Útmutató a Microsoft Windows Erőforrás-ellenőrző (SFC.exe) program által a Windows Vista rendszerben generált naplófájl bejegyzéseinek értelmezéséhez

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 928228 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Ez a cikk a Microsoft Windows Erőforrás-ellenőrző (SFC.exe) program által a Windows Vista rendszerben generált naplófájl bejegyzéseinek értelmezéséhez ad útmutatást.

További információ

Áttekintés

Az SFC.exe programmal elháríthatja a Windows Vista felhasználói módú részében jelentkező leállási hibákat. E leállásokat az operációs rendszer hiányzó vagy sérült fájljai okozhatják.

Az SFC.exe program a következő műveleteket hajtja végre:
 • Ellenőrzi, hogy a Windows Vista nem konfigurálható rendszerfájljai nem módosultak-e. Ezután azt is ellenőrzi, hogy ezek a fájlok egyeznek-e azokkal, amelyeknek az operációs rendszer definíciója szerint a számítógépen kell lenniük.
 • A program lehetőség szerint megjavítja a Windows Vista nem konfigurálható rendszerfájljait.

Az SFC.exe program által generált naplófájl értelmezése

A naplófájl megtekintése

Az SFC.exe program minden egyes ellenőrzési és javítási művelet részletes adatait bejegyzi a CBS.log fájlba. A fájlban az SFC.exe által létrehozott bejegyzések [SR] címkéjükről ismerhetők fel. A CBS.log fájl a %windir%\Logs\CBS mappában található.

Megjegyzés: Ebbe a naplófájlba a Windows-modulok telepítője nevű szolgáltatás is ír bejegyzéseket. (A Windows-modulok telepítője szolgáltatás külön kiválasztható összetevők, valamint frissítések és szervizcsomagok telepítéséért felelős.)

Az [SR] címkék megkeresésével gyorsan megtalálhatja az SFC.exe bejegyzéseit. Az alábbi lépéseket követve végrehajthat egy ilyen keresést, és az eredményt egy szövegfájlba írathatja:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a cmd parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, kattintson a jobb gombbal a cmd elemre a Programok listában, és válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Felhasználói fiók hozzáférési engedélye
  Ha a rendszer rendszergazdai jelszó beírását vagy a jóváhagyását kéri, írja be a jelszót, vagy kattintson a Folytatás gombra.
 2. Írja be a következő parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  findstr /c:"[SR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfcdetails.txt
Az Sfcdetails.txt fájlban találhatók meg azok a bejegyzések, amelyeket a rendszer az SFC.exe minden egyes futtatása alkalmával beír.

A naplófájl bejegyzéseinek értelmezése

Az SFC.exe százas csoportokban ellenőrzi a fájlokat, ezért a naplófájlban több, az SFC.exe program által létrehozott bejegyzéscsoport lesz található. Az egyes bejegyzések formátuma a következő:
dátum időpont bejegyzéstípus részletek
A CBS.log fájl tartalmát szemléltető alábbi részletben az látható, hogy az SFC.exe program nem észlelt problémát a Windows Vista rendszerfájljaiban:
<dátum> <időpont>, Info  CSI  00000006 [SR] Verifying 100 (0x00000064) components 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  00000007 [SR] Beginning Verify and Repair transaction 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  00000009 [SR] Verify complete 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  0000000a [SR] Verifying 100 (0x00000064) components 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  0000000b [SR] Beginning Verify and Repair transaction 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  0000000d [SR] Verify complete 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  0000000e [SR] Verifying 100 (0x00000064) components 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  0000000f [SR] Beginning Verify and Repair transaction 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  00000011 [SR] Verify complete 
<további bejegyzések> 
<további bejegyzések> 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  00000011 [SR] Verify complete
A CBS.log fájl tartalmát szemléltető alábbi részlet azt mutatja, hogy az SFC.exe program problémákat észlelt a Windows Vista rendszerfájljaival kapcsolatban:
<dátum> <időpont>, Info  CSI  00000006 [SR] Verifying 100 (0x00000064) components 
<további bejegyzések> 
<további bejegyzések> 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  00000007 [SR] Beginning Verify and Repair transaction 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  00000008 [SR] Repairing corrupted file [ml:520{260},l:108{54}]"\??\E:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\DAO"\[l:20{10}]"dao360.dll" from store 
<dátum> <időpont>, Info  CSI  0000000a [SR] Verify complete
Megjegyzés: Noha a naplófájlbejegyzésből az látszik, hogy az SFC.exe program kijavítja a módosított fájlt, valójában a fájlok ellenőrzése során nem történik tényleges javítás.

A következő táblázat további olyan üzeneteket sorol fel, amelyek az ellenőrzés után előfordulhatnak a CBS.log fájlnak az SFC.exe által létrehozott bejegyzéseiben.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
BejegyzésPéldaMagyarázat
Cannot repair member file fájl adataiCannot repair member file [l:14{7}]"url.dll" of Microsoft-Windows-IE-WinsockAutodialStub, Version = 6.0.5752.0, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeNEz a bejegyzés azt jelzi, hogy a fájl tartalma nem egyezik az operációs rendszer e fájlra vonatkozó definíciójával. Ebben az esetben az SFC.exe nem tudja megjavítani a fájlt.
Repaired file fájl adatai by copying from backupRepaired file \SystemRoot\WinSxS\Manifests\\[ml:24{12},l:18{9}]"netnb.inf" by copying from backupEz a bejegyzés azt jelzi, hogy egy fájllal probléma van. Az SFC.exe a fájlt oly módon javíthatja meg, hogy a rendszerfájlok biztonságimásolat-tárában található verzióval írja felül.
Repairing corrupted file [ml:520{260},l:36{18}]"\??\C:\Windows\inf"\[l:18{9}]"netnb.inf" from storeRepairing corrupted file [ml:520{260},l:36{18}]"\??\C:\Windows\inf"\[l:18{9}]"netnb.inf" from storeEz a bejegyzés azt jelzi, hogy egy fájllal probléma van. Az SFC.exe a fájlt oly módon javíthatja meg, hogy a rendszerfájlok tárában található verzióval írja felül.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 928228 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 23. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Starter
Kulcsszavak: 
kbexpertiseadvanced kbfilesystems kbhowto kbinfo KB928228
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com