Hibaüzenet egy gyűjtemény használatakor a Word 2007 programban: „A Building Blocks.dotx Office Open XML-fájl nem nyitható meg”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 925175 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor a Microsoft Office Word 2007 menüszalagján kijelöl egy gyűjteményt, és megkísérli beilleszteni a gyűjtemény valamely elemét, előfordulhat, hogy a Word 2007 nem válaszol vagy váratlanul kilép. Ezenkívül az alábbihoz hasonló hibaüzenet is megjelenik:
Ez az Office nyílt XML formátumú fájl (Building Blocks.dotx) nem nyitható meg, mert hibás a tartalma.
Ha a hibaüzenetben az OK gombra kattint, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
A Word olvashatatlan szövegrészt észlelt a következő helyen: „Building Blocks.dotx”. Helyreállítja a dokumentum tartalmát? Ha véleménye szerint megbízható a dokumentum forrása, kattintson az Igen gombra.
Ha a hibaüzenetben az Igen gombra kattint, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
A dokumentumsablont nem lehet megnyitni. (meghajtóbetűjel:\...\1038\Building Blocks.dotx)
E jelenségek akkor is előfordulhatnak, ha a Building Blocks.dotx sablon módosításainak mentését követően újraindítja a Word 2007 alkalmazást, majd megkísérel használni egy gyűjteményt.

Oka

A hibát a Building Blocks.dotx sablon sérülése okozza.

A Building Blocks.dotx sablon két példányban létezik. Az egyik a felhasználói adatmappákban, a másik pedig az Office 12 mappa Document Building Blocks mappájában található.

Általában a felhasználói adatmappákban tárolt példány a sérült, de az is előfordulhat, hogy mindkét példány megsérül.

A probléma a menüszalag alábbi gyűjteményeit érinti:
 • Szövegtár
 • Irodalomjegyzékek
 • Fedőlapok
 • Egyenletek
 • Élőlábak
 • Élőfejek
 • Oldalszámok
 • Kész modulok
 • Tartalomjegyzék
 • Táblázatok
 • Szövegdobozok
 • Vízjelek

A megoldás

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50722


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

A probléma megoldásához helyezze át a Building Blocks.dotx sablon sérült példányát a felhasználói adatok mappájából máshova. Ezt követően a Word 2007 az alapértelmezett tartalommal létrehoz egy új Building Blocks.dotx sablont.

Helyezze át a sablon sérült példányát a felhasználói adatok mappájából máshova a következő módszerek egyikével.

1. módszer: A Building Blocks.dotx fájl áthelyezése egy ideiglenes mappába

Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: A lépések a 1038-as nyelvi azonosítóra vonatkoznak, ezért a Word 2007 magyar nyelvű változatára érvényesek. Más nyelvek esetében más a nyelvi azonosító.
 1. Zárja be a Word 2007 programot.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az „%appdata%\Microsoft\Document Building Blocks\1033” parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Helyezze át a Building Blocks.dotx fájlt egy ideiglenes mappába.
 4. Indítsa el a Word 2007 programot.

2. módszer: A 2007-es Office rendszer vagy a Word 2007 javítása

Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki minden Office 2007-programból.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az „%appdata%\Microsoft\Document Building Blocks\1033” parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Helyezze át a Building Blocks.dotx fájlt egy ideiglenes mappába.
 4. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a %programfiles%\Microsoft Office\Office12\Document Parts\1038 parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 5. Helyezze át a Building Blocks.dotx fájlt egy ideiglenes mappába.
 6. Zárja be mindkét mappát.
 7. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az appwiz.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 8. A Jelenleg telepített programok listában kattintson a 2007-es Office rendszer számítógépen telepített verziójára. Másik lehetőségként kattintson a Word 2007 programra, ha az önálló verzió van telepítve.
 9. Kattintson a Módosítás, a Javítás, majd a Folytatás gombra.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 925175 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 30. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Word 2007
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbtshoot kbmenu kbexpertisebeginner kbprb kbfixme kbmsifixme KB925175
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com