Este posibil să vi se solicite să activați Windows Vista pe un computer pe care Windows Vista a fost deja activat cu o licență în volum sau o instalare OEM

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 931573 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

Este posibil să vi se solicite să activați Windows Vista pe un computer pe care activarea Windows Vista nu a fost necesară anterior. De exemplu, această problemă se poate produce pe un computer pe care Windows Vista a fost preinstalat de un OEM sau utilizând o instalare cu licență în volum. Această problemă nu se produce pe versiunile comercializate cu amănuntul de Windows Vista. De exemplu, problema nu se produce dacă ați achiziționat Windows Vista și ați instalat sistemul de operare pe computer.

Deși această problemă se produce rareori, poate să apară în timpul utilizării tipice a unui computer Windows Vista.

CAUZĂ

Problema se poate produce din cauza eliminării unei setări specifice de sistem atunci când un program se execută cu acreditări administrative. Eliminarea acestei setări de sistem poate determina nereușita unei verificări de validare BIOS. O verificare de validare BIOS face parte din procesul de activare a sistemului. De aceea, este posibil să vi se solicite activarea Windows Vista chiar dacă sistemul nu a solicitat anterior activare. De exemplu, se știe că această problemă apare atunci când utilizați Intuit QuickBooks 2007. Această problemă se poate însă produce ocazional, atunci când instalați alte programe sau drivere de dispozitive.

Notă Această problemă nu se produce din cauza unei probleme din programul instalat sau din driverul de dispozitiv. Această problemă este cauzată de o problemă de sistem din Windows Vista.

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, dacă s-a produs deja

Pentru a rezolva această problemă, dacă s-a produs deja, utilizați una dintre următoarele metode:
 • Dacă vi s-a solicitat să activați Windows Vista și nu ați utilizat cheia produsului pentru a activa manual Windows Vista, instalați actualizarea 931573, apoi reporniți computerul.
 • Dacă vi s-a solicitat să activați Windows Vista și ați utilizat cheia produsului pentru a activa manual Windows Vista, instalați actualizarea 931573, apoi activați Windows Vista prin telefon.

  Notă Dacă Windows Vista a fost preinstalat de un OEM, cheia produsului apare pe un autocolant de pe carcasa computerului.

  Pentru informații suplimentare privind modul de activare a Windows Vista, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  925616 Mesaj de eroare la pornirea Windows Vista: „Perioada de activare a expirat”

Pentru a preveni această problemă

Pentru a preveni această problemă, instalați actualizarea 931573. Pentru aceasta, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://update.microsoft.com
Fișierele următoare sunt disponibile pentru descărcare de la Centrul de descărcări Microsoft:

Windows Vista

Reduceți imagineaMăriți imaginea
Descărcare
Descărcați acum pachetul Actualizare pentru Windows Vista (KB931573).

Windows Vista pentru sistemele pe 64 de biți

Reduceți imagineaMăriți imaginea
Descărcare
Descărcați acum pachetul Actualizare pentru sistemele pe 64 de biți Windows Vista (KB931573).

Data publicării: 30 ianuarie 2007

Pentru mai multe informații despre modul de descărcare a fișierelor de asistență Microsoft, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
119591 Cum se obțin fișierele de asistență Microsoft de la serviciile online (articolul poate să fie în limba engleză)
Microsoft a scanat acest fișier pentru a detecta viruși. Microsoft a utilizat cel mai recent software de detectare a virușilor care era disponibil la data publicării fișierului. Fișierul este stocat pe servere securizate care împiedică modificările neautorizate aduse fișierului.

STARE

Microsoft a confirmat că aceasta este o problemă în produsele Microsoft enumerate în secțiunea „Se aplică la”.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru informații suplimentare privind modul de denumire a pachetelor de remedieri rapide, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
816915 Noua schemă de denumire a fișierelor pentru pachetele de actualizare software Microsoft Windows (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
824684 Descrierea terminologiei standard utilizate în descrierea actualizărilor de software Microsoft
Produsele producătorilor terți prezentate în acest articol sunt fabricate de companii independente de Microsoft. Microsoft nu garantează în niciun fel, implicit sau în alt mod, funcționarea sau fiabilitatea acestor produse.

Proprietă?i

ID articol: 931573 - Ultima examinare: 15 mai 2011 - Revizie: 4.0
SE APLICĂ LA:
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
Cuvinte cheie: 
kbvistasp1fix kbfix kbbug atdownload kbqfe kbprb kbexpertiseinter KB931573

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com