Ko za odpravljanje težav z zagonom uporabite obnovitveno okolje sistema Windows (Windows RE), najprej uporabite možnost Popravilo ob zagonu v pogovornem oknu Možnosti za obnovitev sistema. Če to ne odpravi težave ali če morate ročno odpraviti dodatne težave, uporabite orodje Bootrec.exe. V tem članku je opisana uporaba orodja Bootrec.exe v obnovitvenem okolju sistema Windows za odpravljanje težav in popravilo naslednjih elementov v operacijskem sistemu Windows Vista ali Windows 7:
 • glavni zagonski zapis (MBR)
 • zagonski sektor
 • shramba BCD (podatki zagonske konfiguracije)
Orodje Bootrec.exe lahko uporabite tudi za odpravo napake Datoteka s podatki zagonske konfiguracije (BCD) sistema Windows ne vsebuje zahtevanih informacij.

Zagon orodja Bootrec.exe

Če želite zagnati orodje Bootrec.exe, najprej zaženite okolje za obnovitev sistema Windows RE.
 1. Vstavite nosilec podatkov z operacijskim sistemom Windows Vista ali Windows 7 v pogon DVD in zaženite računalnik.
 2. Ko vas računalnik pozove, pritisnite katero koli tipko.
 3. Izberite jezik, čas, valuto, tipkovnico ali način vnosa in kliknite Naprej.
 4. Kliknite Popravite računalnik.
 5. Izberite operacijski sistem, ki ga želite popraviti, in nato kliknite Naprej.
 6. V pogovornem oknu Možnosti obnovitve sistema kliknite Ukazni poziv.
 7. Vnesite Bootrec.exe in pritisnite Enter.
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
Opomba Če želite zagnati računalnik z DVD-ja z operacijskim sistemom Windows Vista ali Windows 7, mora biti računalnik konfiguriran za zagon z DVD-ja. Če želite izvedeti, kako to storiti, si oglejte dokumentacijo, ki je priložena računalniku, ali pa se obrnite na izdelovalca računalnika.

Možnosti orodja Bootrec.exe

Orodje Bootrec.exe podpira spodnje možnosti. Uporabite možnost, ki ustreza vašemu stanju.

/FixMbr

Ta možnost v sistemsko particijo zapiše glavni zagonski zapis (MBR), združljiv s sistemom Windows 7 ali Windows Vista. Ne prepiše obstoječe particijske tabele. To možnost uporabite, ko odpravljate težave s poškodbami glavnega zagonskega zapisa (MBR) ali ko želite odstraniti nestandardno kodo iz glavnega zagonskega zapisa.

/FixBoot

Ta možnost zapiše nov zagonski sektor v sistemsko particijo, in sicer z uporabo zagonskega sektorja, ki je združljiv s sistemom Windows Vista ali Windows 7. To možnost uporabite, če je izpolnjen eden od teh pogojev:
 • Zagonski sektor je bil zamenjan z nestandardnim zagonskim sektorjem sistema Windows Vista ali Windows 7.
 • Zagonski sektor je poškodovan.
 • Po namestitvi operacijskega sistema Windows Vista ali Windows 7 je bil nameščen starejši operacijski sistem Windows. V tem primeru se računalnik zažene s programom Windows NT Loader (NTLDR) namesto z Upraviteljem zagona sistema Windows (Bootmgr.exe).

/ScanOs

Ta možnost na vseh diskih poišče namestitve, ki so združljive s sistemom Windows Vista ali Windows 7. Poleg tega ta možnost prikaže vnose, ki jih trenutno ni v shrambi BCD. To možnost uporabite, ko obstajajo namestitve operacijskega sistema Windows Vista ali Windows 7, ki jih Upravitelj zagona ne navede.

/RebuildBcd

Ta možnost na vseh diskih poišče namestitve, ki so združljive s sistemom Windows Vista ali Windows 7. Poleg tega lahko s to možnostjo izberete namestitve, ki jih želite dodati v shrambo BCD. To možnost uporabite, ko morate popolnoma obnoviti shrambo BCD.

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
Opomba Z orodjem Bootrec.exe odpravite napako »Bootmgr manjka«. Če z obnovitvijo shrambe BCD ne odpravite težave z zagonom, izvozite in izbrišite shrambo BCD ter nato znova izberite to možnost. S tem zagotovite, da je shramba BCD v celoti obnovljena.

To naredite tako, da v ukazni poziv obnovitvenega okolja Windows RE vnesete spodnje ukaze:
 • bcdedit /export C:\BCD_Backup
 • c:
 • cd boot
 • attrib bcd -s -h -r
 • ren c:\boot\bcd bcd.old
 • bootrec /RebuildBcd
Opomba To je članek za »HITRO OBJAVO«, ki je ustvarjen neposredno v Microsoftovi organizaciji za podporo. Informacije v tem članku so na voljo »takšne kot so« in kot odziv na težave. Zaradi hitrosti pri objavljanju članka so v gradivu lahko tipografske napake, ki se jih lahko popravi kadar koli brez obvestila. Za dodatne informacije glejte Pogoje uporabe.

O tem članku

ID članka: 927392
Zadnji pregled: 23. januar 2015
Velja za:: Windows 7 Starter, Windows 7 Starter N, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium N, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional N, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Enterprise N, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate N, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Business, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Business 64-bit edition, Windows Vista Enterprise 64-bit edition, Windows Vista Home Premium 64-bit edition, Windows Vista Home Basic 64-bit edition, Windows Vista Ultimate 64-bit edition
Ali želite posredovati povratne informacije o tem članku?
 
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.