Fájlok létrehozása vagy frissítése során megsérülhetnek a 4 kilobájtnál nagyobb tömörített fájlok

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 925308 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha NTFS fájlrendszer-tömörítést alkalmazó számítógépre telepíti a 920958. számú (MS06-049-es jelű) biztonsági frissítést, a fájlok létrehozásakor vagy frissítésekor megsérülhetnek a négy kilobájtnál nagyobb méretű, tömörített fájlok.

Oka

A hiba oka a 2006. augusztus 8-i 920958. számú (MS06-049-es jelű) biztonsági frissítés regressziós hibája.

A megoldás

A hiba kijavításához telepítse a 920958. számú (MS06-049-es jelű) biztonsági frissítés 2006. szeptember 26-án kiadott új verzióját. Az új biztonsági frissítés kijavítja az ezen cikkben leírt hibát, ahol az felmerült.

Frissítési információk

A következőkben írtak a 925308-as biztonsági frissítésre vonatkoznak. A 925308-as frissítést felváltotta a 920958-as biztonsági frissítés.

Megjegyzés: A frissítés nem állítja helyre azon fájlokat, melyek már megsérültek. A sérült fájlok helyreállításához állítsa vissza azokat egy olyan biztonsági másolatból, amely a 920958. számú biztonsági frissítés telepítése előtt készült.

Kerülő megoldás

Amennyiben nem tudja telepíteni az MS06-049 biztonsági közleményben tárgyalt biztonsági frissítést, a probléma kerülő megoldásához és a jövőbeli fájlsérülés elkerüléséhez, tiltsa le az NTFS-tömörítést. Ehhez tegye a következőket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a mappára, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 2. Kattintson az Általános fülre, majd a Speciális gombra.
 3. Törölje a Tartalom tömörítése helymegtakarítás végett jelölőnégyzetből a jelet.
 4. Kattintson egymás után kétszer az OK gombra.
 5. Amennyiben a rendszer kérdést tesz fel, használja az alábbi módszerek egyikét:
  • Kattintson a Módosítások alkalmazása csak erre a mappára lehetőségre, hogy letiltsa a mappa NTFS-tömörítését. Akkor használja ezt a beállítást, ha nem rendelkezik biztonsági másolattal, és meg kívánja kísérelni a sérült fájlok adatainak manuális visszaállítását. Amennyiben ezt a lehetőséget választja, a mappához adott új fájlok nem lesznek tömörítve, a már a mappában lévő tömörített fájlok viszont továbbra is tömörítve maradnak.
  • Kattintson a Módosítások érvényesítése ebben a mappában, az almappákban és a fájlokban elemre a mappa és az almappák NTFS-tömörítésének kikapcsolásához és az összes fájl kibontásához. Ezt a beállítást akkor használja, ha nem tervezi manuálisan megkísérelni a sérült fájlok adatainak visszaállítását. Amennyiben ezt a lehetőséget választja, a mappához adott új fájlok nem lesznek tömörítve, és a már a mappában lévő tömörített fájlokat is kibontja a rendszer.

   Fontos: A sérült fájlok kibontása esetén előfordulhat, hogy nem lesz képes a tömörítetlen fájlok adatainak manuális visszaállítására.
 6. Kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: Rendszergazdák használhatják az /U kapcsolót a compact parancssori paranccsal fájlok kibontásához és mappák tömörített állapotának visszavonásához. Az NTFS-tömörítés csak a C:\Teszt mappára vonatkozó kikapcsolásához például használja az alábbi parancsot:
compact /u c:\teszt
Az alábbi parancs a C:\Teszt mappában és összes almappájában kikapcsolja az NTFS-tömörítést, és kibontja a mappában és az almappákban található tömörített fájlokat:
compact /u /s c:\teszt
További információkat talál a compact parancssori parancs és kapcsolóinak használatáról, ha beírja az alábbi parancsot a parancssorba:
compact /?

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

Az MS06-049 jelű biztonsági közlemény frissített kiadása tartalmazza a 925308-as gyorsjavítást.

További információ

A javításra vonatkozó további információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
http://www.microsoft.com/hun/biztonsag/2006/ms06-049.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 925308 - Utolsó ellenőrzés: 2006. szeptember 29. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP4
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP4
 • Microsoft Windows 2000 Server SP4
 • Microsoft Small Business Server 2000 Standard Edition a következő platformokon
  • Microsoft Windows 2000 Server SP4
Kulcsszavak: 
kbqfe kbexpertiseinter KB925308
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com