A Windows Vista rendszer nem tud IP-címet beszerezni bizonyos útválasztóktól vagy egyes, nem a Microsoft által fejlesztett DHCP-kiszolgálóktól

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 928233 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Tételezzük fel az alábbiakat:
 • Egy Windows Vista rendszerű számítógépet hálózathoz csatlakoztat.
 • A hálózaton egy útválasztó vagy más eszköz DHCP-kiszolgálóként van beállítva.
 • Az útválasztó vagy az eszköz nem támogatja a DHCP BROADCAST jelzőjét.
Ebben az esetben a Windows Vista rendszer nem tud IP-címet beszerezni.

Oka

A probléma a Windows Vista és a Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszer eltérő működése miatt jelentkezik, nevezetesen Windows XP SP2 rendszerben a DHCP-keresőcsomagok BROADCAST jelzője 0 értékre van állítva (azaz le van tiltva), míg Windows Vista rendszerben nincs letiltva a BROADCAST jelző, ezért bizonyos útválasztók vagy egyes, nem a Microsoft által fejlesztett DHCP-kiszolgálók nem tudják feldolgozni a DHCP-keresőcsomagokat.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50357Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, le kell tiltania a DHCP BROADCAST jelzőt a Windows Vista rendszerben. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a regedit szöveget a Keresés megkezdése mezőbe, majd a Programok listában kattintson a regedit elemre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Felhasználói fiókok felügyeletének engedélye
  Amikor a rendszer rendszergazdai jelszó megadására vagy megerősítésre kéri, írja be a jelszót vagy kattintson a Folytatás gombra.
 2. Keresse meg és jelölje ki a beállításjegyzék alábbi alkulcsát:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{GUID}
  A beállításjegyzékben jelölje ki a fenti elérési úton található, a hálózathoz csatlakozó hálózati adapternek megfelelő (GUID) alkulcsot.
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó (32 bites) parancsra.
 4. Az Új azonosító (#1) mezőbe írja be a DhcpConnEnableBcastFlagToggle azonosítót, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a jobb gombbal a DhcpConnEnableBcastFlagToggle azonosítóra, majd kattintson a helyi menü Módosítás parancsára.
 6. Az Érték mezőbe írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 7. Zárja be a beállításszerkesztőt.
Ha a fenti beállításkulcs értékét 1-re állítja, a Windows Vista rendszer a DHCP-keresőcsomagokban a BROADCAST jelzőt használva megpróbál IP-címet beszerezni. Ha ez nem sikerül, akkor a rendszer a DHCP-keresőcsomagok BROADCAST jelzőjének használata nélkül próbál meg IP-címet szerezni.

További információ

Ha biztos abban, hogy az útválasztó vagy a nem a Microsoft által fejlesztett DHCP-kiszolgáló nem támogatja a DHCP BROADCAST jelzőt, akkor a DhcpConnEnableBcastFlagToggle beállításkulcs használata helyett adja meg a következő rendszer-beállítási bejegyzés értékét az alábbiak szerint.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{GUID}


Azonosítónév: DhcpConnForceBroadcastFlag
Típus: REG_DWORD
Érték: 0
Megjegyzés: A 0 érték azt jelenti, hogy ez a rendszer-beállítási bejegyzés le van tiltva. Ezzel a rendszer-beállítási bejegyzéssel megakadályozható, hogy a Windows Vista a DHCP BROADCAST jelzőt használja. Miután megadta ezt a beállításkulcs-értéket, a Windows Vista nem alkalmazza a DHCP BROADCAST jelzőt.

Megjegyzés: Windows 7 rendszerben ez a probléma nem lép fel, a DhcpConnEnableBcastFlagToggle beállításkulcs alapértelmezett értéke 1.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 928233 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Starter
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbnetwork_generalbroadband kbnetwork_routerissues kbexpertisebeginner kbhardware kbtshoot kbprb KB928233
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com