ID članka: 928233 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

Nekateri usmerjevalniki ali strežniki DHCP niso združljivi s sistemom Windows Vista. V tem članku je opisano, kako odpravite to težavo. Popravek lahko uporabite, tudi če niste prepričani, ali je vaš usmerjevalnik združljiv.

Samodejno odpravljanje težave

Če želite samodejno odpraviti to težavo, kliknite »Odpravi to težavo«. V pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in nato sledite korakom v čarovniku »Fix it«.
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets fixit1
Odpravi to težavo
Microsoft Fix it 50357
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets fixit2


Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2683283
Opombe
 • Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini. Vendar samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.
 • Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do težave, shranite rešitev storitve »Fix it« na pomnilniški ključek ali CD in jo zaženite v računalniku, v katerem je prišlo do težave.

Ročno odpravljanje težave – onemogočite zastavico ODDAJANJE

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding start collapsed
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2684263
Pomembno V tem razdelku, načinu ali opravilu so navodila za spreminjanje registra. Če nepravilno spremenite register, lahko pride do resnih težav. Zato natančno sledite navodilom. Za dodatno zaščito varnostno kopirajte register, preden ga spremenite. Če pride do težav, ga bo tako mogoče obnoviti. Če želite več informacij o varnostnem kopiranju in obnavljanju registra, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
322756 Varnostno kopiranje in obnovitev registra v sistemu Windows
Če želite sami odpraviti to težavo, v operacijskem sistemu Windows Vista onemogočite zastavico ODDAJANJE protokola DHCP. To naredite tako:
 1. Kliknite Start
  Zmanjšaj slikoRazširi sliko
  Gumb »Start«
  , v polje Začni iskanje vnesite regedit in nato na seznamu Programi kliknite regedit.

  Zmanjšaj slikoRazširi sliko
   Dovoljenje za nadzor uporabniškega računa
  Če vas računalnik pozove k vnosu skrbniškega gesla ali potrditvi, vnesite geslo ali potrdite nadaljevanje.
 2. Poiščite to vozlišče registra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > WindowsNT > CurrentVersion > NetworkCards > <številka>
 3. Med številkami, ki so navedene pod vozliščem NetworkCards, poiščite GUID omrežne kartice. Na desni strani je v elementu Opis navedena omrežna kartica, v elementu ServiceName pa njen GUID. Zapišite si ta GUID.
 4. Poiščite in kliknite ta registrski podključ:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{<GUID omrežne kartice>}
  Na tej poti registra kliknite podključ <GUID omrežne kartice>, ki ustreza omrežni kartici, prek katere ste povezani z omrežjem.
  Opomba GUID omrežne kartice je označba mesta GUID-ja omrežne kartice v tem članku. Če želite poiskati ustrezni GUID, glejte 2. in 3. korak.
 5. V meniju Urejanje pokažite na Novo in kliknite Vrednost DWORD.
 6. V polje Nova vrednost št. 1 vnesite DhcpConnEnableBcastFlagToggle in pritisnite ENTER.
 7. Z desno tipko miške kliknite DhcpConnEnableBcastFlagToggle in nato kliknite Spremeni.
 8. V polje Podatki vrednosti vnesite vrednost 1 in kliknite V redu.
 9. Zaprite urejevalnik registra.
Če nastavite ta registrski ključ na 1, sistem Windows Vista najprej poskusi pridobiti naslov IP tako, da uporabi zastavico ODDAJANJE v paketih za odkrivanje protokola DHCP. Če to ne uspe, sistem Windows Vista poskusi pridobiti naslov IP, ne da bi uporabil zastavico ODDAJANJE v paketih za odkrivanje protokola DHCP.
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding end collapsed

Vzrok

V sistemu Windows Vista je zastavica ODDAJANJE v paketih za odkrivanje protokola DHCP privzeto omogočena (DhcpConnEnableBcastFlagToggle = 1). Zaradi tega sistem Windows Vista naslov IP pridobi prek zastavice ODDAJANJE v paketih za odkrivanje protokola DHCP. Če usmerjevalnik ali strežnik DHCP ne more obdelati paketov za odkrivanje protokola DHCP, sistem Windows Vista ne uspe pridobiti naslova IP. S popravkom onemogočite zastavico ODDAJANJE tako, da registrski ključ DhcpConnEnableBcastFlagToggle nastavite na 0.

Ta težava v sistemih Windows XP s servisnim paketom SP2, Windows XP s servisnim paketom SP3 in Windows 7 privzeto ne obstaja, ker je zastavica ODDAJANJE onemogočena (DhcpConnEnableBcastFlagToggle = 0).

Dodatne informacije

Če veste, da usmerjevalnik ali strežnik DHCP, ki ni Microsoftov, ne podpira zastavice ODDAJANJE protokola DHCP, lahko namesto tega, da uporabite registrski ključ DhcpConnEnableBcastFlagToggle, konfigurirate spodnje vrednosti za ta registrski vnos. 
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{<Network Adapter GUID>}


Ime vrednosti: DhcpConnForceBroadcastFlag
Vrsta vrednosti: REG_DWORD
Podatki vrednosti: 0
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2683283
Opombe
 • Z vrednostjo 0 onemogočite vnos v registru. S to vrednostjo lahko sistemu Windows Vista preprečite uporabo zastavice ODDAJANJE protokola DHCP. Ko konfigurirate ta registrski vnos, Windows Vista nikoli ne uporablja zastavice ODDAJANJE protokola DHCP.
 • Ta težava se ne pojavlja v sistemu Windows 7. Registrski ključ DhcpConnEnableBcastFlagToggle je privzeto nastavljen na 1.
Opomba To je članek za »HITRO OBJAVO«, ki je ustvarjen neposredno v Microsoftovi organizaciji za podporo. Informacije v tem članku so na voljo »takšne kot so« in kot odziv na težave. Zaradi hitrosti pri objavljanju članka so v gradivu lahko tipografske napake, ki se jih lahko popravi kadar koli brez obvestila. Za dodatne informacije glejte Pogoje uporabe.

Lastnosti

ID članka: 928233 - Zadnji pregled: 26. februar 2014 - Revizija: 1.0
Velja za:
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Starter
Ključne besede: 
kbMSIFixMe kbFixMe kbnetwork_GeneralBroadband kbnetwork_routerissues kbExpertiseBeginner kbhardware kbtshoot kbprb KB928233

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com