Az egyes programok Windows Vista rendszerre történő megfelelő telepítését megakadályozó problémák elhárítása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 931361 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk az egyes programok Windows Vista rendszerre történő megfelelő telepítését megakadályozó problémák elhárítását ismerteti.

További információ

Ha egy program nem telepíthető megfelelően, a hiba elhárításához szükséges lépések a telepítést megakadályozó problémától függnek.

A telepítés leállítása a Programkompatibilitási segéd által

Ha a Programkompatibilitási segéd leállítja vagy blokkolja a program telepítését, a Microsoft már megállapította, hogy a program nem fog megfelelően működni a Windows Vista rendszerrel. A Programkompatibilitási segéd „szigorú blokkolást” vagy „enyhe blokkolást” generálhat.

Szigorú blokkolás akkor fordul elő, amikor a Programkompatibilitási segéd olyan hibát talál a programmal kapcsolatban, amely a telepítő folytatásának engedélyezése esetén a Windows Vista sérülését okozná. Szigorú blokkolás esetén a telepítés nem folytatható. A hiba elhárításához szükséges további lépésekről a Megoldások keresése lehetőségre kattintva tájékozódhat.

Enyhe blokkolás akkor fordul elő, ha a Windows Vista rendszerben történő futtatáskor a programmal kapcsolatos ismert probléma lép fel. Az enyhe blokkolás előfordulása azt jelzi, hogy a Windows Vista rendszerben a program nem feltétlenül a vártnak megfelelően működik. A Program futtatása lehetőségre kattintva folytathatja a telepítést. A telepítőprogram befejeződésekor azonban a program nem fog megfelelően működni. A hiba elhárításához szükséges további lépésekről a Megoldások keresése lehetőségre kattintva tájékozódhat.

Ha a Programkompatibilitási segéd a programmal kapcsolatos figyelmeztetést küld, javasoljuk, hogy forduljon a független szoftverszállítóhoz annak kiderítéséért, hogy rendelkezik-e a Windows Vista rendszerrel való kompatibilitást biztosító programfrissítéssel.

A telepítőprogram nem tudja telepíteni a programot

Ha a telepítőprogram nem tudja sikeresen telepíteni a programot, a hiba elhárításához kövesse ezeket a lépéseket.

1. lépés: A program telepítőjének futtatása kompatibilitási üzemmódban

Ha a program telepítője nem észleli a Microsoft Windows egyik telepített verzióját, előfordulhat, hogy a program nem telepíthető. Ha például a program telepítője a Microsoft Windows XP rendszert támogatja, előfordulhat, hogy nem fut a Windows Vista rendszerben. Ilyen esetben lehetősége van a program telepítőjének kompatibilitási üzemmódban való futtatására. Állítsa be például a program telepítőjét, hogy kompatibilitási üzemmódban fusson a Windows XP rendszerben. Amikor a program telepítője kompatibilitási üzemmódban fut, a Windows Vista jelenti a telepítőnek, hogy az tulajdonképpen a kijelölt operációs rendszer, például a Windows XP, így a telepítő futni fog. A telepítő kompatibilitási üzemmódban történő futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Keresse meg a program telepítéséhez használandó telepítőprogramot.
 2. Kattintson a jobb gombbal a telepítőprogramra, és válassza a Tulajdonságok parancsot.
 3. A Kompatibilitás lapon jelölje be a Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban jelölőnégyzetet.
 4. A listában jelölje ki azt az operációs rendszert, amelyen a program korábban futott, majd kattintson az OK gombra. Ha nem biztos abban, hogy Windows mely verziójában használta korábban a programot, először válassza a Windows XP Service Pack 2 verzióra vonatkozó beállítást.
 5. Telepítse a programot.
Ha a program telepítése továbbra sem sikerül, ugorjon a 2. lépésre.

2. lépés: A program telepítőjének futtatása rendszergazdai jogosultságokkal

A program rendszergazdai jogosultságokkal való futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Keresse meg a program telepítéséhez használandó telepítőprogramot.
 2. Kattintson a jobb gombbal a telepítőprogramra, majd válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot.
 3. Telepítse a programot.
Ha a probléma továbbra is tapasztalható, előfordulhat, hogy a program telepítője nem kompatibilis a Windows Vista rendszerrel. Ebben az esetben támogatásért forduljon a független szoftverszállítóhoz.

A független szoftverszállítóval való kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.
A Windows Vista rendszer és a programok kompatibilitásával kapcsolatos problémákról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
931359 Programok kompatibilitásával kapcsolatos problémák feltárása a Windows Vista rendszer telepítése előtt (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
931360 A Windows Vista rendszer telepítését megakadályozó, programok kompatibilitásával kapcsolatos problémák elhárítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
931362 A Windows Vista rendszerre történő telepítés után nem megfelelően működő programok hibaelhárítása tapasztalt felhasználók számára (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 931361 - Utolsó ellenőrzés: 2009. június 30. - Verziószám: 1.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise
Kulcsszavak: 
kbhowto kbtshoot kbexpertisebeginner KB931361
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com