A Windows Vista CD-ről vagy DVD-ről megkísérelt telepítésekor előfordulhat, hogy a rendszer nem ismeri fel a telepítési adathordozót

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 928633 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a Windows Vista operációs rendszert a termék CD-jéről vagy DVD-jéről próbálja meg telepíteni, az alábbi hibák egyike-másika léphet fel:
 • A számítógép nem ismeri fel a lemezt.
 • A lemez üresnek tűnik a Windows Intézőben.
 • A számítógép indításakor a lemez a CD- vagy DVD-meghajtóban van, ám nem jelenik meg a következő üzenet, miként az várható lenne:
  „Press any key to boot from CD” (A CD-ről való indításhoz nyomjon meg egy billentyűt)

Oka

A probléma az alábbi körülmények esetén jelentkezhet:
 • A Windows Vista DVD-t egy CD-meghajtóba helyezi.
 • A lemez hibás vagy sérült.
 • A CD- vagy a DVD-meghajtó nincs rendszerindító eszközként beállítva a BIOS rendszerben.
 • A számítógép a lemezt érvénytelen adathordozóként ismeri fel, mert például az egy másolat.
 • A CD- vagy a DVD-meghajtó belső vezérlőprogramja hibát okoz.
 • Probléma adódik az adathordozó kompatibilitásával.

A megoldás

E problémák elhárításához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Ellenőrizze, hogy a Windows Vista lemezt a megfelelő típusú meghajtóba helyezte-e be. A CD-t CD- és DVD-meghajtó egyaránt képes olvasni, míg a DVD-t csak DVD-meghajtó olvassa. Ellenőrizze, hogy nem DVD-t helyezett-e be egy CD-meghajtóba. Ha a probléma nem szűnik meg, ugorjon a 2. lépésre.
 2. Vizsgálja meg a Windows Vista lemez felületét, hogy nincs-e rajta valamilyen fizikai sérülés, például karcolás vagy más látható hiba. Ha az adathordozó hibás, cserélje ki egy másikra a vásárlás helyén vagy a Microsofton keresztül. Ha a probléma nem szűnik meg, ugorjon a 3. lépésre.
 3. Ellenőrizze, hogy a CD- vagy a DVD-meghajtó be van-e állítva rendszerindító eszközként a BIOS rendszerben. A CD-ről vagy DVD-ről való rendszerindítás beállításához olvassa el a számítógéphez mellékelt dokumentációt, vagy forduljon a számítógép gyártójához. Ha a probléma nem szűnik meg, ugorjon a 4. lépésre.
 4. Ellenőrizze, hogy eredeti-e a használni kívánt Windows Vista lemez. Az eredeti Windows Vista lemezeken egy „genuine media” (eredeti adathordozó) szövegű hologram látható. Szerezzen be egy eredeti Windows Vista lemezt, és próbálkozzon újra a telepítéssel. Ha a lemez eredeti, ugorjon az 5. lépésre.
 5. Helyezzen egy másik rendszerindító lemezt a CD- vagy DVD-meghajtóba, és próbálja meg ezzel a lemezzel elindítani a számítógépet. Próbálkozzon például egy Microsoft Windows XP CD-vel vagy a számítógépgyártó által az operációs rendszer újratelepítéséhez biztosított lemezzel. Ha a másik lemezről sikerül elindítani a számítógépet, elképzelhető, hogy a Windows Vista lemez sérült vagy hibás. Ha másik CD-vel vagy DVD-vel sem sikerül a számítógép elindítása, ugorjon a 6. lépésre.
 6. Lehetséges, hogy a Windows Vista lemez megfelelő olvasásához frissíteni kell a CD- vagy DVD-meghajtó belső vezérlőprogramját. Az eszköz adott típusához készült frissítések beszerzéséhez forduljon a meghajtó gyártójához. Ha vannak frissítések, töltse le őket, majd frissítse a CD- vagy DVD-meghajtó belső vezérlőprogramját. Ha a probléma nem szűnik meg, ugorjon a 7. lépésre.
 7. Ha megoldható, próbálja meg másik CD- vagy DVD-meghajtóból a Windows Vista telepítését. Ha a probléma nem szűnik meg, ugorjon a 8. lépésre.
 8. Lehetséges, hogy más adathordozó-kompatibilitási hibák akadályozzák, hogy a számítógép elinduljon a Windows Vista lemezről. Ha a lemez egy, a számítógépen már jelen lévő operációs rendszerből elérhető, másolja a DVD vagy a CD tartalmát a merevlemez egyik mappájába, majd próbálkozzon egy képfájlból történő telepítéssel.

  Megjegyzés: A képfájlból történő telepítés olyan szoftvertelepítési mód, amikor az eljárást merevlemezre másolt fájlokból, nem egy másik telepítési adathordozóról, például CD-ről végzik. Ha a Windows Vista rendszert ezzel a módszerrel szeretné telepíteni, további 3 gigabájt (GB) szabad területtel kell rendelkeznie a merevlemezen.

  A Windows Vista képfájlból történő telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a jobb gombbal a Start gombra, majd kattintson az Intéző parancsra.
  2. Keresse meg a Windows Vista lemezt tartalmazó CD- vagy DVD-meghajtót, és kattintson rá.
  3. A Szerkesztés menüben kattintson Az összes kijelölése parancsra.
  4. A Szerkesztés menüben kattintson a Másolás parancsra.
  5. Nyissa meg a merevlemez azon mappáját, amelyben a képet létre szeretné hozni.
  6. Kattintson a Fájl menü Új almenüjének Mappa parancsára.
  7. Írja be a Windows Vista Flat nevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  8. Kattintson duplán a Windows Vista Flat mappára, majd válassza a Szerkesztés menü Beillesztés parancsát.
  9. Miután a Windows Vista összes fájlját a Windows Vista Flat mappába másolta, kattintson duplán a Setup.exe fájlra.
  10. A Windows telepítővarázsló lépéseinek követésével fejezze be a telepítést.
A számítógép gyártójával történő kapcsolatfelvételhez szükséges további információkért kattintson az alábbi lista megfelelő cikkszámára a Microsoft Tudásbázis cikkének megtekintéséhez:
65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 928633 - Utolsó ellenőrzés: 2008. április 28. - Verziószám: 1.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertisebeginner KB928633
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com