Este posibil să întâmpinați diverse probleme atunci când utilizați dispozitive media optice în Windows Vista

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 929460 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

În Windows Vista, este posibil să întâmpinați diverse probleme atunci când utilizați unități media optice.

CAUZĂ

Această problemă se poate produce dacă există probleme cu suportul media optic, cu unitatea optică sau cu fișierul pe care l-ați scris pe suportul media optic.

Probleme cu suportul media optic

Problemele cu suportul media optic includ probleme cu calitatea suportului media și probleme de scriere neraportate.

Probleme cu calitatea suportului media

Problemele care se pot întâlni în legătură cu calitatea suportului media includ următoarele:
 • Suportul media este de calitate scăzută.

  Se recomandă să utilizați suporturi media optice de calitate înaltă.
 • Suportul media reinscriptibil a fost utilizat de prea multe ori.

  Pe discurile optice reinscriptibile se poate scrie doar de un anumit număr de ori, înainte să fie necesară ștergerea completă a discului.
 • Suportul media este vechi.

  Suportul media optic se poate degrada în timp. Degradarea se poate produce mai repede în cazul în care suportul media este expus la lumina directă a soarelui sau dacă este stocat între-un loc umed.

Probleme de scriere neraportate

Problemele neraportate de scriere includ următoarele:
 • Operațiunea de scriere este reușită doar parțial. În acest caz, vă confruntați cu un simptom care seamănă cu următorul:

  Operațiunea de scriere a discului reușește, la fel și operațiunea de verificare. Acest lucru indică faptul că unitatea care a efectuat operațiunea de scriere poate citi cu succes suportul media. Însă, când introduceți suportul media în altă unitate, cum ar fi o unitate doar în citire, apar erori.

  Această problemă se produce deoarece unitățile de inscripționare DVD și CD au o toleranță mai mare pentru erori în timpul procesului de scriere decât în timpul celui de citire. În plus, unitatea de citire poate avea lentile de calitate mai înaltă, pentru a ajuta la o focalizare mai bună a laserului.

  Notă Este posibil să întâmpinați această problemă mai frecvent atunci când utilizați unitatea media inscripționabilă pe un computer mobil. Unitatea optică a unui computer mobil este restrictivă din motive de spațiu. De aceea, unitatea optică a unui computer mobil poate avea mai multe dificultăți în citirea datelor care sunt scrise aproape de limita intervalelor tolerate.
 • Viteza de scriere este prea mare. Aceasta este o problemă obișnuită. Pentru a înțelege mai bine această problemă, aveți în vedere următoarele probleme care pot fi accentuate de o viteză mare de scriere:
  • Erori de focalizare

   Discurile inscripționabile sunt produse în masă. Acest lucru înseamnă că poate exista o mică variație în masa discului în jurul orificiului din mijloc. Când discul se învârte, această diferență de masă poate face ca discul să se miște ușor în sus și în jos.

   În plus, orificiul central poate fi ușor descentrat. Dacă se produce acest lucru, raza zonei pe care urmează să se scrie poate suferi ușoare variații în timpul rotirii discului.

   Ambele probleme expuse mai sus sunt bine cunoscute. Dispozitivele optice sunt proiectate pentru a trata acest comportament. Aceste fenomene se accentuează însă la viteze mai mari.
  • Erori de încălzire

   Pentru a scrie pe suporturi media reinscriptibile, laserul trebuie să încălzească substratul până la un anumit punct. Încălzirea este necesară deoarece suportul media schimbă cantitatea de lumină pe care o reflectă, pe baza modului în care se răcește suportul media. Acest lucru permite o tranziție între părțile cu grad mai mare și mai mic de reflexie ale suportului media.

   Când scrieți pe un disc reinscriptibil la viteze foarte mari, toleranța pentru erorile de focalizare scade. De aceea, este posibil ca laserul să nu încălzească substratul la fel de precis ca atunci când discul se învârte la viteze mai mici.
 • Se produce o eroare de tampon depășit. Această problemă este mai puțin obișnuită, deoarece toate unitățile de inscripționare noi includ protecție împotriva erorilor de tip tampon depășit.

  De obicei, protecția împotriva erorilor de tampon depășit este activată în mod implicit. Cu toate acestea, dacă se produce o eroare de tampon depășit, va apărea o zonă mică lipsă pe pista scrisă. Acest lucru poate produce dificultăți de citire a următorului sector pentru unele unități.

Probleme cu unitatea optică

Problemele cu unitățile optice includ erori de focalizare optică, conexiuni ATAPI care nu sunt optime și firmware care nu mai este actual.

Erori de focalizare optică

Componenta de focalizare este de obicei un stabilizator de plastic. În timp, această componentă se poate defecta. Această defectare poate produce probleme de focalizare, care apar în timpul operațiunilor de citire și scriere. De aceea, este posibil să vă confruntați cu erori întâmplătoare de citire atunci când utilizați unitatea. Această problemă se produce chiar dacă utilizați unitatea pentru a citi suporturi media care pot fi citite în alte unități.

Notă Componenta de focalizare se poate uza mai repede între-un mediu în care se utilizează frecvent.

Conexiuni ATAPI care nu sunt optime

Pot apărea probleme dacă unitatea optică ATAPI nu utilizează setările optime pentru cablu sau jumperi. Luați în considerare următoarele informații:
 • Majoritatea dispozitivelor ATAPI curente pot utiliza un mod DMA care necesită un cablu cu 80 de pini pentru a maximiza integritatea semnalului. Se recomandă să utilizați cabluri cu 80 de pini pentru toate dispozitivele ATAPI.
 • În cazul în care cablul nu este așezat corect, unele date care sunt transferate se pot pierde. Se recomandă să reconectați cablurile la dispozitive. În plus, este recomandat să verificați faptul că nu există pini îndoiți pe dispozitiv sau pe controlerul la care este conectat cablul.
 • Unitățile optice pot fi desemnate explicit prin plasarea jumperilor ca „Master” (Principal) sau „Device 0” (Dispozitiv 0) atunci când sunt singurele dispozitive care sunt conectate la cablu.

  Când sunt conectate la cablu două unități, se recomandă să configurați o unitate ca „Master” (Principal) sau ca „Device 0” (Dispozitiv 0) și alta ca „Subordinate” (Subordonată) sau „Device 1” (Dispozitiv 1). Nu se recomandă utilizarea setării „Cable Select” pentru jumperi.

Firmare neactual

Unitățile optice conțin firmware. Se recomandă să determinați dacă există o actualizare de firmware pentru unitate. Pentru mai multe informații despre cum se efectuează această verificare, consultați site-ul Web Microsoft:
http://search.live.com/results.aspx?q=%22the+firmware+page%22

Probleme cu fișierele

Se pot produce probleme dacă fișierul pe care l-ați scris pe unitatea media este deteriorat. Pentru a testa un fișier .iso, aveți posibilitatea să utilizați un program de virtualizare, cum ar fi Microsoft Virtual PC 2004, pentru a monta fișierul între-o unitate virtuală.

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, urmați aceste recomandări:
 • Utilizați o marcă cunoscută de unitate optică, certificată pentru utilizare de producătorul ei.
 • Utilizați un suport media doar pentru scriere, cum ar fi un DVD -R sau DVD +R.
 • Stocați suportul media între-o locație răcoroasă și întunecoasă.
 • Scrieți pe suportul media optic utilizând cea mai mică viteză de scriere disponibilă.
 • Verificați faptul că este activată caracteristica de protecție la depășirea tamponului.
 • Examinați fișierele jurnal ale programului de inscripționare CD sau DVD pentru a determina dacă se generează mesaje de eroare.
 • Verificați faptul că sunt setați corect jumperii de pe toate unitățile.
 • Pentru unități ATAPI, verificați că aveți un cablu Ultra DMA 100/133 cu 80 de pini.
 • Verificați că unitatea are instalat cel mai recent firmware.
 • Reconectați toate cablurile unității.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru mai multe informații, vizitați următorul site Web al Asociației pentru tehnologia de stocare optică (Optical Storage Technology Association):
http://www.osta.org/
Microsoft vă oferă informațiile de contact ale terților pentru a vă ajuta să găsiți asistență tehnică. Aceste informați de contact se pot schimba fără notificare prealabilă. Microsoft nu garantează acuratețea acestor informații de contact ale terților.

Proprietă?i

ID articol: 929460 - Ultima examinare: 19 martie 2007 - Revizie: 1.0
SE APLICĂ LA
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Starter
Cuvinte cheie: 
kbexpertiseinter kbhardware kbtshoot kbprb KB929460

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com