Kontrolprogram til systemfiler er en funktion i Windows, som giver brugere mulighed for at søge efter fejl i Windows-systemfiler og gendanne beskadigede filer. I denne artikel beskrives, hvordan du kan køre værktøjet Kontrolprogram til systemfiler (SFC.exe) for at scanne dine systemfiler og reparere manglende eller beskadigede systemfiler i Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista. Hvis der mangler en fil til Windows Ressourcebeskyttelse (WRP), eller en fil er beskadiget, fungerer Windows muligvis ikke som forventet. Der kan f.eks. ske det, at nogle funktioner i Windows ikke fungerer, eller at Windows går ned.

Kørsel af værktøjet Kontrolprogram til systemfiler (SFC.exe)

Det kan du gøre ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Åbn en kommandoprompt med administratorrettigheder. Det kan du gøre, ved at gøre følgende, afhængigt af hvad der passer for dig:
  Windows 8.1 eller Windows 8
  Skjul billedetUdvid billedet
  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg. Hvis du bruger en mus, skal du pege på det nederste højre hjørne på skærmen og derefter klikke på Søg. Skriv Kommandoprompt i feltet Søg, højreklik på Kommandoprompt, og klik derefter på Kør som administrator. Hvis du bliver bedt om at angive en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller klikke på Tillad.
  Skjul billedetUdvid billedet
  Et skærmbillede til dette trin.
  Skjul billedetUdvid billedet
  Windows 7 eller Windows Vista
  Skjul billedetUdvid billedet
  Klik på Start, skriv Kommandoprompt eller cmd i feltet Søg, højreklik på Kommandoprompt, og klik derefter på Kør som administrator. Hvis du bliver bedt om at angive en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du angive adgangskoden eller klikke på Tillad.
  Skjul billedetUdvid billedet
  Et skærmbillede til dette trin.
  Skjul billedetUdvid billedet
 2. Skriv følgende kommando ved kommandoprompten, og tryk derefter på Enter:
  sfc /scannow
  Skjul billedetUdvid billedet
  Et skærmbillede til dette trin.


  Kommandoen sfc /scannow scanner alle beskyttede systemfiler og erstatter beskadigede filer med en cachelagret kopi, der findes i en komprimeret mappe på %WinDir%\System32\dllcache.
  Pladsholderen %WinDir% repræsenterer mappen med Windows-operativsystemet. F.eks. C:\Windows..

  Bemærk! Luk ikke dette kommandopromptvindue, før kontrollen er 100 % fuldført. Resultaterne af scanningen vises, når denne proces er afsluttet.
 3. Når processen er afsluttet, vises der muligvis en af følgende meddelelser:
  • Windows Ressourcebeskyttelse har ikke fundet integritetsfejl.

   Det betyder, at du ikke har manglende eller beskadigede systemfiler.
  • Windows Ressourcebeskyttelse kunne ikke udføre den ønskede handling.

   Du kan løse dette problem ved at udføre scanningen med Kontrolprogram til systemfiler i fejlsikret tilstand og kontrollere, at mapperne PendingDeletes og PendingRenames findes under %WinDir%\WinSxS\Temp.
  • Windows Ressourcebeskyttelse fandt beskadigede filer og har repareret dem. Der findes flere oplysninger i CBS.Log % WinDir %\Logs\CBS\CBS.log.

   Du kan få vist de detaljerede oplysninger om scanning og gendannelse af systemfiler ved at gå til Sådan får du vist oplysninger om processen for Kontrolprogram til systemfiler.
  • Windows Ressourcebeskyttelse fandt beskadigede filer, men kunne ikke reparere nogle af dem. Der findes flere oplysninger i CBS.Log % WinDir %\Logs\CBS\CBS.log.

   Hvis du vil reparere de beskadigede filer manuelt, kan du se detaljerede oplysninger om processen for Kontrolprogram til systemfiler for at finde den beskadigede fil og derefter manuelt erstatte den beskadigede fil med en fungerende kopi af filen.

Du kan finde flere oplysninger

Sådan får du vist oplysninger om processen for Kontrolprogram til systemfiler

Du kan få vist de detaljerede oplysninger, som findes i filen CBS.Log, ved at kopiere oplysningerne til filen Sfcdetails.txt ved hjælp af kommandoen Findstr og derefter se oplysninger i Sfcdetails.txt. Det kan du gøre ved at udføre disse trin:
 1. Åbn en kommandoprompt med administratorrettigheder, som beskrevet i det forrige trin 1.
 2. Skriv følgende kommando ved kommandoprompten, og tryk derefter på Enter:
  findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
  Bemærk! Filen Sfcdetails.txt indeholder detaljerede oplysninger om hver scanning, som værktøjet Kontrolprogram til systemfiler har foretaget på computeren. Filen indeholder også oplysninger om filer, som ikke blev repareret af værktøjet Kontrolprogram til systemfiler. Kontrollér oplysningerne med den rette dato og det rette klokkeslæt for at finde de problemfiler, som blev fundet sidste gang, du kørte værktøjet Kontrolprogram til systemfiler.
 3. Åbn filen Sfcdetails.txt på skrivebordet.
 4. Filen Sfcdetails.txt har følgende format:
  Dato/klokkeslæt Oplysning fra SFC
  Følgende eksempel på en logfil indeholder en oplysning om en fil, der ikke kunne repareres:
  2007-01-12 12:10:42, Info         CSI  00000008 [SR] Cannot 
  repair member file [l:34{17}]"Accessibility.dll" of Accessibility, Version = 
  6.0.6000.16386, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_MSIL (8), Culture neutral, 
  VersionScope neutral, PublicKeyToken = {l:8 b:b03f5f7f11d50a3a}, Type 
  neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, file is missing
  

Sådan erstattes en beskadiget systemfil manuelt med en fungerende kopi af filen

Når du har fundet ud af, hvilken systemfil der var beskadiget og ikke kunne repareres ved hjælp af de detaljerede oplysninger i filen Sfcdetails.txt, skal du manuelt søge efter den beskadigede fil og derefter erstatte den beskadigede fil med en fungerede kopi af filen. Det kan du gøre ved at følge disse trin:

Bemærk! Du kan måske få en fungerede kopi af systemfilen fra en anden computer, der kører den samme version af Windows som din computer. Du kan måske udføre processen for Kontrolprogram til systemfiler på den pågældende computer for at sikre, at den systemfil, du vil kopiere, er en fungerende kopi.
 1. Overtag det administrative ejerskab af den beskadigede systemfil. Det kan du gøre ved at kopiere og indsætte (eller skrive) følgende kommando i kommandoprompten med administratorrettigheder og derefter trykke på Enter:
  takeown /f Path_And_File_Name
  Bemærk! Pladsholderen Path_And_File_Name repræsenterer stien til og filnavnet på den beskadigede fil. Skriv f.eks. takeown /f C:\windows\system32\jscript.dll.
  Skjul billedetUdvid billedet
  Et skærmbillede til dette trin.
 2. Giv administratorer fuld adgang til den beskadigede systemfil. Det kan du gøre ved at kopiere og indsætte (eller skrive) følgende kommando og derefter trykke på Enter:
  icacls Path_And_File_Name /GRANT ADMINISTRATORS:F
  Bemærk! Pladsholderen Path_And_File_Name repræsenterer stien til og filnavnet på den beskadigede fil. Skriv f.eks. icacls C:\windows\system32\jscript.dll /grant administrators:F.
  Skjul billedetUdvid billedet
  Et skærmbillede til dette trin.
 3. Erstat den beskadigede systemfil med en fungerende kopi af filen. Det kan du gøre ved at kopiere og indsætte (eller skrive) følgende kommando og derefter trykke på Enter:
  Kopiér Source_File Destination
  Bemærk! Pladsholderen Source_File repræsenterer stien til og filnavnet på den fungerende kopi af filen på din computer, og pladsholderen Destination repræsenterer stien til og filnavnet på den beskadigede fil. Skriv f.eks. copy E:\temp\jscript.dll C:\windows\system32\jscript.dll.

Om denne artikel

Artikel-id: 929833
Seneste redigering: 16. december 2014
Oplysningerne i denne artikel gælder:: Windows 8.1, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows 8, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Starter, Windows 7 Ultimate, Windows Vista Enterprise 64-bit edition, Windows Vista Ultimate 64-bit edition, Windows Vista Business, Windows Vista Business 64-bit edition, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Ultimate
Vil du give feedback i forbindelse med denne artikel?
 
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.