Nu este posibilă selectarea opțiunii Upgrade atunci când încercați să instalați Windows Vista și primiți următorul mesaj: „Upgrade-ul a fost dezactivat”

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 926069 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

Când încercați să instalați Windows Vista, nu este posibilă selectarea opțiunii de upgrade. Primiți următorul mesaj în caseta de dialog Instalare Windows:
Upgrade-ul a fost dezactivat
Acest mesaj este urmat de informații suplimentare care descriu de ce a fost dezactivată opțiunea de upgrade.

CAUZĂ

Această problemă se poate produce dacă faceți upgrade la o versiune de Windows care este instalată pe un volum FAT32. Pentru mai multe informații, consultați „Conversia partiției de hard disk din FAT32 în NTFS” din secțiunea Rezolvare.

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, urmați pașii din secțiunea potrivită.

Conversia partiției de hard disk din FAT32 în NTFS

Windows Vista cere ca partiția de hard disk (volumul de disc) pe care instalați Vista să fie formatată utilizând sistemul de fișiere NTFS. Pentru a efectua conversia partiției de disc la NTFS, urmați pașii:

Notă Este improbabil să se producă deteriorări sau pierderi de date când efectuați conversia partiției din FAT în NTFS. Cu toate acestea, se recomandă să creați o copie de rezervă pentru toate datele înainte de a efectua această acțiune. De asemenea, se recomandă verificarea integrității copiei de rezervă.

Pentru a efectua conversia partiției la NTFS, urmați pașii:
 1. Faceți clic pe Start, pe Executare, tastați CMD, apoi faceți clic pe OK.
 2. La promptul de comandă, tastați convert literă_unitate:/FS:NTFS. De exemplu, dacă doriți să efectuați conversia unității C, tastați următoarea comandă în promptul de comandă, apoi apăsați ENTER:
  convert C:/FS:NTFS
 3. Când conversia este terminată, reporniți instalarea Windows Vista.
Notă Când executați comanda convert literă_unitate:/FS:NTFS , este posibil să primiți următorul mesaj de eroare:
Convert cannot gain exclusive access to the drive_letter:, so it cannot convert it now. Would you like to schedule it to be converted the next time the system restarts (Y/N)?
Este posibil să primiți acest mesaj de eroare în oricare dintre următoarele situații:

Situația 1

Executați comanda convert când folderul curent se află pe partiția pentru care se va efectua conversia. De exemplu, tastați convert C:/FS:NTFS la promptul de comandă.

Pentru a rezolva problema, utilizați una dintre următoarele metode:
 • Faceți clic pe Da în mesajul de eroare, apoi reporniți computerul. Partiția este convertită la repornirea computerului.
 • Comutați la un folder de pe altă partiție, apoi tastați din nou comanda. De exemplu, tastați următoarele comenzi pentru a utiliza unitatea D. Apăsați ENTER după fiecare comandă.
  d:
  convert C:/FS:NTFS

Situația 2

Este deschis un fișier pe partiția pentru care se va efectua conversia.

Pentru a rezolva problema, utilizați una dintre următoarele metode:
 • Faceți clic pe Da în mesajul de eroare, apoi reporniți computerul. Partiția este convertită la repornirea computerului.
 • Închideți orice program care poate utiliza fișiere de pe acea partiție.

  Notă Aceste programe pot include programe pe alte computere care utilizează o conexiune de rețea pentru a deschide fișiere pe partiție.

  Uneori, fișierele deschise pot include un fișier de paginare. În acest caz, faceți clic pe Da în mesajul de eroare, apoi reporniți computerul.

Situația 3

Încercați să efectuați conversia partiției pe care se execută sistemul de operare curent. De exemplu, folderul WINDOWS și folderul WINDOWS\System32 se află pe unitatea C, iar dvs. tastați convert C:/FS:NTFS.

Această partiție este cunoscută ca partiție de încărcare. Nu este posibilă conversia partiției de încărcare atunci când se execută sistemul de operare.

Pentru a efectua conversia partiției de încărcare, utilizați una dintre următoarele metode:
 • Faceți clic pe Da în mesajul de eroare, apoi reporniți computerul. Partiția este convertită la repornirea computerului.
 • Dacă Windows este instalat și pe altă partiție, reporniți computerul utilizând instalarea de Windows care se află pe acea partiție. Apoi, efectuați conversia partiției pe care Windows nu o mai utilizează.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru mai multe informații despre diferențele dintre sistemele FAT și NTFS și despre avantajele și dezavantajele fiecărui sistem de fișiere, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vizualiza în Baza de cunoștințe Microsoft:
100108 Aspecte generale ale sistemelor de fișiere FAT, HPFS și NTFS (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 926069 - Ultima examinare: 19 martie 2007 - Revizie: 5.0
SE APLICĂ LA
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit EN
Cuvinte cheie: 
kbprb kbexpertisebeginner kbsetup KB926069

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com