Előugró ablakok bezárásakor váratlanul kiléphet az Internet Explorer 6 és hozzáférés-megsértés léphet fel az Mshtml.dll fájlban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 926840 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Internet Explorer 6 program Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerben való használatakor hozzáférés-megsértési hiba léphet fel az Mshtml.dll fájlban, és az Internet Explorer váratlanul kiléphet. A probléma általában olyankor fordul elő, ha a felhasználó bezár egy előugró ablakot.

A probléma az alábbi összetevők egyikének telepítését követően jelentkezik:
 • A 918899. számú (MS06-042) biztonsági frissítésben található gyorsjavítások
 • Az Internet Explorer programnak a 918899. számú biztonsági frissítés után kiadott gyorsjavításai
A probléma például a 923996. számú frissítésben vagy a 922760. számú (MS06-067) biztonsági frissítésben található gyorsjavító fájlok telepítése után léphet fel. Ha nem telepített Internet Explorer-gyorsjavítást, akkor nem a probléma nem fordul elő.

A megoldás

Az összegző biztonsági frissítéssel kapcsolatos tudnivalók

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben
A probléma azonnali megoldásához végezze el az alábbi lépéseket:
 1. Telepítse az Internet Explorer böngészőhöz kiadott legújabb összegző biztonsági frissítésben található gyorsjavító fájlokat. Az Internet Explorer legújabb összegző biztonsági frissítésével kapcsolatos további technikai információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
  http://www.microsoft.com/technet/security/current.aspx
  Az Internet Explorer böngészőhöz kiadott összegző biztonsági frissítésekben található gyorsjavítások telepítéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  897225 Az Internet Explorer 6 Service Pack 1 böngészőhöz kiadott összegző biztonsági frissítésekben található gyorsjavítások telepítése

  Megjegyzés: A gyorsjavítás először a 928090. számú (MS07-016) biztonsági frissítés részeként jelent meg.

  A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  928090 MS07-016: Összegző biztonsági frissítés az Internet Explorer programhoz
 2. A javítás telepítése után fel kell vennie a
  FEATURE_ADJUST_POPUP_UNLOAD_BEHAVIOR_KB926840
  beállításkulcsot a beállításjegyzékbe. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. Keresse meg a következő beállításkulcsot, és kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl
  3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Kulcs parancsra.
  4. Írja be a FEATURE_ADJUST_POPUP_UNLOAD_BEHAVIOR_KB926840 nevet, és nyomja meg az ENTER billentyűt.
  5. Kattintson a jobb gombbal a FEATURE_ADJUST_POPUP_UNLOAD_BEHAVIOR_KB926840 kulcsra, mutasson az Új pontra, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
  6. Írja be az iexplore.exe nevet, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
  7. Kattintson duplán az iexplore.exe névre, írja be az 1 számot az Érték mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
  8. Zárja be a Beállításszerkesztőt.

Gyorsjavítási információk

Ha nem tudja telepíteni az Internet Explorer legfrissebb összegző biztonsági frissítését, telepítse ezt a gyorsjavítást.

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

A javítás telepítéséhez Windows XP SP2 rendszert kell futtatnia.

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítését követően újra kell indítani a számítógépet.

Gyorsjavítások helyettesítése

A gyorsjavítást a 928090. számú biztonsági frissítésben szereplő gyorsjavító fájlok, illetve az Internet Explorer böngésző későbbi összegző biztonsági frissítései helyettesítik.

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
(Tento
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Mshtml.dll6.0.2900.30383 062 27220-Nov-200613:38x86
(Tento

A beállításkulcsokkal kapcsolatos tudnivalók

A gyorsjavítás telepítését követően „Az összegző biztonsági frissítéssel kapcsolatos tudnivalók” című részben szereplő 2. lépés szerint hozzá kell adnia a
FEATURE_ADJUST_POPUP_UNLOAD_BEHAVIOR_KB926840
beállításkulcsot.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

Az MS06-042. számú biztonsági frissítésről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
918899 MS06-042: Összegző biztonsági frissítés az Internet Explorer programhoz
A 923996. számú gyorsjavításról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
923996 Egyéni előugró objektumot tartalmazó weblap megnyitásakor az Internet Explorer 6 program váratlanul kilép
A Microsoft szoftverfrissítéseinek ismertetéseiben szereplő szabványos terminológiáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 926840 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 1.6
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbpubtypekc kbwinxppresp3fix kbwinxpsp3fix kbexpertiseinter kbautohotfix KB926840
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com