Előfordulhat, hogy a mennyiségi licenc termékazonosító kulcsa segítségével telepített Windows XP rendszereket a program nem ismeri fel eredetiként

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 926333 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Előfordulhat, hogy Microsoft Windows XP-alapú számítógépeken az Eredeti Windows – Valódi Előny program érvényességellenőrzési eljárása sikertelen lesz, vagy az ellenőrzés nem ismeri fel eredetiként a Windows XP-példányt. A jelenség akkor léphet fel, ha a Windows XP rendszer mennyiségi licenckulcs használatával lett telepítve, és a Windows XP-alapú számítógép a Microsoft kiszolgálóival kapcsolatos, rövid ideig tartó probléma fennállása alatt kísérelte meg az érvényesítést. Az említett probléma 2006. október 26-án és november 29-én merült fel egy rövid időre.

Oka

A jelenséget okozhatja nem megfelelő Data.dat fájl, vagy pedig az %ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Windows Genuine Advantage\data mappában található sérült Data.dat fájl.

Megjegyzés: Az %ALLUSERSPROFILE% változó alapértelmezés szerint a C:\Documents and Settings\All Users mappának felel meg, de az adott Windows XP-példány esetében más elérési utat is tartalmazhat.

A megoldás

Ha a Data.dat fájl 2006. október 2-án vagy november 29-én érkezett, el kell távolítania a Windows XP rendszerű ügyfélszámítógépekről. A fájlt a rendszer a következő érvényesítés alkalmával megfelelő módon frissíteni fogja.

A WGA Data.dat fájl frissítése egyetlen számítógépen

A WGA Data.dat fájl manuális frissítésének lépései egyetlen számítógépen

A Data.dat fájl manuális frissítésének menete az alábbi:
 1. Jelentkezzen be egy rendszergazdai szintű jogosultságokkal rendelkező fiókkal arra a számítógépre, amelyen a probléma jelentkezett.
 2. Törölje a Data.dat fájlt az %ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Windows Genuine Advantage\data mappából.
 3. A Microsoft következő webhelyén ellenőrizze, hogy a program eredetiként ismeri-e fel a rendszert:
  http://www.microsoft.com/genuine/downloads/validate.aspx?displaylang=hu
 4. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a Futtatás mezőbe írja be a wgatray.exe /b parancsot, majd kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a wgatray.exe fájl nem található meg a számítógépen. A parancs csak azon számítógépeken használható, amelyeken az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítései telepítve vannak. Nem hibajelenség, ha a wgatray.exe parancs nem érhető el. Ugorjon a következő lépésre. Az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítéseiről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  905474 Az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítéseinek leírása
 5. Indítsa újra a számítógépet.

A WGA Data.dat fájl automatikus frissítésének lépései egyetlen számítógépen

A Data.dat fájl automatikus frissítésének menete az alábbi:
 1. Látogassa meg a Microsoft következő webhelyét:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52012
 2. Az üzenet megjelenésekor kattintson a Futtatás gombra a Eredeti Windows – Valódi Előny program diagnosztikai eszközének futtatásához.

  Megjegyzés: A biztonsági beállításoktól függően többször is megjelenhet az eszköz futtatásának megerősítését kérő üzenet.
 3. Kattintson a Folytatás gombra.
 4. A Windows lapon kattintson a Feloldás gombra.
Ha ez a módszer nem működik, járjon el „A WGA Data.dat fájl manuális frissítésének lépései egyetlen számítógépen” című részben leírtak szerint.

A WGA Data.dat fájl automatikus frissítése több számítógépen

Az alábbi mintaparancsfájl egy egyszerű .cmd parancsfájl. A parancsfájl több Windows XP-alapú számítógépen történő futtatásához használja a csoportházirendet, a Microsoft Systems Management Server szoftvert vagy más, rendelkezésére álló eszközt. A parancsfájl telepítéséhez alkalmazza az adott környezetben legmegfelelőbb módszert. Amennyiben egyenként futtatja a parancsfájlt, rendszergazdaként kell bejelentkeznie.

Nyisson meg egy új .txt fájlt a parancsfájl létrehozásához, majd illessze be a fájlba az alábbi parancsfájlszöveget. A fájlt létrehozása után nevezze át .cmd fájlnévkiterjesztéssel.
Parancsfájl szövege
@ECHO OFF

IF EXIST "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Windows Genuine Advantage\data\data.dat" (
ECHO A data.dat törlése
attrib -R "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Windows Genuine Advantage\data\data.dat"
DEL "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Windows Genuine Advantage\data\data.dat"
)

IF NOT EXIST %WINDIR%\system32\WGATray.exe (GOTO END)
ECHO Az Eredeti Windows - Valódi Előny program ellenőrzése folyamatban. 
WGATray.exe /b

:END
ECHO Kész

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 926333 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 7. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Starter Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows Genuine Advantage
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertiseinter KB926333
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com