este posibilă instalarea unui sistem de operare pe 64 de biți pe un computer cu un procesor pe 32 de biți.
 • Upgrade-ul unui sistem de operare pe 32 de biți la un sistem de operare pe 64 de biți Dacă achiziționați o versiune de upgrade pe 64 de biți de Windows Vista cu intenția de a o instala pe un computer pe care se execută un sistem de operare pe 32 de biți, trebuie să instalați Windows Vista pornind computerul de pe DVD-ul de instalare Vista pe 64 de biți.

  Important Nu eliminați sistemul de operare anterior înainte să porniți instalarea Windows Vista. Acest lucru este necesar deoarece programul de instalare Windows Vista trebuie să verifice că licența sistemului de operare curent acceptă instalarea versiunii de upgrade pe 64 de biți.
 • Versiunile „N” de Windows Vista Versiunile „N” de Windows XP și de Windows Vista nu includ Windows Media Center. Nu aveți posibilitatea să efectuați o instalare de upgrade a unei versiuni „N” de Windows. În schimb, trebuie să efectuați o instalare particularizată.

Cum se stabilește dacă un computer execută o versiune de Windows XP pe 32 de biți sau pe 64 de biți (articolul poate să fie în limba engleză)

Pentru mai multe informații despre cum se stabilește dacă un computer execută o versiune de Windows XP pe 32 de biți sau pe 64 de biți, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
827218 Cum se stabilește dacă un computer execută o versiune de Windows XP pe 32 de biți sau pe 64 de biți (articolul poate să fie în limba engleză)

Sisteme de operare care sunt eligibile pentru o licență de upgrade Windows Vista

Următoarele sisteme de operare instalate sunt eligibile pentru o instalare de upgrade Windows Vista:
 • Windows 2000
 • Windows XP Professional
 • Windows XP Home
 • Windows XP Media Center
 • Windows XP Tablet PC
 • Windows XP Professional x64
 • Windows Vista Home Basic (pe 32 de biți și 64 de biți)
 • Windows Vista Home Premium (pe 32 de biți și 64 de biți)
 • Windows Vista Business (pe 32 de biți și 64 de biți)
 • Windows Vista Ultimate (pe 32 de biți și 64 de biți)
Cu toate acestea, în funcție de opțiunile de instalare, poate fi necesară o instalare curată. Notați calea de upgrade aflată mai jos în acest articol pentru opțiunile care sunt disponibile pentru versiunea de Windows instalată în mod curent.

Opțiuni de instalare

Următoarele secțiuni oferă detalii despre diversele opțiuni de instalare. Opțiunile de instalare depind de sistemul de operare instalat în mod curent.

Instalarea unei versiuni pe 64 de biți de Windows Vista pe un computer pe care se execută o versiune pe 32 de biți de Windows XP sau de Windows 2000

Majoritatea utilizatorilor de Windows XP și Windows 2000 dețin versiunea pe 32 de biți a acestor sisteme de operare. De exemplu, Windows 2000, Windows XP Home, Windows Tablet Edition și Windows Media Center Edition sunt furnizate numai în versiuni pe 32 de biți. Pentru aceste sisteme de operare, nu există căi de instalare de upgrade disponibile atunci când faceți upgrade de la un sistem de operare pe 32 de biți la unul pe 64 de biți. Cu toate acestea, aveți posibilitatea să efectuați o instalare particularizată care utilizează o licență de upgrade.

După ce achiziționați un DVD Windows Vista, urmați acești pași:
 1. Creați copii de rezervă pentru toate datele și setările utilizând copiere de rezervă din Windows XP.

  Notă De asemenea, aveți posibilitatea să utilizați Windows Easy Transfer. Acest program de copiere de rezervă este disponibil pe DVD-ul Windows Vista. Însă, trebuie să utilizați versiunea care este pe DVD-ul Windows Vista pe 32 de biți dacă doriți să utilizați Windows Easy Transfer pentru a crea o copie de rezervă a unei versiuni pe 32 de biți de Windows.
 2. Introduceți versiunea pe 64 de biți de Windows Vista în unitatea DVD a sistemului, apoi reporniți computerul.
 3. Porniți programul de instalare Windows Vista de pe DVD atunci când vi se solicită.

  Notă Trebuie să porniți programul de instalare Windows Vista pornind computerul de pe DVD-ul Windows Vista pe 64 de biți. Pachetul de instalare nu se va executa pe un sistem de operare pe 32 de biți.
 4. Când vi se solicită în timpul instalării Windows Vista, nu uitați să selectați Particularizat ca tip de instalare.
 5. După ce se termină instalarea, aveți posibilitatea să restaurați datele din locația copiei de rezervă.

Instalarea unei versiuni pe 64 de biți de Windows Vista pe un computer pe care se execută Windows XP Professional x64

Utilizatorii de Windows XP Professional x64 pot achiziționa o licență de upgrade pentru versiunea pe 64 de biți de Windows Vista. Însă, ei trebuie să efectueze o instalare curată a sistemului de operare.

După ce achiziționați un DVD Windows Vista de upgrade, urmați acești pași:
 1. Pe computerul pe care doriți să faceți upgrade-ul, vizitați următorul site Web Microsoft pentru a obține instrumentul Windows Vista Upgrade Advisor:
  http://www.microsoft.com/romania/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradeadvisor.mspx
 2. Aveți posibilitatea să creați copii de rezervă pentru setările și fișiere personale utilizând Windows Easy Transfer. Acest program de copiere de rezervă se află pe DVD-ul Windows Vista. Pentru a crea copii de rezervă pentru fișiere și setări, introduceți DVD-ul Windows Vista în timp ce se execută Windows XP Professional x64, apoi, când se afișează pagina Instalare Windows, faceți clic pe linkul Transfer fișiere și setări de la alt computer.
 3. Introduceți DVD-ul versiunii de upgrade a versiunii pe 64 de biți de Windows Vista în timp ce se execută versiunea curentă de Windows XP Professional x64. Programul de instalare va porni automat prin Executare automată sau se poate executa manual programul Setup.exe din rădăcina DVD-ului.
 4. Terminați pașii din programul de instalare Windows Vista.
 5. Pentru a restaura fișierele și setările personale atunci când ați terminat instalarea Windows Vista, faceți clicStart, apoi pe Windows Easy Transfer.

Instalarea unei versiuni pe 64 de biți de Windows Vista pe un computer pe care se execută o versiune pe 32 de biți de Windows Vista

Dacă ați achiziționat o licență de upgrade împreună cu un DVD Windows Vista, trebuie să utilizați una dintre următoarele metode.
Metoda 1
Achiziționați o versiune completă Windows Vista pe 64 de biți.
Metoda 2
 1. Eliminați versiunea Windows Vista pe 32 de biți.
 2. Instalați Windows XP.
 3. Instalați versiunea Windows Vista pe 64 de biți folosind o metodă de instalare enumerată în partea de mai sus a acestui articol.
Dacă ați achiziționat o licență completă împreună cu un DVD Windows Vista, urmați acești pași:
 1. Creați copii de rezervă pentru toate datele și setările utilizând Windows Easy Transfer. Windows Easy Transfer este disponibil de pe DVD-ul Windows Vista. Este însă necesar să utilizați versiunea care se află pe DVD-ul Windows Vista pentru versiunea pe 32 de biți de Windows Vista instalată în mod curent.
 2. Introduceți versiunea pe 64 de biți de Windows Vista în unitatea DVD a sistemului, apoi reporniți computerul.
 3. Porniți programul de instalare Windows Vista de pe DVD atunci când vi se solicită.

  Notă Trebuie să porniți programul de instalare Windows Vista pornind computerul de pe DVD-ul Windows Vista pe 64 de biți. Pachetul de instalare nu se va executa pe un sistem de operare pe 32 de biți.
 4. Când vi se solicită, în timpul instalării Windows Vista, nu uitați să selectați Particularizat ca opțiune de instalare.
 5. Când se termină instalarea, aveți posibilitatea să restaurați datele din locația copiei de rezervă.

Instalarea unei versiuni pe 64 de biți de Windows Vista pe un computer pe care se execută altă versiune pe 64 de biți de Windows Vista

Este posibil să decideți efectuarea unui upgrade la o versiune de Windows Vista mai bogată în caracteristici.

Următoarea listă afișează căile de upgrade disponibile de la 64 de biți la 64 de biți:
 • Windows Vista Home Basic la Windows Vista Premium
 • Windows Vista Home Basic la Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Home Premium la Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business la Windows Vista Ultimate
După ce achiziționați un DVD Windows Vista de upgrade, urmați acești pași:
 1. Pe computerul pe care doriți să faceți upgrade-ul, vizitați următorul site Web pentru a obține Windows Vista Upgrade Advisor:
  http://www.microsoft.com/romania/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradeadvisor.mspx
 2. Creați copii de rezervă pentru date utilizând caracteristica „Copiere de rezervă și restaurare” din Windows Vista.
 3. Introduceți DVD-ul versiunii de upgrade a versiunii pe 64 de biți de Windows Vista în timp ce se execută versiunea curentă de Windows Vista
 4. Programul de instalare Windows Vista va porni automat prin Executare automată sau se poate executa manual programul Setup.exe din rădăcina DVD-ului.
 5. Terminați pașii programului de instalare Windows Vista.

REFERINȚE

Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
930891 Când introduceți un DVD Windows Vista pe 64 de biți într-un sistem de operare pe 32 de biți, operațiunea nu are succes (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 932795 - Ultima examinare: 30 decembrie 2007 - Revizie: 2.1
SE APLICĂ LA
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbinfo KB932795

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com